Παναθηναϊκός μπάσκετ: Ο «καυτός» Ναν και η αντίδραση που επιβάλλεται!

Πιστός στις συνήθειες του με Ναν ο Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε το βράδυ (22:00) στην έδρα της Βιλερμπάν έχοντας ως μοναδικό στόχο να βρει αντίδραση έπειτα από τις τρεις σερί ήττες του.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται απόψε το βράδυ στην έδρα της Βιλερμπάν για τη 14η αγωνιστική της Euroleague σ’ ένα παιχνίδι, το οποίο είναι «must win» για τους πράσινους.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μετά τις τέσσερις σερί νίκες με Άλμπα, Ζαλγκίρις, Βίρτους και Βαλένθια, δεν μπόρεσε να διατηρήσει αυτή την ανοδική πορεία και είδε το ρεκόρ του να πέφτει στο 6-7, κάνοντας τρεις σερί ήττες (Παρτίζαν, Εφές, Ρεάλ).

Το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Πάρις Λι έχει χαρακτήρα τελικού για τους πράσινους, οι οποίοι θέλουν να κάνουν ένα restart στη διοργάνωση και να χτίσουν και πάλι ένα σερί νικών, το οποίο θα τους ανεβάσει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Η Βιλερμπάν μπορεί να μην… τρομάζει, ωστόσο είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κάνει πολλές ζημιές. Άλλωστε κανένα ματς στην Euroleague δεν είναι εύκολο.

Στηρίζεται στον εκρηκτικό Ναν και στο… ταπεραμέντο του



Ο Εργκίν Αταμάν είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή του, τον Χουάντσο Ερνάγκομεθ, ο οποίος αναμένεται να πάρει λεπτά συμμετοχής ειδικότερα αν ο Μάριους Γκριγκόνις δεν καταφέρει να παίξει.

Από εκεί και πέρα ο Τούρκος προπονητής βασίζεται πολύ και στην ποιότητα του Κέντρικ Ναν, ο οποίος δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του και στην Euroleague, καθώς κάνει συγκλονιστικά παιχνίδια.

Ένας παίκτης με… εκρηκτικό ταπεραμέντο, ο οποίος μπορεί να σμπαραλιάσει οποιαδήποτε άμυνα. Ρωτήστε άλλωστε κι εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία για ένα ημίχρονο έβλεπε εφιάλτες. Όμως δε γινόταν χωρίς συμπαράσταση να συνεχίσει σε τέτοια επίπεδα.

Αν το βλέπαμε κι αυτό κόντρα στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, τότε ο Αμερικανός guard θα συνέχιζε να παίζει στο πλάι των Λεμπρόν Τζέιμς-Άντονι Ντέιβις στον μαγικό κόσμο κι όχι στην Euroleague.

Από εκεί και πέρα, για να πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά, ο Κέντρικ Ναν στα τελευταία τρία ματς της Euroleague μετράει μέσο όρο 18.6 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ.

Πιο αναλυτικά με την Παρτίζαν είχε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, με την Εφές σημείωσε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και με τη Ρεάλ σταμάτησε στους 24 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Είναι δεδομένο πως ο 28χρονος Αμερικανός guard έχει αρχίσει και βρίσκει τα πατήματά του και πως ο Εργκίν Αταμάν περιμένει και σήμερα πολλά πράγματα, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, από εκείνον. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι πράσινοι έκαναν τα πάντα, για να τον ντύσουν στα πράσινα!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News