Παναθηναϊκός: Το πλάνο που θα ακολουθήσει ο Πρίφτης

Παναθηναϊκός 2021/22: Ιωάννης, Νεμάνια συν φθηνά υλικά

O Δημήτρης Πρίφτης (όπως και ο Γιώργος Βόβορας) είναι από τους προπονητές που είναι θιασώτες της σκληρής άμυνας.

Και να μην ήταν, στο Μαρούσι αναγκαστικά εκεί θα στρεφόταν από τη στιγμή που το ταμείο είναι μείον.

Μέχρι να γυρίσει ο Νέντοβιτς και να προσαρμοστεί ο Μεϊκόν μας μοιάζει δύσκολο στην Ευρωλίγκα ο νταμπλούχος να κερδίσει ματς που οι παίκτες του βάλουν μόνο 70 πόντους – αυτό στην Ελλάδα το θεωρούμε αδυναμία, κατάντια, έλλειψη στρατηγικής, θυμάστε τι λεγόταν για τον…αναχρονιστικό Πεδουλάκη στην πρώτη του θητεία (τότε που η ομάδα σάρωνε κιόλας).

Βέβαια τότε υπήρχε ακόμα Διαμαντίδης στο παρκέ. Σήμερα με την επίθεση να διαρκεί 24 δευτερόλεπτα (και τη δεύτερη μετά από ριμπάουντ ακόμα μικρότερη), όποιος δεν βάζει τη μπάλα στο καλάθι δεν έχει τύχη.

Η άμυνα είναι εργαλείο, όχι αυτοσκοπός. Χρειάζεται για να σε κρατήσει ζωντανό σε μια στιγμή που κολλάς ή για να δυσκολέψει τον αντίπαλο, αλλά αλίμονο αν πιστεύεις πως μπορείς να πρωταγωνιστήσεις μόνο χάρη σε αυτή και χωρίς ιδέες στην επίθεση.

Η υπεροχή μιας ομάδας φαίνεται πλέον στο πως κινείται επιθετικά: όλοι μπορούν να κάνουν μακροβούτια στο παρκέ ή «παγίδες» – το πως… ματώνεις το καλάθι είναι η διαφορά! Με πολλά στοιχήματα στο ρόστερ και άπειρους Αμερικανούς ο Παναθηναϊκός θα στραφεί αναγκαστικά στην άμυνα κι ότι βγει…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News