Ο 10 εντολές του Τζόρτζεβιτς ενόψει ΣΕΦ

Ο 10 εντολές του Τζόρτζεβιτς ενόψει ΣΕΦ

Το σχέδιο μάχης που έχει ετοιμάσει ο Τζόρτζεβιτς για τη μετωπική του ΣΕΦείναι μεγάλο και περιλαμβάνει πάρα πολλά συστήματα.

Εχει, όμως, και 10 βασικές εντολές που το διέπουν και τις οποίες ο «Σάλε» ζητάει να τηρήσουν με θρησκευτική ευλάβεια. Ιδού ο δεκάλογος του Σέρβου τεχνικού εν όψει του ντέρμπι:

[ads2]

1.Ουκ επιτρέψετε στον Σπανούλη να πάρει ανάσα, να βρει ελεύθερα σουτ και διαδρόμους προς το καλάθι.

2.Ουκ επιτρέψετε στον Ολυμπιακό να σας χτυπήσει με πικ εντ ρολ και κόψτε τον με δυναμικά hedge out.

3.Ουκ έχετε κενά διαστήματα και σκαμπανεβάσματα, ειδικά στην άμυνα που πρέπει να είναι… σκυλίσια, καθώς στα ντέρμπι αρκούν ακόμα και ελάχιστα, για να κριθούν τα πάντα.

4.Ου χάσετε τα ριμπάουντ, καθώς θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

5.Ουκ επιτρέπεται στον Ραντούλιτσα να φθαρεί γρήγορα με φάουλ ή να εκνευριστεί αν οι «ερυθρόλευκοι» τον παίζουν σκληρά.

6.Ουκ αφήσετε ανεκμετάλλευτο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει μόνο ένα καθαρό και σοβαρό 4άρι, τον Πρίντεζη, και οφείλετε να τον φθείρετε με φάουλ και να τον σταματήσετε στην επίθεση.

7.Ουκ επιτρέπονται τα πολλά και παιδικά λάθη, που αποτελούν συχνά πυκνά την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας.

8.Τίμα τους δυνατούς και ογκώδεις ψηλούς σου και δώσε τους φάσεις κοντά στο «ζωγραφιστό».

9.Τίμα την έκρηξη, τα γρήγορα πόδια και την αλτικότητα του Γκιστ στην άμυνα πάνω στον Πρίντεζη. Ο Αμερικανός πρέπει να βγαίνει και προς τον Σπανούλη, όταν ο «V-Span» πάει σε ντράιβ, αλλά ενδέχεται να πάει και στο «5», αν ο Χάντερ δείχνει να κάνει ζημιές.

10.Τίμα την υπομονή στην επίθεση. Οι παίκτες δεν πρέπει να είναι στατικοί και αργοί και δεν πρέπει να καταφεύγουν σε τρίποντα της συμφοράς όταν βλέπουν ότι δεν λειτουργεί τίποτα.

sentragoal.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News