Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός καναλι ωρα: Τηλεοπτικη μεταδοση 30/10

Επίσημο: Οι διαιτητές του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ

Με το ντέρμπι «αιωνίων» ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική της Basket League (30/10, 20:15).

Με το ντέρμπι «αιωνίων» ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική της Basket League στο ΣΕΦ (30/10, 20:15). Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει στοιχεία από τον τρόπο που θέλει να παίζει ο Εργκίν Αταμάν, το ζητούμενο είναι να βγαίνουν για μεγαλύτερο διάστημα στο παρκέ. Εντός συνόρων, ο «εξάστερος» μετράει το… απόλυτο και με αυτό θα συνεχίσει!

Την Παρασκευή, το σύνολο του Τούρκου προπονητή έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπασκόνια, επικράτησε με 95-81. Κορυφαίος των «πρασίνων» ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος έκανε σπουδαία εμφάνιση με 23 πόντους (7/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα), όντας ο ηγέτης του καλού διαστήματος του Παναθηναϊκού στην τέταρτη περίοδο. Από κοντά και ο Ματίας Λεσόρ, που ήταν ο καλύτερος των νικητών στο… υπόλοιπο ματς, μετρώντας επίσης 23 πόντους, μαζί με 14 ριμπάουντ και 2 τάπες!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με το τζάμπολ προγραμματισμένο στις 20:15 και τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός καναλι ωρα: Τηλεοπτικη μεταδοση 30/10

Ο Εργκίν Αταμάν επιβεβαίωσε μετά τη νίκη επί της Μπασκόνα ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνει την αγορά για να ενισχυθεί, τονίζοντας ότι στόχος είναι ένα τριάρι και ένας χειριστής ώστε να συμπληρώνει τον Κώστα Σλούκα. Διαβάστε αναλυτικά.

«Αρχικά πριν σχολιάσω το παιχνίδι θέλω να πω ότι είναι μία μεγάλη νίκη τόσο για μένα, όσο και για την ομάδα μου για την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της Τουρκίας που είναι η 28η Οκτωβρίου. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτή της κοινότητας και θέλω να ευχηθώ ειρήνη για την Τουρκία και για όλο τον κόσμο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, η Μπασκόνια είχε πολλά προβλήματα, δεν είχε 2-3 καλούς παίκτες, αλλά είχε τους Μαρίνκοβιτς και Χάουαρντ και Κοστέλο σε καλή μέρα και προσπαθήσαμε να τους περιορίσουμε. Όταν το κάναμε και τους βάλαμε πίεση, καταφέραμε να πάρουμε διαφορά. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι Λεσόρ και Μήτογλου στη ρακέτα, αλλά και οι Γκραντ και Γκάι, που μας έδωσαν βοήθειες».

Για τον Μήτογλου: «Όλα τα προβλήματά μας ξεκίνησαν όταν ο Μήτογλου και ο Παπαπέτρου τραυματίστηκαν. Πριν από αυτό προετοιμάζαμε τη χημεία μας, υποφέραμε με τον Μήτογλου έξω, είχαμε την ήττα στο Super Cup από τον Ολυμπιακό. Ο Παπαπέτρου είναι πολύ σημαντικός για τη χημεία της ομάδας και έπαιξε μόλις ένα ματς στην EuroLeague. Με τη Μακάμπι έπαιξε καλά ο Μήτογλου και σήμερα το ίδιο, είναι πολύ έμπειρος παίκτης, έχει potential. Όποιος είναι καλύτερος θα παίζει».

Τις πολλές προσθήκες που έκανε ο Παναθηναϊκός: «Είναι αλήθεια πως φτιάχνουμε καινούργια ομάδα. Υπάρχει μία αλήθεια. Μόνο ο Σλούκας έχει παίξει Final Four. Πρέπει να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι αυτό το επίπεδο. Δεν είναι σα να παίζεις 6-7 λεπτά στο NBA ή στο EuroCup. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πραγματικότητα του κλαμπ. Ο Παναθηναϊκός ήταν στις τελευταίες θέσεις πέρσι, η αγορά δε μας έδωσε πολλούς παίκτες με εμπειρία Final Four.

Στα αποδυτήρια τους έδωσα συγχαρητήρια, τους θύμισα ότι η νίκη είναι σημαντική αλλά την πραγματικότητά μας θα τη δούμε κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι δυνατή ομάδα και σκληρή, ήρθε και μας κέρδισε μπροστά σε 20.000 κόσμο. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε «καυτή» ατμόσφαιρα και στο ΣΕΦ. Αν είμαστε καλή ομάδα και μπορούμε να παλέψουμε γιατί όχι, αλλά πρέπει να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News