Γιαννακόπουλος για το μεγάλο deal: «Αυτός είναι ο στόχος...» (pic)

Γιαννακόπουλος για το μεγάλο deal: «Αυτός είναι ο στόχος...» (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ένα ποστ του στο Instagram μίλησε για την τεράστια συμφωνία που υπέγραψε καθώς του παραχωρήθηκε η πλαζ της Βάρκιζας (πρώην Yabanaki/Varkiza Resort).

Πιο συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέβασε μια φωτογραφία με τις υπογραφές και έγραψε στη λεζάντα:

«Μικρος εμενε στην Βαρκιζα σχεδον ολο το χρονο πηγαινοντας στην πλαζ καθε μερα ειτε για μπανιο ειτε απλα να παιξω και να αδειασει το μυαλο.
Πολλα χρονια μετα και βλεποντας οτι οσοι ειχαν την διαχειρηση της την ειχαν παρατημενη με αποτελεσμα να ειναι η χειροτερη της ευρυτερης περιοχης ,πηρα την αποφαση με τρεις φιλους να την παρουμε και να την αναβαθμισουμε.
Ελπιζω συντομα να μιλαμε για την ωραιοτερη παραλια της Αττικης..Αυτος τουλαχιστον ειναι ο στοχος.
#Βαρκιζαραφορεβερ»

Δείτε παρακάτω:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dimitris giannakopoulos (@dpg7000)

H παραχώρηση της πλαζ της Βάρκιζας (πρώην Yabanaki/Varkiza Resort) ολοκληρώθηκε επίσημα στην εταιρεία “Black Wave Varkiza,” που ανήκει στον επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ιδιοκτήτη της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με το vimaonline.gr, η εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεσμεύεται με βάση τους όρους του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, να καταβάλει τίμημα 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως κι επιπλέον 6% επί του τζίρου για την οργανωμένη ακτή και την ελεύθερη παραλία.

Στο μεσοδιάστημα ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, στον οποίο έχει παραχωρηθεί η έκταση από την εταιρεία ακινήτων δημοσίου και διενήργησε τον διαγωνισμό, θα έχει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής του μισθώματος με βάση τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς, ούτως ώστε αυτό να είναι εύλογο και δίκαιο και να ανταποκρίνεται στα συμφέροντά του ως μισθωτή.

Η επιχείρηση που αναλαμβάνει την πλαζ, θα έχει την δυνατότητα εκμετάλλευσης για τις ξαπλώστρες, το αναψυκτήριο, ενώ θα εισπράττει και το τίμημα από το εισιτήριο εισόδου των λουόμενων που θα προσέρχονται σε αυτήν.

Το σχέδιο της εταιρείας

«Θα επιδιώξουμε η Ακτή να γίνει πόλος έλξης και πέραν των καλοκαιρινών μηνών, σκοπεύουμε να προσδώσουμε τη χαμένη αίγλη με προφανή τον στόχο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να λειτουργήσει με νέο πρόσωπο, ανανεωμένη για την επόμενη χρονιά, τη θερινή σεζόν του 2024» δήλωσαν πηγές της εταιρείας σύμφωνα με το newmoney.

Αν και το επενδυτικό πλάνο δεν έχει οριστικοποιηθεί, πηγές κοντά στη διαδικασία κάνουν λόγο για κεφάλαια της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ, με δεδομένο ότι οι εγκαταστάσεις είναι παλιές, από τη δεκαετία του ’60 και θα κατασκευαστούν εκ νέου με βιοκλιματικά υλικά, ώστε η Ακτή να είναι μηδενικών εκπομπών, με στόχο οι εργασίες αναμόρφωσης να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό 70-80% έως το καλοκαίρι του 2024.

Από την πλευρά του, ο δήμος είχε ορίσει ελάχιστο ύψος επενδύσεων από τον ανάδοχο ύψους 3 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διαδικασίας υπεκμίσθωσής της για 25 χρόνια.

Μάλιστα η ΕΤΑΔ Α.Ε., όπως και το Συμβούλιο Μητροπολιτικό Σχεδιασμού και το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) είναι οι φορείς οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν τις εγκρίσεις τους για τη διαδικασία, με το χρονοδιάγραμμα στην παρούσα φάση να περιλαμβάνει την επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών μέσα στο χειμώνα.

Η έκταση προς υπεκμίσθωση αποτελείται από τμήμα επιφανείας 225,5 τ.μ. στο παραλιακό τμήμα νότια της Αθηνών -Σουνίου και από τμήμα επιφανείας 24 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα μαζί με το δικαίωμα απλής χρήσης της ζώνης αιγιαλού (επιφανείας 16.391 τ.μ.) και παραλίας (10.390 τ.μ.).

Με βάση τους όρους, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, ο υπομισθωτής δικαιούται να επιβάλει είσπραξη αντιτίμου για την είσοδο του κοινού μόνον στην οργανωμένη Ακτή, υποχρεούται όμως να επιτρέπει στους δημότες του δήμου την πρόσβαση χωρίς καταβολή αντιτίμου.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη του δήμου, το κτιριακό απόθεμα της Πλαζ Βάρκιζας, «κατασκευασμένο τη δεκαετία του ‘60, μέσα από τη συνεχή χρήση από πολλούς και διαφορετικούς επιχειρηματίες και την έλλειψη συνεκτικού προγράμματος και επισκευών, εμφανίζει σημαντικές και εκτεταμένες φθορές».

Η αρχή με την πλαζ Βάρκιζας έγινε τη δεκαετία του 1960 με τα κτίσματα της να σχεδιάζονται με κοινό μοντέλο των άλλων διάσημων πλαζ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που σχεδιάζονταν υπό την εποπτεία και καθοδήγηση ενός εκ των μεγαλύτερων εκπροσώπων του ελληνικού μοντερνισμού, Άρη Κωνσταντινίδη, προϊστάμενου τότε της υπηρεσίας μελετών του ΕΟΤ.

«Δεδομένου πως η Ακτή Βάρκιζας έχει χρησιμοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια με κύριο άξονα την εμπορική εκμετάλλευση, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις αναβάθμισης του σημαντικού κτιριακού αποθέματος της πλαζ ΕΟΤ, και χωρίς καμία σχεδιαστική παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την εμπειρία στην ελεύθερη παραλία, η νέα πρόταση διαμόρφωσης οφείλει να λάβει υπόψιν τις αλλαγές και τις φθορές των υποδομών, να τις εκτιμήσει και να ανασχεδιάσει στο πνεύμα όσων ορίζονται σαν θεσμικές κατευθύνσεις , λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα νέα δεδομένα (φθορές, μεταφορά κτιρίου ΝΑΟΒΒ κλπ).

Η νέα πρόταση θα διατηρεί, εξυγιαίνει, εμπλουτίζει και αναδεικνύει την υφιστάμενη φύτευση. Στο δυτικό τμήμα της οργανωμένης παραλίας, υπάρχουν εγκαταστάσεις που λειτουργούν ως χώροι εστίασης, πολυχώρο εκδηλώσεων, βοηθητικοί χώροι κ.ο.κ.».

Όπως επισημαίνεται, ο εξορθολογισμός των χαράξεων των διαδρομών με στόχο την ανάδειξη του κεντρικού συγκροτήματος κτιρίων του ΕΟΤ, η ενίσχυση του πρασίνου τους, η ανακατανομή των χρήσεων με τον καλύτερο δυνατό λειτουργικά τρόπο, η αντικατάσταση των υλικών από μπετονένιες διαδρομές σε υδατοπερατά υλικά και η δημιουργία ενδιάμεσων υπαίθριων χώρων για τους λουόμενους είναι μερικές από τις στρατηγικές σχεδιαστικές κινήσεις στη μελέτη.

Εστιατόρια, αναψυκτήρια, καταστήματα με είδη σχετικά με την ακτή, γήπεδα και χώροι ευεξίας είναι μερικές από τις χρήσεις για την οργανωμένη πλαζ.

Για την ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας, στόχος είναι η δημιουργία μιας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων σαν απόληξη ενός ενιαίου περιπάτου με δραστηριότητες, ελεύθερες στο κοινό.

Έτσι, γήπεδα τένις, μπάσκετ, χώροι αθλοπαιδειών , παιδική χαρά, ένα υπαίθριο σινεμά 300 θέσεων και ένα αμφιθέατρο 100 θέσεων είναι κάποιες από τις προβλεπόμενες χρήσεις και δραστηριότητες που προτείνεται να σχεδιαστούν, να ανοίξουν στο κοινό και να δημιουργήσουν μια νέα ταυτότητα στο ανενεργό τμήμα της ελεύθερης παραλίας.

Στόχος είναι να λειτουργήσει πέρα από τους θερινούς μήνες σαν ένας δημόσιος χώρος συνάντησης, σαν ένα πάρκο και μια πλατεία υψηλών προδιαγραφών και μεγάλου ενδιαφέροντος.

Από πλευράς του ομίλου Γιαννακόπουλου, πρόκειται για το δεύτερό του εγχείρημα στο κομμάτι του τουρισμού και της αναψυχής- ψυχαγωγίας, μετά το έτερο εγχείρημα στην Πάργα, όπου επίσης έχει προχωρήσει στην μακροχρόνια μίσθωση έκτασης 40 στρεμμάτων στη θέση Κλιμάτι για περίοδο 40 ετών με το δήμο Πάργας.

Στόχος ως προς τη συγκεκριμένη επένδυση είναι η δημιουργία ενός μικτού project με επένδυση άνω των 15 εκατ. ευρώ για το έργο το οποίο θα ξεκινήσει με τις αδειοδοτήσεις από τις αρχές του νέου έτους, δεδομένου ότι έπρεπε να ξεπεραστούν ζητήματα σε σχέση με χωροταξικά θέματα.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News