Παναθηναϊκός - Περιστέρι 72-71: Τα highlights από το θρίλερ

Παναθηναϊκός-Περιστέρι 72-71: Οι πόντοι των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Παναθηναϊκός απώλεσε διαφορά 21 πόντων και σε ένα συναρπαστικό φινάλε, το Περιστέρι λίγο έλειψε να “κλέψει” τη νίκη, όμως ο Ντένμον αστόχησε στο τελευταίο σουτ και έτσι οι “πράσινοι” επικράτησαν με 72-71 για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε “ζεστά” την αναμέτρηση και με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, απέκτησε ισχνό προβάδισμα (7-3), το οποίο βελτίωσαν στη συνέχεια οι Γουίλιαμς και Γκουντάιτις (16-8, 7′). Το Περιστέρι δεν κατάφερε να βρει λύσεις και στις δυο μεριές του γηπέδου, με τους “πράσινους” να “τρέχουν” ένα μικρό σερί με πρωταγωνιστή τον Μαντζούκα, ο οποίος με ένα δίποντο διαμόρφωσε το 23-8 για την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Ο ρυθμός άλλαξε στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με το “τριφύλλι” να βρίσκει λύσεις μέσω των συνεργασιών του Πάρις Λι με τον Γιώργο Παπαγιάννη, ωστόσο η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έβγαλε αντίδραση με πρωταγωνιστές τον Ντένμον και τον Ραντάνοφ, μειώνοντας στους 12 πόντους (28-16, 13′). Η έλευση των Γουόλτερς και Πονίτκα έδωσε δημιουργία στους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν “στροφές” και με ατομική ενέργεια του Γκουντάιτις “έκλεισαν” το πρώτο ημίχρονο με 18 πόντους διαφορά (46-28).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην τρίτη περίοδο εμφανώς βελτιωμένοι και με τα σουτ των Κασελάκη, Φρανσίσκο και Ντένμον κατέβασαν σύντομα τη διαφορά στους 10 πόντους (48-38, 24′). Σε εκείνο το σημείο, μετά το time-out του Ντέγιαν Ράντονιτς, ο Παναθηναϊκός ανέβασε “στροφές” και με πρωτεργάτες τον Γουόλτερς και τον Λι, αλλά και τον Πονίτκα, η διαφορά “εκτοξεύτηκε” στους 20 πόντους (61-41, 28′). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Γουόλτερς να ευστοχεί σε ένα δίποντο για το +21 (65-44) υπέρ των γηπεδούχων.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων ξεκίνησε πιο δυναμικά την τέταρτη και τελευταία περίοδο. Οι Ραντάνοφ, Τζούστον και Φρανσίσκο έδωσαν ενέργεια και σκοράρισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σε κομβικό σημείο, μείωσαν τη διαφορά σε… μονοψήφια μεγέθη (65-56, 35′). Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη συνέχισαν την… αντεπίθεση διαρκείας, μειώνοντας το σκορ μέχρι και στους 3 πόντους (68-65, 38′) μετά από τρίποντο του Φρανσίσκο. Ο Πάρις Λι όμως ήταν αυτός που βοήθησε τους “πράσινους” με ένα δύσκολο ντράιβ που πέτυχε, αλλά και με την εκπληκτική του άμυνα. Ο Τζούστον κράτησε “ζωντανό” το Περιστέρι (70-69, 39′) και μετά από διαδοχικά λάθη των παικτών του Ράντονιτς, ο Λι ευστόχησε σε δυο κρίσιμες βολές (72-69, 39′), με τους φιλοξενούμενους να έχουν την ευκαιρία να στείλουν το ματς σε… έξτρα πεντάλεπτο. Ο Φρανσίσκο ευστόχησε και στις δυο βολές μετά το φάουλ του Καλαϊτζάκη και εν συνεχεία, ο Λι “πέταξε στα σκουπίδια” δυο βολές. Ο Ντένμον είχε χρόνο, όμως αστόχησε σε μια… τραβηγμένη προσπάθεια και έτσι ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 72-71 για την 11η αγωνιστική της Basket League.




Τα δεκάλεπτα: 23-8, 46-28, 65-44, 72-71

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News