Ελεύθερη η γιατρός που χορηγούσε αναβολικά - Η μήνυση του Μήτογλου
Κρυφό ιατρείο, σκευάσματα από τη Βουλγαρία στα οποία έβαζε ετικέτες του ΕΟΦ και πολλοί λαμπροί και διάσημοι που λειτουργούσαν εν αγνοία τους ως “βιτρίνα” για την επιχείρηση ντόπινγκ που είχε στήσει.
Έτσι λειτουργούσε η επονομαζόμενη “Γιατρός των Επωνύμων”, η οποία όμως- χάρη στη μήνυση που της άσκησε ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Ντίνος Μήτογλου, έπεσε στα δίχτυα της Αστυνομίας την 1η Νοεμβρίου. Τόσο για τη δράση της με παράνομα σκευάσματα όσο και για απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.
Η μικροβιολόγος Η.Γ., η οποία σύμφωνα με το Tliveαφέθηκε σήμερα (11/4) ελεύθερη δίχως περιοριστικούς όρους, εργαζόταν στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου ως μικροβιολόγος.
Στο σπίτι της στο Χαλάνδρι όμως, στο οποίο δεν είχε τοποθετήσει κάποια ενδεικτική πινακίδα ότι πρόκειται για ιατρείο, δεχόταν πολλούς επώνυμους και μη, όπου τους χορηγούσε ενδοφλέβιες θεραπείες.
Στο πελατολόγιο της βρίσκονταν: παρουσιαστές, ηθοποιοί, αθλητές, αθλητές μαχητικών, επώνυμοι της showbiz ενώ η θεραπεία της υποσχόταν αποκατάσταση τραυματισμών, αύξηση επιδόσεων, ενίσχυση ανοσοποιητικού, αύξηση λίμπιντος και καταπολέμηση γήρανσης
Η “γιατρός των επωνύμων”, που εργαζόταν ως μικροβιολόγος, είχε στήσει την επωνυμία της εταιρείας της στη Γλυφάδα ενώ τα παράνομα σκευάσματα εντοπίστηκαν κατά την επιτόπια έρευνα των Αρχών σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι.
Η Η.Γ. σύστηνε τα παράνομα σκευάσματα ως… θαυματουργό φάρμακο από τη Ρωσία. Τα προμηθεύονταν όμως, όπως φαίνεται από τη Βουλγαρία, εξέδιδε εικονικές συνταγές σε ΑΜΚΑ ασφαλισμένων, τα οποία, σύμφωνα με την δικογραφία, τα μεταπωλούσε και τα έδινε στους πελάτες της, ζημιώνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο και τον ΕΟΠΠΥ.
Η μήνυση του Ντίνου Μήτογλου
Τον Μάρτιο του 2022, ο Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής Ντίνος Μήτογλου της Αρμάνι Μιλάνο (και πρώην του Παναθηναϊκού) ανιχνεύτηκε ύστερα από έλεγχο ντόπινγκ θετικός στην ουσία μεθανδιενόνη (μεθανδροστενολόνη), η οποία τυποποιείται στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών του Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ. Μοιραία ήρθε η τιμωρία. Δεν έχει ανακοινωθεί το χρονικό όριο, αλλά ήδη είναι 6 μήνες εκτός δράσης.
Το Star έφερε στο φως της δημοσιότητας τη μήνυση που άσκησε στην μικροβιολόγο Η.Γ. την οποία επισκεπτόταν από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022. Έτσι άνοιξε η έρευνα και οι Αρχές έφτασαν στον εντοπισμό της.
Στη μήνυσή του, ο Ντίνος Μήτογλου αναφέρει ότι “η γιατρός με διαβεβαίωσε πως τα δισκία ήταν “θαυματουργό φάρμακο” από τη Ρωσία. Μου χορήγησε έναν διάφανο ορό. Μετά από σχετική ερώτηση μου, η ίδια μου απάντησε πως ο ορός αυτός θα βοηθούσε στο… καθάρισμα του οργανισμού μου.
Είχε υποστηρίξει, δε, ότι “ήταν απολύτως ασφαλής και υπό το πρίσμα των κανονισμών του αντιντόπινγκ” ενώ “ουδεμία απαγορευμένη ουσία περιέχονταν σε αυτά”.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News