Παπαθεοδώρου: «Ζημιογόνος ο Μήτογλου, ευθύνεται ο Αταμάν για την ήττα!» (vid)

Παπαθεοδώρου: «Ζημιογόνος ο Μήτογλου, ευθύνεται ο Αταμάν για την ήττα!» (vid)

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου σχολίασε την ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR από την Εφές.

Αναλυτικά όσα είπε στη Magic Euroleague:

Για την Παρτιζάν: «Παρακολούθησα το παιχνίδι της ημέρας, το Παρτιζάν – Μονακό. Με τις διαιτησίες που έχει η Παρτιζάν πολύ δύσκολα θα είναι εκτός της πρώτης λίστας της διοργάνωσης. Δεν πιστεύω σε συμπτώσεις, ειδικά σε παιχνίδια που κρίνονται στον πόντο. Η Παρτιζάν πολύ δύσκολα θα αδικηθεί.»

Για τον Παναθηναϊκό«Δεν κρίθηκε το αποτέλεσμα από τη διαιτησία. Δεν στέκομαι στο φάουλ στον Λάρκιν για τις τρεις βολές. Πήρε μερικά σφυρίγματα η Εφές. Υπάρχουν κάποια άλλα πέρα από τη φάση του Λάρκιν. Το φάουλ του Γκραντ μπορεί να δοθεί εφόσον ο παίκτης μπήκε στον άξονα του Λάρκιν. 

Ο Παναθηναϊκός παίζει με σύνθεση νοσοκομείου. Ο Σλούκας 27, ο Γκραντ 33, ο Λεσόρ 31, ο Ναν 29, ο Γκριγκόνις 20 και ο Μήτογλου 33. Όλοι οι υπόλοιποι έπαιξαν με μονοψήφιο αριθμό λεπτών. Όπως και στο ΣΕΦ, είναι δύο ήττες προπονητών. Ο Μπαρτζώκας λόγω της εμμονής που αφορά το τελευταίο κλείσιμο του παιχνιδιού (με Κάνααν-Πίτερς)…

Τη λέξη ”ντροπή” θα τη χρησιμοποιήσω γιατί δεν προσπάθησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια, υπάρχει και προπονητής! Η σημερινή Εφές αν υπήρχε πλάνο, στρατηγική και πνευματική διάθεση από τους πράσινους, ήταν για να βάλει 60 πόντους στο παιχνίδι. Την ίδια πνευματική ανικανότητα την έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΟ με το Περιστέρι, με τον Άρη στο πρώτο μέρος και με την ΑΕΚ.

Η Εφές δεν θα δεχτεί από καμία ομάδα να χάσει στο γήπεδό της, πόσο μάλλον να τη διαλύσουν. Έχουν υψηλό αθλητικό εγωισμό. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το υφάκι του περιπάτου και βρέθηκε να χάνει 14-4. Ήδη είχε γυρίσει ο διακόπτης του αγώνα. Η Εφές έπαιξε με Αλβανό φόργουορντ η Εφές, δεν το λέω υποτιμητικά για τη χώρα, δεν παράγει μπασκετμπολίστες.

Η ήττα από την Εφές δεν είναι τόσο μεγάλη για τον Παναθηναϊκό. Είναι η χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Μια εμφάνιση «καμπανάκι». Με τα λόγια χτίζεις Ανώγεια και Κατώγεια, αλλά με τις πράξεις θα δείξεις αν μπορείς να μπεις στο Final 4. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι μπορεί να μπει στην πρώτη δεκάδα.

Δε νομίζω ότι η Ρεάλ μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν παίξει το 100% των δικών της ικανοτήτων. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να δείξει αντίδραση στα επόμενα παιχνίδια που θα χαρακτηριστούν must win. Η Εφές, όχι 99%, άξιζε 100% τη νίκη, θα ήταν υπερβολή, αν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός. Ανεξαρτήτως αν είχε πέντε σφυρίγματα εναντίον του, δεν ήταν αυτός ο αποφασιστικός παράγοντας.

Του Παναθηναϊκού του άξιζε η νίκη στο παιχνίδι με την Παρτιζάν και λέω, μήπως το μπάσκετ τα φέρει έτσι, και γίνει μια ισοφάριση από την αντίστοιχη πλευρά. Έχοντας κερδίσει μόνο την Άλμπα Βερολίνου μακριά από το ΟΑΚΑ, δεν δικαιούται να μιλάει για Final 4. Από τη στιγμή που κατάφερε τα προβλήματα του Χουάντσο και του Παπαπέτρου να τα μπαλώσει με τις εμφανίσεις του Μήτογλου που αρχίζει να γίνεται ζημιογόνος για τον Παναθηναϊκό.

Ο Μήτογλου στα φινάλε των παιχνιδιών δεν μπορεί να πηδήξει. Τον έχει υπερ-χρησιμοποιήσει ο Αταμάν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο κομμάτι των παιχνιδιών, είναι στο αμυντικό κομμάτι. Από τη στιγμή που έχει αποφασίσει ο Αταμάν να παίζει με έξι παίκτες, αυτή θα είναι η κατάληξη.

Σε ένα παιχνίδι που χρειαζόταν σκορ ο Παναθηναϊκός, ο Βιλντόζα ξεκίνησε με 5 πόντους σε 6 λεπτά.»

Δείτε παρακάτω:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News