Μόνο με τον Κέντρικ Ναν... δεν «πέφτει» η Ρεάλ Μαδρίτης! (vids)

Μόνο με τον Κέντρικ Ναν... δεν «πέφτει» η Ρεάλ Μαδρίτης! (vids)

Ο Παναθηναϊκός απέχει μακριά από τη Ρεάλ Μαδρίτης που ήταν «όαση» στο ΟΑΚΑ (78-90). Δεν ακολούθησαν την τρέλα του Κέντρικ Ναν οι συμπαίκτες του και οι Ισπανοί έφυγαν άνετα με το «διπλό» από το Μαρούσι.

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ η Ρεάλ ευστόχησε στις πρώτες τρεις επιθέσεις και πήρα διαφορά +5 με τρίποντο του Μούσα (2-7). Ο Κέντρικ Ναν πέτυχε τα πρώτα δύο καλάθια του Παναθηναϊκού σε τρία λεπτά αγώνα (4-7).

Οι Ισπανοί αξιοποίησαν για δεύτερη φορά τον Ταβάρες (4-9), δεν άργησε να έρθει η αντίδραση από τον Μπαλτσερόφσκι με έμμεσο τρίποντο και η ισοφάριση από τον Μήτογλου (9-9) πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ.

Ο Ντεκ βρήκε τρίποντο για τους Μαδριλένους, ο Μήτογλου, όμως, ζεστάθηκε για τα καλά για το πρώτο προβάδισμα των «πρασίνων» (13-12). Ο Βιλντόζα έδωσε συνέχεια στην επίθεση του Τριφυλλιού, ο Ντεκ πέτυχε το 2/2 από μακρινή απόσταση (15-15).

Ο Ναν έγινε ο πρώτος διψήφιος του Παναθηναϊκού με δύο συνεχόμενα τρίποντα, ο Καμπάτσο έβαλε δύσκολο καλάθι (21-19). Ο Χεζόνια συστήθηκε στο παιχνίδι στο τελευταίο 1:30 λεπτό της πρώτης περιόδου. Οι «πράσινοι» έχασαν το προβάδισμά τους στο φινάλε του δεκαλέπτου (23-24).

Ο Γιουλ στη β’ περίοδο ξεκίνησε κεφάτος με έξι πόντους στα πρώτα δύο σουτ, Χεζόνια και Καμπάτσο ανάγκασαν τον Αταμάν να πάρει τάιμ άουτ (26-35). Ο Τζέριαν Γκραντ που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο δεξί γόνατο, κατόρθωσε να δώσει μια ανάσα στο Τριφύλλι με σουτ μέσης απόστασης (28-35).

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μπήκε στην εξίσωση και η ομάδα του Αταμάν επέστρεψε με σερί 8-0 και Λεσόρ στο παιχνίδι (32-35). Το σερί του Παναθηναϊκού επεκτάθηκε στο «14-0» με τον Κέντρικ Ναν να κάνει «θαύματα» στο παρκέ (20 πόντοι). Το ένστικτο της επιβίωσης δούλεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης που με κάποιον τρόπο κατόρθωσε να πάρει προβάδισμα με buzzer beater του Καμπάτσο (45-46).

Λεσόρ και Μήτογλου έβαλαν ξανά τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού στο τρίτο δεκάλεπτο (51-48). Η Ρεάλ με ένα «10-0» ανέτρεψε τα δεδομένα στην αναμέτρηση, «πληγή» η φτωχή συγκομιδή του Βιλντόζα στην επίθεση (2 πόντοι). Τη σκυτάλη από το Ναν δεν την παρέλαβε κανένας, το Τριφύλλι έπαθε μπλακ άουτ και η Ρεάλ με επιμέρους σκορ 19-1 έβαλε τις βάσεις για το διπλό (52-67).

Ο Σλούκας «εμφανίστηκε» στην τέταρτη περίοδο και μείωσε στους 14 με τρίποντο (58-72). Το ΟΑΚΑ αφυπνίστηκε από τρίποντο του Γκριγκόνις που έριξε την απόσταση με μονοψήφιο αριθμό (63-72). Δεν αξιοποιήθηκαν δύο ευκαιρία από τον Σλούκα, ο Αταμάν τον αντικατέστησε με τον Ναν (63-75). Ο Βιλντόζα πέτυχε μόλις το δεύτερο καλάθι του στο παιχνίδι (65-77), δεν βγήκε η άμυνα στην επόμενη φάση.

Δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στο παιχνίδι με τη «Βασίλισσα» να παίρνει το διπλό με τελικό σκορ 78-90.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 45-46, 55-72, 78-90

Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Γκάι, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Μαντζούκας

Ρεάλ Μαδρίτης (Τσους Ματέο): Κοζέρ, Φερνάντες, Αμπάλντε, Καμπάτσο, Χεζόνια, Αλοθέν, Ντεκ, Πουαριέ, Ταβάρες, Γιουλ, Εντιαγέ, Μούσα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News