Νέος παίκτης στον Εξάστερο: Ο αντι - Καλαϊτζάκης και η «ένεση» λόγω... Μπακς!

Νέος παίκτης στον Εξάστερο: Ο αντι - Καλαϊτζάκης και η «ένεση» λόγω... Μπακς!

Η δικαίωση του Παναθηναϊκού για Καλαϊτζάκη, ο αντικαταστάτης του 22χρονου Ηρακλειώτη γκαρντ και η μικρή, αλλά πολύτιμη οικονομική «ανάσα» από το Μιλγουόκι.

Ρεπορτάζ Νότης Καμπέρης

Πριν από έναν χρόνο, παρά… μία εβδομάδα, συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου, ο Παναθηναϊκός επέλεξε να κρατήσει τον Γιώργο Καλαϊτζάκη στο ρόστερ του και δικαιώθηκε πανηγυρικά!

Όπως είδε «potential» στον ύψους 2,03μ. κόμπο γκαρντ το Τριφύλλι, είδαν και οι Πρωταθλητές NBA, Μιλγουόκι Μπακς (πέρα και από το διαφαινόμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού δώδεκα μήνες πίσω).

Την εποχή που σπανίζουν οι κλασσικοί, ψηλοί point guards, ο Δημήτρης Πρίφτης θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό «φρέσκο» στοιχείο, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Καλαϊτζάκη, ο οποίος αφήνει τους Νταμπλούχους Ελλάδος για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο μόλις 15 ετών, Νεοκλής Αβδάλας προορίζεται για να πάρει την ερχόμενη σεζόν τη θέση του Καλαϊτζάκη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού (αποχώρησαν, επίσης, Δίπλαρος – Παπαδάκης). Ένα, εξίσου, ψηλό παιδί, γκαρντ, που έκλεψε τις εντυπώσεις με τους «πράσινους» στο πρωτάθλημα των «Νέων» της ΕΣΚΑ (μαζί με τον Δημήτρη Ζερβό), αλλά και στα αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα της Εθνικής Ελλάδος.

Πρόκειται για τον μικρότερο γιο του Μεσσήνιου παλαίμαχου μπασκετμπολίστα (Άρης, Σπόρτινγκ, Ιωνικός, Χαλκίδα) και εν ενεργεία προπονητή (Καλαμάτα 1980), Δημήτρη Αβδάλα, ο οποίος ως γνώστης του αθλήματος, διαθέτει, φυσικά, κι εκείνος το «know how» για να συμβουλέψει σωστά τον rookie, Νεοκλή, προκειμένου να ανέβει επίπεδο με τη βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού.

Επωφελούμενος από τα NBA Drafts, ο Παναθηναϊκός θα βγει κερδισμένος κατά, περίπου, 350.000 ευρώ! Ένα διόλου αμελητέο ποσό, τη στιγμή που εκκρεμεί το θέμα του φόργουορντ. Οι αρμόδιοι θα προσαρμόσουν ανάλογα το πλάνο τους, ύστερα από την οικονομική «ένεση» των Μπακς, και θα «τρέξουν» μέσα στον Αύγουστο τα τελευταία αγωνιστικά ζητήματα, πριν την έναρξη της προετοιμασίας και των πρώτων φιλικών (Iona, Περιστέρι).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News