Παναθηναϊκός: Το πράσινο «all in» για Χεζόνια και οι δύο «μνηστήρες»!

Παναθηναϊκός: Το πράσινο «all in» για Χεζόνια και οι δύο «μνηστήρες»!

Η αγωνία κορυφώνεται στον Παναθηναϊκό για την τελική απόφαση του Μάριο Χεζόνια, οι οικονομικές δυνατότητες των Νταμπλούχων Ελλάδος είναι συγκεκριμένες πάνω στο θέμα της ανανέωσης για την ερχόμενη σεζόν, ενώ υπάρχουν και δύο «μνηστήρες», ένας από την Euroleague και ένας από το Eurocup.

Ρεπορτάζ Νότης Καμπέρης

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει αντιληφθεί τη σημασία της παραμονής του Μάριο Χεζόνια στην ομάδα, τόσο για τους προφανείς, αμιγώς αγωνιστικούς λόγους, όσο και για τους εξωαγωνιστικούς.

Ο κόσμος του Τριφυλλιού «διψάει» για να δει από κοντά, επιτέλους, τον «Super Mario», για του οποίου τη χάρη συγκεντρώθηκαν και 2.000+ «αιώνια πιστοί» αρχές της περασμένης άνοιξης, στο «Ελ. Βενιζέλος». Η παραμονή του στο ΟΑΚΑ θα εκτόξευε σε αριθμό τα πράσινα διαρκείας, που είναι και το ζητούμενο σε αυτές τις ιδιαίτερες καταστάσεις που βιώνουν – μεταξύ… όλων – και οι αθλητικοί σύλλογοι.

Βάσει του ρεπορτάζ, οι «πράσινοι» δύνανται να προσφέρουν έως και 1 εκατ. ευρώ για τον Χεζόνια, ώστε να ικανοποιηθούν και οι οικονομικές ανάγκες του Κροάτη φόργουορντ, αλλά και να καλυφθεί το buy out της Μπαρτσελόνα (400 χιλ. ευρώ).

Βέβαια, σε βάθος διετίας ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί σε ακόμα καλύτερους όρους συνεργασίας, απέναντι στον Κροάτη, διότι το επόμενο καλοκαίρι, δεν θα υπάρχει το «αγκάθι» της ρήτρας των «μπλαουγκράνα» και οι απολαβές του παίκτη θα αυξηθούν σημαντικά!

Όπως καταλαβαίνετε, μετά τους Παπαπέτρου και Οκάρο, ο Παναθηναϊκός πάει για… τρίτη υπέρβαση μέσα στο ίδιο καλοκαίρι, δίχως να γνωρίζει με ακρίβεια τα έσοδά του. Και σημειώστε, χωρίς να έχει «κλείσει» και τον βασικό PG, που δεν γίνεται να μην είναι και κάποιας οικονομικής αξίας.

Από κει και πέρα, ο Χεζόνια έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει στην ομάδα της καρδιάς του. Σε άλλες εποχές, δεν θα αμφισβητούσε κανείς την έκβαση για περαιτέρω συνεργασία. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο σπίτι του στο Ντουμπρόβνικ και εξετάζει τις επιλογές του.

Πέρα από το… ΟΑΚΑ, έχει κι άλλες προτάσεις στα χέρια του. Η Βαλένθια, ναι μεν προσφέρει ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό για να κάνει δικό της, τον Χεζόνια, ωστόσο, η ίδια «υποβιβάστηκε» στο Eurocup κι αυτό, αναμφισβήτητα, αποτελεί για κείνη, σοβαρό μειονέκτημα. Επίσης, και ομάδα από την Ευρωλίγκα έχει δείξει αντίστοιχο, ενδιαφέρον…

Θα εξυπηρετούσε τον Παναθηναϊκό μια ταχύτερη ανταπόκριση από Κροατία, προκειμένου ο σύλλογος να βάλει σε μια σειρά τις υπόλοιπες μεταγραφικές του εκκρεμότητες. Αλλά, όπως όλα μαρτυρούν, θα χρειαστεί να περιμένει, μέχρι και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, για να μάθει ποια θα είναι η κατάληξη στην εν λόγω υπόθεση.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News