Σίμτσακ: «Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης»

Σίμτσακ: «Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε στην Magic Euroleague για την ήττα του Παναθηναϊκού, τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και την επιστροφή του, αλλά και το πρόβλημα των εκτός έδρας ματς.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Νομίζω τα πιο σημαντικά σημείο του αγώνα είναι τα τελευταία λεπτά της 2ης περιόδου, όπου ήμασταν μπροστά για 8 πόντους, και δεχτήκαμε 9 αναπάντητους πόντους, ενώ είχαμε φάουλ να δώσουμε. Νομίζω ότι αυτό ΄ήταν το πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Είχαμε το δικαίωμα να κάνουμε δυο φάουλ σε δυο περιπτώσεις στον Χεζόνια και δεν διαχειριστήκαμε έξυπνα την άμυνα μας. Στην Τρίτη περίοδο κάναμε κάποια λάθη, η Ρεάλ τα τιμώρησε όλα και εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε.»

Για το τι πήγε άσχημα στην τρίτη περίοδο: «Δεν πασάραμε την μπάλα, είχαμε κακή κυκλοφορία και χρησιμοποιούσαμε πολύ την ντρίμπλα χωρίς να πρέπει. Εγώ προσωπικά είδα κάποιον δισταγμό, εκτός του Ναν στο πρώτο ημίχρονο είδα κάποιο δισταγμό στην απόφαση. Έβαλε κάποια εύκολα καλάθι στον αιφνιδιασμό στην Ρεάλ και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.»

Ποια ήττα από τις τρεις πόνεσε πιο πολύ την ομάδα: «Νομίζω οι δυο εκτός έδρας στην Παρτίζαν και στην Εφές. Αλλιώς θα μιλάγαμε με δυο νίκες και αλλιώς τώρα.

Στην Παρτίζαν χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι στο τέλος από μια ολιγωρία, και στην Εφές δεν δείξαμε την πρέπουσα σοβαρότητα στον αντίπαλο και το πληρώσαμε. Πρέπει στα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια να ανακάμψουμε και να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε.»

Για τα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια: «Έχουμε δείξει ότι έχουμε πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Το παιχνίδι στην Γαλλία είναι must-win, όπως με την Άλμπα.

Θέλουμε να το κερδίσουμε οπωσδήποτε για να είμαστε μέσα στους στόχους μας και μετά ακολουθεί μια δύσκολή διαβολοβδομάδα. Όταν θα φτάσει η ώρα θα δούμε το κάθε παιχνίδι διαφορετικά. Είναι διαφορετικές ομάδες και η Μονακό και η Αρμάνι, αλλά πρώτα προέχει το ματς με την Βιλερμπάν.»

Για την επιστροφή του Ερνανγκόμεθ: «Σήμερα ο Χουάντσο έβγαλε τα σίδερα από το χέρι. Από εδώ και πέρα η επιστροφή του έχει μπει στην τελική ευθεία. Πρέπει στην προπόνηση και την επαφή να νιώθει ασφάλεια και νομίζω αυτό θα κρίνει και την συμμετοχή του στα επόμενα παιχνίδια.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News