Παναθηναϊκός: Προδιαγραφές για σούπερ μπάσκετ

Πέταξε μπουκάλι στον πάγκο ο Αταμάν!

Είναι φανερό ότι το πρόβλημα των πράσινων την περασμένη τριετία ξεκινούσε από τη χημεία και διογκωνόταν με την κατεύθυνση που έδινε κάθε νέος προπονητής στο παιχνίδι τους.

Πέρσι π.χ το offensive minded στυλ του κόουτς Ράντονιτς (που απαρνήθηκε τις αρχές του για ομάδες με δυνατές άμυνες) είχε συγκεκριμένες αρχές και κανόνες ώστε να λειτουργήσει μια επιθετική ομάδα ως πολεμική μηχανή.

Σίγουρα, όμως, το να μην υπάρχει plan b σε περίπτωση που ο αντίπαλος μάρκαρε καλά τον Ντουέιν Μπέικον δεν ήταν κι ότι καλύτερο.

Το τωρινό ρόστερ έχει τις προδιαγραφές να παίξει επιθετικό, όμορφο μπάσκετ.

H φιλοσοφία Αταμάν βασίζεται στην ύπαρξη πόιντ γκαρντ ο οποίος θα κάνει όλο το παιχνίδι και θα μονοπωλεί την κατοχή μπάλας, ενός ψηλού ο οποίος θα αποτελεί τη βάση της επίθεσης (με έφεση στο πικ εν ρολ και στα τελειώματα στο ζωγραφιστό) και μερικούς αθλητικούς φόργουορντ ή πλάγιους οι οποίοι θα μπορούν να τρέξουν το γήπεδο, να σουτάρουν και να καλύψουν τις θέσεις 2-4 στο smallball.

Όλα ωραία στην θεωρία αλλά με τόσους νέους στο ΟΑΚΑ προφανώς το να γνωριστούν οι νέοι με τους παλιούς θα πάρει μήνες. Υπομονή ως τότε.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News