Λαμπάδα... στον Νέντοβιτς, γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από το «κάζο» του αιώνα!

Λαμπάδα... στον Νέντοβιτς, γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από το «κάζο» του αιώνα!

Σε ένα απολαυστικό παιχνίδι για τον απλό φίλαθλο, αλλά όχι για τους φίλους του Παναθηναϊκού, ο Νεμάνια Νέντοβιτς (38 πόντοι) αρνήθηκε την ήττα στη Λάρισα και οδήγησε την ομάδα του που συνολικά βρέθηκε σε τραγικό απόγευμα, σε μια απίθανη νίκη 86-90 από το -17 (!).

Δεν έκανε τίποτα ο Παναθηναϊκός στις αρχές του πρώτου δεκαλέπτου με τους παίκτες του Τριφυλλιού να παίζουν άμυνα με τα μάτια απέναντι στη ψυχωμένη Λάρισα. Οι γηπεδούχοι έκαναν πραγματικά ό,τι ήθελαν περιφερειακά και κάτω από τη ρακέτα, εξασφαλίζοντας μια διαφορά 13 πόντων από πολύ νωρίς.

Ουσιαστική βελτίωση για τους «πράσινους» δε σημειώθηκε ούτε στη συνέχεια, παρά τα «γκάζια» του Δημήτρη Πρίφτη στη διακοπή. Με ψυχολογία η Λάρισα διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι το ημίχρονο.

Το μεγάλο βήμα μπροστά για τον Παναθηναϊκό έκανε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος έσπασε όλα τα ρεκόρ στην επικείμενη αναμέτρηση με 34 πόντους. Οι «πράσινοι» ψαλίδισαν τη διαφορά στο καλάθι. όμως, δημιουργήθηκε σε αυτούς, πρόβλημα τη χειρότερη δυνατή στιγμή με 4 ατομικά φάουλ. Τελικά, ισοφάρισαν στο 34′ σε 71-71 με τον Πρίφτη να ρισκάρει διατηρώντας τον Σέρβο (35 π.) στο παιχνίδι.

Με δύο βολές του Οκάρο ο Παναθηναϊκός πήγε στο +5 (77-82). Τρίποντο του Χάντσον διατήρησε τη Λάρισα στο κυνήγι της νίκης, όμως, απάντησε ο Σαντ Ρος με σουτ μέσης απόστασης. Ο Μούντι πήρε ελεύθερο τρίποντο για το 82-85. Δύο νέες βολές του Ρος μετά από σωτήριο ριμπάουντ του τελευταίου, πήγαν το παιχνίδι στο 82-87 στα 42 δευτερόλεπτα. Ο Τσαϊρέλης με φόλλου μείωσε στους τρεις για τη Λάρισα. Τρίποντη βόμβα του Νέντοβιτς από τα δέκα μέτρα «κλείδωσε» τη νίκη για το Τριφύλλι.

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 50-37, 66-56, 86-90

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News