Νίκολας για Ολυμπιακό: «Ικανός για Final 4, αλλά ως φαν του Παναθηναϊκού τον… αφήνω έξω»

Αποθέωσε Σάρας ο Νίκολας, θυμήθηκε Παναθηναϊκό!

Ο Ντρου Νίκολας βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα και εκτός από την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό μίλησε και για τα φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Euroleague.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Φέτος είναι ξεχωριστή η κατάσταση. Είναι κλειστά τα πράγματα. Η επιλογή είναι δύσκολη. Να δούμε τα ματς-απς στα πλέι οφς και θα γίνει κάτω πιο βατή η πρόβλεψη.

Η Έφες έχει την εμπειρία, βλέπω την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, θα πω και τη Φενέρ γιατί δεν μπορώ να πάω κόντρα στον κόουτς Ιτούδη”, είπε αρχικά ο Νίκολας και μετά μίλησε για τον Ολυμπιακό, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας:

“Τον είδα την προηγούμενη εβδομάδα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για την Basket League. Είναι αναμφισβήτητα ικανός να πάει στο Φάιναλ Φορ, αλλά ως φαν του Παναθηναϊκού θα τον αφήσω… έξω από τις προβλέψεις μου”, λέει χαμογελώντας.

Ο Νίκολας δέθηκε με τον Παναθηναϊκό κι αυτό δεν αλλάζει έπειτα από τόσα χρόνια:

“Πέρασαν χρόνια αλλά πάντα είναι ωραίο να επιστρέφω. Είναι ιδιαίτερο κι ας μπαίνω από … άλλη είσοδο. Ήρθα πρώτα και κυρίως ως φαν του Παναθηναϊκός.

Πάντα είναι στην καρδιά μου. Μετά έρχεται το επαγγελματικό κομμάτι”, είπε ο Αμερικανός βετεράνος γκαρντ που τώρα δουλεύει στους Νάγκετς.

Ένα ερώτημα που έχει μεγάλη σημασία για τους φανς των “πρασίνων” είναι τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει στις παλιές του δόξες:

“Χρειάζεται δουλειά, σταδιακά βήματα. Δεν πρέπει να παραβλέψεις κάποια από αυτά. Αυτό ξεκινάει από τη διοίκηση για να περάσει στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα, στον προπονητή και να φτάσει ως τους παίκτες. Υπήρχε πάντα χημεία παλιά, διάρκεια.

Πρέπει να βρεις τους σωστούς παίκτες, αλλά κυρίως να υπάρχει ένας κορμός που θα μάθει τη φιλοσοφία και κάθε χρόνο να γίνονται μικρές προσθήκες. Να στηθεί μία ομάδα με συνεχόμενη ροή.

Ο Νίκολας κρατάει για πάντα στην καρδιά του την υπερομάδα του Παναθηναϊκού του 2009:

“Το 2009 ήταν μία φοβερή σεζόν. Νομίζω είχαμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Ευρωλίγκας! Από το ρόστερ, τους παίκτες. Ήταν η κορυφαία της καριέρας μου”.

Όσο για τον Νίκολα Γιόκιτς και τις πιθανότητες των Νάγκετς να πανηγυρίσουν τον τίτλο, ο Ντρου Νίκολας σχολίασε:

“Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το βραβείο του MVP, αλλά με έναν τόσο ταλαντούχο παίκτη πρέπει να χτίζεις ένα ρόστερ δίπλα του, να βρίσκεις τη σωστή χημεία, να τον περιβάλλεις με καλούς παίκτες.

Πέρυσι είχαμε πολλούς τραυματισμούς (σ.σ. Τζαμάλ Μάρεϊ, Μάικλ Πόρτερ), αλλά φτάσαμε στα πλέι οφς. Φέτος είμαστε καλοί. Να δούμε που θα φτάσουμε”.

Τέλος, μίλησε και για τη δουλειά του και ποια χαρακτηριστικά των παικτών κοιτάζει ως σκάουτερ:

“Το πρώτο που προσέχω είναι διαθέτει τα χαρακτηριστικά του νικητή, αυτήν την προσωπικότητα που χρειάζεται.

Σίγουρα μετράει η εργασιακή του ηθική, το ταλέντο, η οξυδέρκεια. Μερικές φορές πρέπει να θυσιάζεσαι, να παίρνεις το ρόλο που σου δίνουν και αυτό μετράει πολύ”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News