Παναθηναϊκός-Μεταγραφές: Οι τρεις σε κάνουν καλύτερο αμυντικά

Παναθηναϊκός-Μεταγραφές: Οι τρεις σε κάνουν καλύτερο αμυντικά

Με τον Λι, τον Ουίλιαμς και τον Γκουντάιτις να απλώνουν πέπλο προστασίας στο καλάθι τους θεωρητικά φέτος οι πράσινοι θα δείχνουν καλύτερη ομάδα.

Λογικά ο σύλλογος θα είναι πιο δυνατός αμυνόμενος στο Pick & Roll σε καταστάσεις που αναμειγνύονται οι παραπάνω, οι Αμερικανοί είναι αθλητές με γρήγορα χέρια και αμυντικές αντιδράσεις κι ο Λιθουανός τέρας της φύσης.

Παράλληλα με αυτούς τους παίκτες σε καλό φεγγάρι ο Παναθηναϊκός λόγω φυσικής ικανότητας θα μπορεί να ανεβάσει σημαντικά τη γραμμή πίεσης της άμυνας του, κάτι που σημαίνει ότι θα κατεβάσει σημαντικά τους αμυντικούς του χρόνους στο μισό γήπεδο.

Μέχρι πριν από λίγους μήνες όλοι στόχευαν με κυνισμό τις θέσεις του Νέντοβιτς, του Μέικον και του Οκάρο καταφέρνοντας να πάρουν πολλά και εύκολα καλάθια που σιγά-σιγά έστελναν το τριφύλλι στο καναβάτσο.

Όμως στην πραγματική ομαδική άμυνα το σύνολο πρέπει να είναι έτοιμο να αμυνθεί παντού στο παρκέ γι αυτό ο κόουτς ευλόγησε την φυγή Νέντοβιτς που όσο ρεύμα κι αν είχε στην κερκίδα το κορμί του δεν τον βοηθούσε να παίξε άμυνα, οι 25 πόντοι που έβαζε δεν ήταν τίποτα μπροστά στους αντίστοιχους που δεχόταν.

Φέτος μπορεί να μην έχεις κάποιον αθλητή με μεγάλη στόφα σταρ αλλά ευελπιστείς να ξεπεράσεις αυτό τον σκόπελο προτάσσοντας την ομαδικότητα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr