Δύσκολη αποστολή στο «Παλάου» - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Μονακό 83-91: Οι πόντοι των παικτών του Παναθηναϊκού

Πολύ απαιτητική είναι η αποστολή του «εξάστερου» στην Βαρκελώνη.

Το δεύτερο σκέλος της «διαβολοβδομάδας» στην Euroleague εκκινεί, με τον Παναθηναϊκό να έχει δύσκολη αποστολή στην Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα (22:00). Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση της Μονακό την Τρίτη, ηττήθηκαν (91-83) και παρέμειναν στην προ τελευταία θέση.

Το επόμενο εμπόδιο είναι πολύ υψηλό. Πόσω μάλλον αν μπει στην εξίσωση η αδυναμία που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στις εκτός έδρας αποστολές του. Πιο συγκεκριμένα, το πιο πρόσφατο διπλό χρονολογείται πέρσι τον Φεβρουάριο, έκτοτε μετράει 16 διαδοχικές ήττες, δεχόμενος 80+ πόντους στις 10 από αυτές! Η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Μπάγερν με δυσκολία (71-66), ωστόσο διατηρήθηκε στην 2η θέση και στο κυνήγι της πρωτοπόρου Ρεάλ.

Όσον αφορά την παράδοση, αυτή είναι ξεκάθαρα υπέρ των Καταλανών, οι οποίοι μετρούν 26 «ροζ φύλλα» έναντι 13ων του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κυριαρχεί, αριθμώντας 6 διαδοχικές νίκες, με την τελευταία ήττα της να εντοπίζεται στο ΟΑΚΑ τον Νοέμβριο του 2018.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης δεν κρύφτηκε ενόψει της πολύ δύσκολης αναμέτρησης.

«Η Μπαρτσελόνα είναι μια πλήρης ομάδα και ο αυριανός αγώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Είναι ένα ματς-πρόκληση για εμάς και θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι ώστε να δηλώσουμε ότι είμαστε “παρών” σε τέτοια παιχνίδια. Η ομάδα έχει περίεργη μετάβαση μετά τον κορονοϊό. Δεν είναι εύκολο για έναν αθλητή να βρει το ρυθμό του. Καλώς ή κακώς, όμως, αυτά είναι δικαιολογίες. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στους παρόντες. Σίγουρα είναι μεγάλη η απουσία του αρχηγού μας, αλλά θα πρέπει να δούμε ποιοι είμαστε διαθέσιμοι ώστε να βρούμε τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα και να τις χτυπήσουμε».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News