Παναθηναϊκός: Μια χαρά τα είπε, αλλά υπομονή υπάρχει;

Παναθηναϊκός: Το πλάνο του Ράντονιτς και οι παίκτες «κλειδιά»

Πήραμε μια πρώτη γεύση από τη φιλοσοφία του Ντέγιαν Ράντονιτς από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κόουτς στο SDNA.

O νέος τεχνικός του τριφυλλιού είπε ότι η ομάδα θέλει ακόμα ένα «τεσσάρι» ενώ τόνισε ότι δεν θα βλέπουμε μόνο αμυντική προσπάθεια από τους παίκτες του αν και έχει διαφημιστεί σε όλη την οικουμένη ως τεχνικός που του αρέσει ο αργός, ελεγχόμενος ρυθμός και το πέντε εναντίον πέντε.

Για τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν δεν ήταν άσχημη η επιλογή του, σίγουρα ανώτερος και πιο έμπειρος από Κάτας, Πρίφτη, Βόβορα, ξέρει απέξω κι ανακατωτά την Ευρωλίγκα, έχει σηκώσει ένα σωρό τίτλους και δεν τον ζαλίζει η πρόκληση διεκδίκησης στόχων.

Θα δούμε στο τέλος τι παίκτη θα φέρει η διοίκηση για να κλείσει το ρόστερ για να δούμε αν δικαιολογούνται οι υψηλοί στόχοι που θέτει ο προπονητής.

Ο Ράντονιτς είναι περπατημένος στην πιάτσα, έχει καλό όνομα σε όσες χώρες δούλεψε και ο ιδιοκτήτης έκανε καλή κίνηση συμφωνώντας μαζί του. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάθε προπονητής είναι λαχείο, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγει.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να διαβάσεις σωστά τα δεδομένα για τον τρόπο που δουλεύει. Στο Βελιγράδι είχε δώσει έμφαση στο σκληρό παιχνίδι και την εκμετάλλευση της έδρας, διαλύοντας τον Παναθηναϊκό όπου τον πετύχαινε.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η αγάπη για την άμυνα δεν είναι πανάκεια, απλά συνηθίζει να χτίζει πάνω σε αυτή τη λογική τις ομάδες του. Καλό θα ήταν να ξέρει πάντως ότι στο Μαρούσι υπομονή μεγάλη δεν υπάρχει.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News