Ακόμα πιο κοντά στο νταμπλ! - Τι ώρα παίζει ο Εξάστερος

Εξολόθρευσε με 100άρα το Λαύριο και βλέπει νταμπλ από... μεθαύριο!

Να κάνει τη δουλειά και να πιάσει σκούπα…

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Λαύριο, στο 2ο παιχνίδι της σειρά των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ και θέλει απλά και όμορφα μία ακόμη νίκη (5/6, 17.00).

Να δώσει συνέχεια στο πρώτο παιχνίδι της σειράς όπου συνέτριψε 100-72 το Λαύριο και έδειξε με το καλημέρα τις προθέσεις του θέλει ο Παναθηναϊκός, που αυτή τη φορά φιλοξενείται στην έδρα του Λαυρίου.

Οι πράσινοι στο ΟΑΚΑ προηγήθηκαν 15-0 στο ξεκίνημα του αγώνα και δεν ξανά κοίταξαν πίσω, καθώς σε όλο το 40λεπτο η διαφορά κυμάνθηκε από τους 20 ως τους 40 πόντους. Για το τριφύλλι το σχέδιο είναι ξεκάθαρο καθώς όλοι στην ομάδα θέλουν να τελειώσουν με νίκες και την καλύτερη δυνατή εικόνα τη σεζόν, κάτι που θα φέρει φυσικά και την κατάκτηση του νταμπλ.

Σε αντίθεση με τους αγώνες των ημιτελικών με την ΑΕΚ ο Όντετ Κάτας κόντρα στο Λαύριο έδειξε άλλη φιλοσοφία στο ροτέισον χρησιμοποιώντας από την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου 11 παίκτες!

Ασφαλώς και οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν και να δείξουν ότι δεν έφτασαν τυχαία στον τελικό της Μπάσκετ Λιγκ. Ωστόσο, όπως φάνηκε με το καλημέρα οι πρωταθλητές είναι αποφασισμένοι για νίκες θέαμα, ως ένα ελάχιστο δώρο προς τον κόσμο της ομάδας. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί στο Λαύριο με σκορ 92-82. Αυτή είναι η μοναδική  νίκη του Λαυρίου στα παιχνίδια  με τον παναθηναϊκό, με τον οποίο έχει παίξε όμως δύο φορές παρατάσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν!

Κάτας μετά το 1-0:

«Δεν περίμενα ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά μου άρεσε η προσέγγιση μας, το πως ξεκινήσαμε αμυντικά, ειδικά στην πρώτη περίοδο. Επιθετικά, γενικά ήμασταν σταθεροί, αλλά τα πάντα είχαν να κάνουν με την άμυνα μας. Στη δεύτερη περίοδο δεν παίξαμε με το σωστό τρόπο.

Έπρεπε να είμαστε πιο σταθεροί. Έχουμε πολύ σεβασμό για το Λαύριο, έδειξε χαρακτήρα όλη τη σεζόν και ειδικά στα πλέι οφ. Περιμένω διαφορετική κατάσταση στο δεύτερο παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε πολλή ενέργεια αμυντικά και να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News