Εκτός με Περιστέρι o Μπέικον - Ο λόγος

Παναθηναϊκός: Πήρες παικταρά, σου βάζει 30 πόντους και τον «καις»

Εκτός για τον αγώνα με το Περιστέρι θα μείνει ο Μπέικον λόγω γρίπης!

Ο Αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρείται από γρίπη και τέθηκε εκτός 12άδας για το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός: Άλλα φανταζόμασταν το καλοκαίρι…

Μάντεις δεν είμαστε για να ξέρουμε αν ο Παναθηναϊκός προλαβαίνει να σώσει κάτι από μια ακόμα χρονιά που πάει στα βράχια, μα απαραιτήτως πρέπει να μπαλωθεί η τρύπα στο ζωγραφιστό αμυντικά και επιθετικά.

Με τον Γιώργο Παπαγιάννη να είναι σε άθλια κατάσταση, τον Αρτούρας Γκουντάιτις να μην τον βοηθά το κορμί του και τον Ντέρικ Ουίλιαμς μέτριο προς κακό αμυντικό ο κόουτς ξέρει ότι είναι αδύνατον να ελέγξει τις μάχες ψηλά.

Ομοίως δεν έχει σίγουρο αμυντικό ριμπάουντ, ούτε κορμιά να εφαρμόσουν box out που εξασφαλίζουν τον έλεγχο της κυκλοφορίας στους αιθέρες και υψώνουν stop στην προσπάθεια για δεύτερες επιθέσεις στον αντίπαλο.

Κανόνας απαράβατος και προαπαιτούμενο για να διατηρηθούν οι φιλοδοξίες νίκης οποιασδήποτε ομάδας.

Λαμβάνοντας υπόψη το αμυντικό πρόσωπο των προηγούμενων ομάδων του Ντέγιαν Ράντονιτς περιμέναμε ότι το καλοκαίρι το κλαμπ θα προετοιμαζόταν για να ρίξει τον αριθμό κατοχών του αντιπάλου όσο χαμηλότερα μπορούσε και να προστατέψει το καλάθι του παίρνοντας τα αμυντικά ριμπάουντ.

Ο έλεγχος είναι απογοητευτικός όντας στα μισά της σεζόν.

Δημήτρης Στρατής

Παναθηναϊκός: Μόνο έτσι θα το… γυρίσει ο Ράντονιτς!

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αξιολογώντας το βαθμό ετοιμότητας των παικτών του και των εναλλακτικών λύσεων που έχει σίγουρα κάνει σκέψεις γύρω από το αμυντικό κομμάτι και πως η ομάδα θα βελτιωθεί σε αυτό.

Για να αντιστραφεί το κλίμα (πολύ δύσκολο) για τον Μαυροβούνιο κόουτς θα χρειαστεί να …σπάσει αυγά και να πάει σε δραστικές λύσεις που αφορά …παρκάρισμα παικτών που δεν του κάνουν την δουλειά και περπάτημα του δρόμου με όσους θεωρεί εκείνος ότι μπορούν να προσφέρουν κι ας μην κάνουν γκελ στην εξέδρα.

Αυτοί τη στιγμή παίκτες για να παίξουν το παιχνίδι που γουστάρει ο Μαυροβούνιος είναι μετρημένοι.

Ο Λι, οι Καλαϊτζάκηδες, ο Μποχωρίδης, ο Πονίτκα, άπαντες με μέγεθος να «μείνουν» πάνω στον αντίπαλο αλλά και δεδομένες επιθετικές αδυναμίες.

Πολύ σημαντικό κομμάτι για τους πράσινους αποτελεί επίσης η άμυνα στο ποστ, σήμερα η ομάδα δεν προβάλλει καμιά αντίσταση όταν γίνει εισαγωγή μπάλας στο ζωγραφιστό.

Το κομβικό σημείο εδώ είναι η άμυνα θέσης, ώστε να κερδηθούν πόντοι βγάζοντας τους αντιπάλους μακριά από τα σημεία που «σκοτώνουν».

Μόνο ο Παπαγιάννης μπορεί να προσφέρει σε αυτό τον τομέα κι αυτός υπό προϋποθέσεις.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr