Παναθηναϊκός - Μπάγερν: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Μπάγερν: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Με «κλειδί» την άμυνα ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο της σκληροτράχηλης και επίμονης, Μπάγερν και ανέβηκε στο «3-6». Οι πράσινοι επέβαλλαν το νόμο και απαγόρεψαν την κυκλοφορία… της μπάλας (μετά τις 21:00) και με τους Σαντ Ρος και Νέντοβιτς σε εξαιρετικό βράδυ, επιβλήθηκαν των Γερμανών σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

Γιώργος Βόβορας (8/10): Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Έλληνα προπονητή. Διάβασε το παιχνίδι του Τρινκιέρι, είδε από τους παίκτες του να βγάζουν αντίδραση μετά τα τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα και να μην αφήνουν πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι επιβίωναν… συνεχώς με πόντους που προέρχονταν από την γραμμή της φιλανθρωπίας. Ανέβασε τη ψυχολογία των Καλαϊτζάκη και Μπέντιλ, ενώ ξεκουράστηκαν Μήτογλου – Κασελάκης – Όγκαστ για το ματς της 1ης Δεκέμβρη κόντρα στη Βιλερμπάν.

Σέλβιν Μακ (4/10): Δεν πήρε… μπρος η μηχανή Μακ, αλλά προς και δική του ανακούφιση, πήρε εκείνη του Σαντ Ρος. Έπαιξε 16 λεπτά και πέτυχε 5 πόντους (1/3 δ, 1/3 τρ), ενώ μοίρασε και δύο ασίστ. Μια μέτρια προς κακή βραδιά για τον Αμερικανό.

Γιώργος Παπαγιάννης (8/10): Έξοχος για ακόμη μια φορά ο Έλληνας σέντερ, βλέπουμε τον πραγματικό «Big Papa» που ονειρεύονται οι φίλοι της ομάδας. 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, ο σημερινός απολογισμός του. Δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει τον Ρέινολντς και αυτή η φθορά που γνώρισε το Τριφύλλι σε μερικές επιθέσεις της Μπάγερν, τον εμπόδισε να πιάσει το… άριστα.

Λευτέρης Μποχωρίδης (2/10): Κακός ο Μποχωρίδης στο αποψινό παιχνίδι. Δεν παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος, έκανε δύο λάθη που κόστισαν στον Παναθηναϊκό και ο Βόβορας λογικά τον απέσυρε μετά από 3 λεπτά στο παρκέ.

Ζακ Όγκαστ (-): DNP

Ιωάννης Παπαπέτρου (6/10): Δεν ήταν η βραδιά που θα μνημονευτεί ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, αλλά έβαλε το λιθαράκι του στην αποψινή νίκη με 12 πόντους (σε 11 σουτ, 3/8 δ, 2/3 τρ). Θα χρειαστεί η υπέρβαση (και)  από εκείνον, στο εκτός έδρας με τη Βιλερμπάν.

Λεωνίδας Κασελάκης (-): DNP

Γιώργος Καλαϊτζάκης (7/10): Για τα 9:02 που αγωνίστηκε, ο μικρός της παρέας τα πήγε περίφημα. Έπαιξε καλή άμυνα, έβαλε 4 πόντους, μοίρασε 1 ασίστ, μάζεψε 2 ριμπάουντ και έκλεψε και μια μπάλα. Είναι δεδομένο πως μέσα στη σεζόν θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο από τον Βόβορα, ο οποίος του δίνει εβδομάδα με εβδομάδα και περισσότερες ευκαιρίες.

Νεμάνια Νέντοβιτς (9/10): Της… μιλάει και εκείνη κάθεται σούζα! Ο κεφάτος Σέρβος γκαρντ στην πιο ώριμη εμφάνισή του με τα πράσινα, έπαιξε ορθολογικά, ήταν «killer» την κατάλληλη στιγμή και «σκότωσε» την Μπάγερν, όταν είχε φθάσει τη διαφορά στις δύο κατοχές. Ο «Νέντο» έβαλε 17 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ και είχε και 3 κλεψίματα.

Άαρον Ουάιτ (4/10): Σε… ρηχά νερά ο Αμερικανός φόργουορντ. Η συνεισφορά του θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη στο 20λεπτο που αγωνίστηκε. Έκανε από νωρίς… «κοιλιά» στο ματς, φάνηκε ανήμπορος να βοηθήσει στην άμυνα και η εμφάνισή του συνολικά δεν θύμισε σε τίποτα τις τελευταίες καλές.

Ντίνος Μήτογλου (3/10): Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά απόψε ο Μήτογλου. Έπαιξε μόλις 9 λεπτά, αφού πρωταγωνιστικό ρόλο πήρε πρωτίστως ο Μπέντιλ και μετέπειτα ο Ουάιτ. Έβαλε 3 πόντους, πήρε μόλις ένα ριμπάουντ, ενώ έκανε και ένα μακρινό σουτ που εξόργισε τον πράσινο τεχνικό.

Μπεν Μπέντιλ (6/10): Παραγωγικός ο Γκανέζος απόψε με 9 πόντους, συνεπής και στην άμυνα. Χρειαζόταν μια καλή εμφάνιση ο Μπέντιλ και το αποψινό παιχνίδι με την Μπάγερν θα τον βοηθήσει στη συνέχεια.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (10/10): Η τέλεια εμφάνιση. Ναι, ο Κουβανός αξίζει το δέκα… το καλό. Η Μπάγερν τα… βρήκε πολύ σκούρα στην άμυνα, «βραχυκύκλωσε» και ήταν πολύ τυχερή που συντηρήθηκε εν τέλει με τις 21 βολές. Ο Ρος εκμεταλλεύτηκε τα τρίποντα «δώρα» των Γερμανών με ευστοχία 50% (3/6), πέτυχε συνολικά 14 πόντους, πήρε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, έκλεψε 4 μπάλες και κέρδισε 1 φάουλ. Ε, τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News