Παναθηναϊκός: Πρόστιμο και αφαίρεση δύο νικών από την Ευρωλίγκα - Ο λόγος
Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από την Ευρωλίγκα με χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση δύο βαθμών.
Οι πράσινοι τιμωρήθηκαν από την Ευρωλίγκα λόγω παραβίασης του Financial Fair Play, με πρόστιμο και αφαίρεση δύο νικών από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Αναφορικά με τη βαθμολογία αυτό δεν επηρεάζει σε τίποτα τους πράσινους φέτος!
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα, οι πράσινοι τιμωρήθηκαν για υπέρβαση του ποσοστού μετοχικής συνεισφοράς, χωρίς όμως να προσδιορίζεται το «πότε», ωστόσο αυτό το ποσοστό κρίνεται σε βάθος τριετίας.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η EuroLeague Basketball κάνει λόγο για “συμβιβαστική λύση” ανάμεσα στις δύο πλευρές σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμωρία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague Basketball:
“Ο Παναθηναϊκός και η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έφτασαν σε συμβιβασμό που επιβάλλει στον ελληνικό σύλλογο τόσο αθλητικές όσο και οικονομικές κυρώσεις βάσει του άρθρου 7 και άρθρου 8 των κανονισμών του FSFPR και του άρθρου 60 του Πειθαρχικού Κώδικα της EuroLeague Basketball. Η αθλητική κύρωση συνίσταται σε αφαίρεση δύο νικών από το σύνολο στην κατάταξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης είναι μια επιτροπή που ελέγχει την οικονομική απόδοση των συλλόγων και τη συμμόρφωσή τους με τους σχετικούς κανονισμούς.
Κατά την επιβολή της κύρωσης, η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης αξιολόγησε θετικά τη συνεργασία και τη διαφάνεια του συλλόγου κατά τη διαδικασία εξέτασης.
Η αθλητική κύρωση, με αφαίρεση δύο νικών, θα εφαρμοστεί στην τελική βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2022/23 της EuroLeague και δεν θα έχει άμεση επίδραση σε καμία αντίπαλη ομάδα ούτε σε ατομικά και ομαδικά στατιστικά ή ρεκόρ”.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: 4 + 1 μεταγραφές, η νέα θέση που αποφάσισε για ενίσχυση
- Παναθηναϊκός: «Γι' αυτό δεν έπαιζε τόσο καιρό ο Τολιόπουλος»
- «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τελειώσει σήμερα ή αύριο τη μεταγραφή Κραλ»
- Παναθηναϊκός: Νέα διάταξη και Ρενάτο - Οι σκέψεις για την ενδεκάδα
- Παναθηναϊκός: Tι σημαίνει ο μηδενικός χρόνος Σορτς – Γιούρτσεβεν με Μπασκόνια