Παναθηναϊκός: Πάνω από 15 επενδυτές για την πώληση του Εξάστερου - Ποιο το «κόλλημα»

Παναθηναϊκός: Πάνω από 15 επενδυτές για την πώληση του Εξάστερου - Ποιο το «κόλλημα»

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βρίσκεται προς πώληση, σύμφωνα με τον Τάκη Τριαντόπουλο, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει στα χέρια του πάνω από 15 σύμφωνα εμπιστευτικότητας με εταιρείες ή επενδυτές.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

«Να πω ότι η πώληση του Παναθηναϊκού εξακολουθεί να ισχύει. Η ομάδα είναι προς πώληση. Έχω πάνω από 15 σύμφωνα εμπιστευτικότητας. Με εταιρείες ή επενδυτές του εξωτερικού. Από το εσωτερικό δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Όλες οι επενδύσεις έχουν παγώσει παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας.

Όντως είχαν καθυστερήσει όλες οι συνομιλίες μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω τώρα να επανέλθει η κανονικότητα και να δούμε πιο εντατικά το θέμα της πώλησης του Παναθηναϊκού. Το έχω αναλάβει εγώ αυτό, μαζί με την εκπροσώπηση και την επίβλεψη του κλαμπ. Ωστόσο, δεν μπορούμε να καθόμαστε και να περιμένουμε. Γι’ αυτό και κάναμε ένα πλάνο.

Το πρώτο σημαντικό είναι το ΟΑΚΑ, που αλλάζει τα δεδομένα σε όλες τις περιπτώσεις, εφόσον τελειώσει θετικά. Το δεύτερο είναι πως έχουμε πιέσει και έχουμε εξασφαλίσει κάποια κονδύλια, όπως το ποσό από το στοίχημα. Έχουμε πάρει μια μικρή προκαταβολή, δεν ξέρουμε ακριβώς πώς θα λειτουργήσει. Θα δώσει επιπλέον έσοδα στις ομάδες. Το τρίτο και σημαντικότερο είναι αυτό που είπα πριν, η συμμετοχή μας στο ΔΣ της Ευρωλίγκα.

Οι ομάδες κατάλαβαν πως έχουν επενδύσει πολλά χρήματα σε ένα προϊόν που δεν τους φέρνει πίσω όσα θα έπρεπε. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας, για να φέρνει περισσότερα χρήματα στην ομάδα. Ζητάμε την περικοπή κάποιων εξόδων και την ανακατανομή των χρημάτων. Ίσως δούμε άμεσα βελτιωμένα νούμερα στους προϋπολογισμούς των ομάδων. Η πίτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι 100 εκατ., ενώ το ποδόσφαιρο 5,2 δις. Μπαίνοντας στο ΔΣ θέλουμε να χωρίσουμε τα έσοδα με πιο σωστό τρόπο και να μεγαλώσουμε την πίτα στην Ευρώπη. Για να μπουν κι άλλες ομάδες στην λογική που λειτουργεί ο Παναθηναϊκός και να μην χρειάζεται να ρίχνουν οι ιδιοκτήτες δεκάδες εκατομμύρια. Έχουμε πει και έχει γίνει αποδεκτό από τις περισσότερες ομάδες ένα τύπου salary cap ή financial fair play, για να μην μπορούν κάποιες ομάδες να κάουν υπερβολές και να μειωθούν οι τεράστιες αποστάσεις. Έτσι, θα γίνει πιο ανταγωνιστική η λίγκα. Όλοι θα είναι κοντά και θα αγωνίζονται για το F4».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr