Παναθηναϊκός: Να πάθει… Κάτας ο Πρίφτης

Παναθηναϊκός: Να πάθει… Κάτας ο Πρίφτης

Όσο οι αγώνες περνάνε κι η χρονιά βαδίζει στο τέλος της, αναρωτιόμαστε αν είναι καλύτερα ο Δημήτρης Πρίφτης να πάθει λίγο… Οντέτ Κάτας, μελετώντας τα περσινά παιχνίδια του κλαμπ επί Ισραηλινού.

Ο τελευταίος δεν πρόσφερε κάτι συγκλονιστικό, η θητεία του θα ξεχαστεί γρήγορα κι ας έφερε δυο τρόπαιο στο σύλλογο.

Τουλάχιστον όταν έκανε τα βασικά και εμπιστεύθηκε το προπονητικό DNA του εκμεταλλεύτηκε τα ύψη των παικτών του κι ο Παναθηναϊκός ήταν τουλάχιστον ανεκτικός.

Τι έκανε πέρσι ο Οντέτ; Ψηλή πεντάδα με ένα μόνο χειριστή (συνήθως τον Σαντ Ρος), δυνατή άμυνα, πολύ επιθετικό παιχνίδι στο χαμηλό ποστ με αξιοποίηση του Παπαγιάννη, του Μήτογλου και του Μπεντίλ.

Ο Παπαπέτρου κρατούσε το επίπεδο του παιχνιδιού ψηλά, όντας συχνά σκόρερ και νο1 αμυντικός, βοηθώντας και στα ριμπάουντ.

Ο Χεζόνια διεμβόλιζε την αντίπαλη άμυνα έχοντας στο μυαλό του το σκοράρισμα και Παπαγιάννης, Ουάιτ, Μήτογλου, Μπεντίλ εκμεταλλεύονταν τα μεγάλα τους άκρα και τον όγκο τους για inside game.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός τέλειωσε τη σεζόν με νταμπλ αν και ίδρωσε να νικήσει Προμηθέα, Λαύριο και ΑΕΚ. Τουλάχιστον όμως… κέρδιζε.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News