Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 74-88: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 74-88: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Τριφυλλιού απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκα το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η βελτίωση της εικόνας του. Αυτή φάνηκε στο παρκέ , κυρίως, στο ξεκίνημα του αγώνα (20-10), αλλά και στην πορεία, όταν ήρθε η αντίδραση των πρασίνων στο πρώτο +14 της Μπαρτσελόνα στο ματς.

Ο Χρήστος Σερέλης είναι ό,τι πιο κοντινό σε κανονικό προπονητή αντίκρισαν οι «πράσινοι» την τελευταία διετία και του πιστώνεται απόλυτα το συμμάζεμα στο ρόστερ και το ορθολογικό μπάσκετ που παρουσιάζει η ομάδα στα τελευταία παιγνίδια.

Ο Παπαγιάννης μας υπενθύμισε τον καλό του εαυτό σε βραδιά χωρίς… οργανωτή!

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (4/10): Προσπάθησε να βοηθήσει στην άμυνα, στην άλλη πλευρά του παρκέ είχε μια καλή ασίστ στον Παπαγιάννη που σκόραρε για τρεις.

Νέιτ Γουόλτερς (2/10): Προσωπική εκτίμηση ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. 0/4 σουτ και 1 ασίστ σε 13:28 δεν είναι σίγουρα αυτά που προσδοκά ο Σερέλης από τον βασικό του PG.

Πάρις Λι (5/10): Θετικός στην άμυνα (4 κλεψίματα) και στη δημιουργία (4 ασίστ), τεράστιο «πλην» στο εκτελεστικό κομμάτι με 1/7 σουτ (1/6 τρίποντα).

Γιώργος Παπαγιάννης (9/10): Ο Παπαγιάννης της περσινής αγωνιστικής περιόδου «επανεμφανίστηκε» στο ΟΑΚΑ. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι στους 19 πόντους, μάζεψε και 7 ριμπάουντ σε 30 λεπτά αγώνα. Αν αποφασίσει να παραμείνει στην ομάδα, θα χρειαστεί να «ματώνει» τη φανέλα από δω και στο εξής, γιατί οι πράσινοι σοβαρεύουν από του χρόνου.

Λευτέρης Μποχωρίδης (4/10): Απέναντι στον σημερινό Γουόλτερς, ο Σερέλης έδωσε κάτι παραπάνω από μια περίοδο στον Έλληνα γκαρντ. Εκείνος τουλάχιστον, δικαιολόγησε μέχρι ένα βαθμό την παρουσία του στο παρκέ με 5 πόντους, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ντέρικ Γουίλιαμς (5/10): Είχε καλή εικόνα ανά διαστήματα, αλλά θα χρειαστεί να βρει άμεσα τη σταθερότητά του σε απόδοση.

Δημήτρης Αγραβάνης (4/10): Ο «Άγρα» επέστρεψε με διάθεση στις υποχρεώσεις της ομάδας, αλλά φάνηκε έντονα η αγωνιστική του απραξία. Ενδεικτικό αυτού, ένα χαμένο «πέναλτι» κάτω από τη ρακέτα. Δεν ανταμείφθηκε για την καλύτερή του φάση στο ματς σε μια άμυνα πάνω στον Γιοκουμπάιτις, αφού οι διαιτητές είδαν το επιθετικό φάουλ… αμυντικό.

Ματ Τόμας – Μάριους Γκριγκόνις (7/10): Αμφότεροι είχαν αποστολή να καλύψουν την απουσία του Μπέικον και να συμβάλλουν στο σκοράρισμα. Πέτυχαν 24 πόντους μαζί (11 ο Τόμας, 13 ο Γκριγκόνις), εντύπωση έκανε πως ο Λιθουανός δεν δοκίμασε κάποιο σουτ εντός πεδιάς. Σίγουρα μπορούν και οι δύο καλύτερα…

Λευτέρης Μαντζούκας (6/10): Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να παίζει κανείς με ελάχιστες παραστάσεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Μίροτιτς, ωστόσο, ο ελπιδοφόρος παίκτης της ομάδας το πάλεψε. Αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο για την «επιστροφή» της ομάδας στη διεκδίκηση της νίκης. Υπενθυμίζεται πως εκείνος έστειλε… μήνυμα στο προηγούμενο σταφ της ομάδας για πρώτη φορά φέτος, στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Αρτούρας Γκουντάιτις (4/10): Έκανε βήμα… πίσω, καθώς ο Παπαγιάννης βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News