Ιτούδης: «Τιμή μου να με λένε παιδί του Ομπράντοβιτς - Ευεργέτες οι Παύλος και Θανάσης»

Ιτούδης: «Τιμή μου να με λένε παιδί του Ομπράντοβιτς - Ευεργέτες οι Παύλος και Θανάσης»

Σε μια πιο χαλαρή συνέντευξη από τις συνηθισμένες, ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για πολλά θέματα, με τον ίδιο να στέκεται στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην ΤΣΣΚΑ, στους Πάυλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, στην οικογένειά του και στην φιλική σχέση που έχει με τον γνωστό τραγουδιστή, Κωνσταντίνο Αργυρό.

Αναλυτικα τα όσα είπε στην εκπομπή “Αλήθειες με την Ζήνα”:

Για την ΤΣΣΚΑ και τις Ευρωλίγκες που έχει κατακτήσει εκεί δήλωσε: “Το καλό είναι τις κατακτήσαμε όλοι μαζί και η ΤΣΣΚΑ πρόσθεσε ακόμα δύο τρόπαια στην τροπαιοθήκη της και είναι πλέον στα 8. Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα εδώ και οι συνεργάτες μου το ίδιο. Μαζί μου έχω τον Ανδρέα Πιστιόλη και τον Κώστα Χατζηχρήστο, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και ο Κοσμάς, που είναι ο φυσιοθεραπευτής. Έχουμε μία μικρή ελληνική κοινότητα στην ΤΣΣΚΑ μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά. Είμαι χαρούμενος που είμαστε σε ένα κλαμπ με υψηλές απαιτήσεις”.

Για το γεγονός πως τον αποκαλούν παιδί του Ομπράντοβιτς είπε: “Εγώ είμαι παιδί του Στέργιου Ιτούδη (γέλια). Είναι φυσικά φίλος μου και κουμπάρος μου, εννοείται πως έχω επηρεαστεί και είχαμε μία τρομερή συνεργασία στον Παναθηναϊκό, εννοείται ότι αυτά τα χρόνια έχουν μείνει χαραγμένα στη δική μου καρδιά και μνήμη μου και σε όλους όσους αποτελούσαν κομμάτι του συλλόγου, από τους φιλάθλους μέχρι την διοίκηση και τον κόσμο. Δεν με πειράζει που με λένε παιδί του Ομπράντοβιτς, είναι τιμή μου. Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές του κόσμου και σίγουρα ο κορυφαίος στην Ευρώπη”.

Σχετικά με τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ανέφερε: “Με μία λέξη, είναι ευεργέτες του ελληνικού μπάσκετ. Είναι τεράστια η προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στο μπάσκετ. Έφεραν πολλά και στον Παναθηναικό και όχι μόνο καθώς μην ξεχνάμε πως η Εθνική ομάδα παίρνει τους παίκτες από τα κλαμπς και τις ομάδες, Η προσφορά τους λοιπόν είναι τεράστια”.

Για την φιλία του με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, τόνισε: “Είναι ένας καλός φίλος και ένας εξαίρετος καλλιτέχνης. Δίκαια βρίσκεται εκεί που είναι, πατά γερά στα πόδια του και το μέλλον του ανήκει. Την υγειά του να έχει”.

Για την προσπάθεια της ΤΣΣΚΑ να φέρει τον κοσμο στα γήπεδα δήλωσε: “Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα μπασκετική και να αγκαλιάσει ο κόσμος την ομάδα. Μαζί με την διοίκηση, η αρωγή της οποίας είναι τεράστια”.

Για την υποστήριξη της οικογένειάς του ανέφερε: “Τίποτα δεν θα ήταν δυνατό αν δεν υπήρχε ηρεμία και γαλήνη στον προσωπικό χώρο. Η δικής τους προσφορά είναι τεράστια γιατί αυτές πρέπει να αλλάξουν τρόπο ζωής και περιβάλλον σε άλλο σχολείο σε άλλες παρέες. Είμαι ευγνώμων και τις ευχαριστώ πολύ”.

Για το αν είναι αυστηρός εκτός ομάδας είπε: “Η ερώτηση αυτή πρέπει να γίνει στον Κωσταντίνο Αργυρό και τον Αντώνη Ρέμο, να σας πουν πώς είμαστε όταν είμαστε έξω και διασκεδάζουμε. Προφανώς θέλουμε να έχουμε τις χαλαρές μας στιγμές, αλλά εδώ είναι ο χώρος δουλειάς μας και δεν θέλουμε να μας ξεφεύγει καμία λεπτομέρεια”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News