Νίκη ψυχολογίας ενόψει Κυπέλλου - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Καμία τύχη ο Παναθηναϊκός - Η βαθμολογία της Euroleague

Παναθηναϊκός – Προμηθέας για την 16η αγωνιστική της Basket League

Να κάνει «restart» και να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Final-8 του Κυπέλλου, θα επιδιώξει ο Παναθηναϊκός στην εντός έδρας μονομαχία με τον Προμηθέα Πάτρας (13/02, 19:15). O «εξάστερος» παρά τις απουσίες που προέκυψαν, πάλεψε στα ίσα απέναντι στην Βαλένθια την Παρασκευή, χάνοντας τη νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο (92-91).

Η εικόνα για το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν ενθαρρυντική, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι έλειπαν οι Παπαγιάννης, Πονίτκα και Γουόλτερς. Ενώ ελάχιστες προπονήσεις είχαν στα πόδια τους Τόμας και Αγραβάνης.

Ο Προμηθέας μπαίνει στο παιχνίδι διανύοντας την καλύτερη φόρμα του στη σεζόν, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. Στην Basket League μετράει πέντε διαδοχικές νίκες. Μακριά από το γήπεδο του έχει ρεκόρ 3-4, σημειώνοντας τέσσερις πόντους περισσότερους από εκείνους που έχει σε αυτό (77,42 έναντι 73,37).

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Τα τελευταία αγωνιστικά νέα

Χωρίς τον Γιώργο Παπαγιάννη και με τους Νέιτ Ουόλτερς και Ματέους Πονίτκα να συμμετέχουν σε μέρος της προπόνησης, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα για την 16η αγωνιστική της Basket League.

Τα προβλήματα συνεχίζονται στο «τριφύλλι», με τον Ντέγιαν Ράντονιτς βλέπει τον αρχηγό της ομάδας να μην παίρνει μέρος στην προπόνηση της Κυριακής (12/2) λόγω των ενοχλήσεων που έχει στον οπίσθιο μηριαίο, πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε και στην Εθνική το καλοκαίρι.

Μέρος του προγράμματος ακολούθησαν οι Ουόλτερς, που πέρασε ίωση και χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, και Πονίτκα, που επιστρέφει από τραυματισμό. Κανονικά πήρε μέρος ο Αρτούρας Γκουντάιτις, παρά το πρόβλημα που έχει στον τένοντα του δαχτύλου, όπου έχει τοποθετηθεί ειδικός νάρθηκας.

Ράντονιτς: «Παίξαμε άμυνα»

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αναφέρθηκε στα σημεία που έκριναν το παιχνίδι κόντρα στην Βαλένθια και τόνισε πως στην τελευταία φάση ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν άμυνα χωρίς φάουλ.  Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Το πρώτο ημίχρονο επιθετικά ήταν καλό. Στην τρίτη περίοδο η συγκέντρωση δεν ήταν εκεί στην άμυνα, κάναμε λάθη. Έπρεπε να παιξουμε καλύτερη άμυνα. Στο τέλος χάσαμε 2 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Βαλένθια έβαλε το τρίποντο και κέρδισε».

Τι σχεδίαζε για την τελευταία άμυνα του αγώνα: «Είπαμε να παίξουν άμυνα. Θέλαμε να κάνουμε αλλαγή και αυτό συνέβη. Είπαμε να μην γίνει φάουλ. Συχνά γίνεται αυτή η συζήτηση για το αν πρέπει να γίνει φάουλ ή όχι. Ο Λι έπαιξε περίπου 40 λεπτά, ο Μπέικον δεν ήταν στην καλύτερη κατάστασή του. Είχαμε δυο νέους παίκτες, οπότε ζητήσαμε να παίξουν άμυνα».

Το σχήμα που χρησιμοποίησε στην τελευταία φάση: «Πιστεύαμε ότι στην άμυνα με αλλαγές θα ήταν καλύτεροι οι παίκτες που ήταν στο παρκέ».

Για το ποιοι παίκτες θα βρεθούν στο Ηράκλειο για το Final 8 του Κυπέλλου: «Είναι δύσκολο να πω τώρα γιατί πρέπει να δούμε. Ο Ουόλτερς είναι στο νοσοκομείο, ο Πονίτκα δεν έχει κάνει προπονήσεις. Θα δούμε και την κατάσταση με τον Γκουντάιτις γιατί θα κάνει μαγνητική».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News