ΑΕΚ - Παναθηναϊκός κανάλι: Τo κανάλι και η ώρα μετάδοσης 7-6-2020

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός κανάλι: Τι κανάλι και η ώρα μετάδοσης 7-6-2020

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός κανάλι: Στα… βαθιά μπαίνει από σήμερα το βράδυ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ.

Το τριφύλλι μπαίνει στα τελευταία 10 παιχνίδια… ταλαιπωρημένο, καθώς το σοκ με τη δεδομένη αποχώρηση του Γιώργου Δώνη μετά το τέλος της σεζόν, ήταν μεγάλο.

Από εκεί και πέρα, όπως τόνισε ο Ελληνας τεχνικός εκείνος θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένος μέχρι το τελευταίο λεπτό, ενώ αυτό ζήτησε και από τους παίκτες του.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός κανάλι | Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Ποιες οι σκέψεις του για τα δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα:

“Οι σκέψεις είναι πάρα πολλές. Κι ορισμένες φορές είσαι και μπερδεμένος λίγο στο μυαλό σου, γιατί διαφοροποιούνται τα συναισθήματα. Πάντα οι πρώτες μέρες είναι λίγο πιο δύσκολες. Όσο ηρεμείς, παρότι έρχομαι κάθε μέρα στο προπονητικό και λειτουργώ επαγγελματικά, τα κατατάσσεις μέσα σου τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Και τι εννοώ με αυτό. Πρώτα απ’ όλα επειδή η ομάδα μου, ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος, με πολύ μεγάλη ιστορία δεν χωράνε στο μυαλό μου, ούτε αντιπαραθέσεις, ούτε εχθρότητες.

Παρά μόνο σεβασμός. Και με σεβασμό θα λειτουργήσω μέχρι την τελευταία μέρα απέναντι στο μεγάλο όνομα του Παναθηναϊκού. Το δεύτερο κομμάτι που είναι επίσης σημαντικό, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, εγώ θα φύγω πολύ γεμάτος και πολύ χαρούμενος. Πολύ γεμάτος.

Αυτά τα δυο χρόνια ήταν για μένα ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε.

Kαι πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι σε ένα πολύ δύσκολο πρότζεκτ που αναλάβαμε πριν από δύο χρόνια, παρότι σε όλες τις ομάδες που δούλεψα υπήρχε πάντα καλό κλίμα στα αποδυτήρια με τους ποδοσφαιριστές, αυτή η ομάδα δεν συγκρίνεται με καμία από όσες έχουν δουλέψει στο παρελθόν. Γιατί υπήρχε και το προσωπικό συναίσθημα, ήταν δύσκολη η κατάσταση και είμαστε πάρα πολύ δεμένοι με τους παίκτες. Άρα αυτό θα το κρατήσω μια ζωή.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός κανάλι: Τι κανάλι και η ώρα μετάδοσης

Τώρα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, πολλοί μπορούν να πιστεύουν ότι όλη αυτή η αναταραχή θα μας επηρεάσει και να αναρωτιέται πως θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Θεωρώ ότι έχουμε μία πάρα πολύ καλή νοοτροπία και έχουμε μάθει ακόμα και στην προπόνηση όταν μπαίνουμε, να προσπαθούμε να κερδίζουμε.

Άρα λοιπόν υπάρχουν και προσωπικές φιλοδοξίες και το κίνητρο να παίξει ο καθένας καλά για τον εαυτό του, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Κι αυτή η ομάδα που θα κλείσει έναν κύκλο, θα πρέπει να τον κλείσει με τον καλύτερο τρόπο.
Κι όσο περίεργο κι αν ακουστεί αυτό, για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό το μεταβατικό στάδιο -που αλλάζει η ομάδα προπονητή, που γίνονται κάποιες ανακατατάξεις στο ρόστερ- να γίνει με ένα πολύ θετικό πνεύμα. Σ’ αυτά τα δύο χρόνια, από θέμα ρόστερ και τις 14άδες που χρησιμοποιήθηκαν επί δύο χρόνια, ο Παναθηναϊκός ήταν η πιο νεανική ομάδα. Στον πρώτο χρόνο, είχαμε έναν μέσο όρο 22 με 23.

Στον δεύτερο είχαμε 24 μισό. Υπάρχει λοιπόν μία βάση, υπάρχουν αρκετά παιδιά που θα απομείνουν την επόμενη σεζόν. Άρα η ομάδα θα πρέπει να ξεπεράσει θετικά αυτό το μεταβατικό στάδιο, γιατί η επόμενη χρονιά είναι πάρα πολύ σημαντική, ώστε να επανέλθει ο Παναθηναϊκός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι εγώ να βλέπω πολλά από τα νέα παιδιά που έχω χρησιμοποιήσει και ειδικότερα τους Έλληνες από εκεί που θα βρίσκομαι, με τον καλύτερο τρόπο και να είμαι χαρούμενος γι’ αυτούς”.

Για το αν θα άλλαζε κάτι από τις δηλώσεις που έκανε τον Φεβρουάριο και για πολλούς αποτέλεσαν την αιτία για να ραγίσει το γυαλί της σχέσης του με τον Γιάννη Αλαφούζο:

“Νομίζω ότι είναι τεράστιο λάθος να πιστεύουμε πως μία συνεργασία μπορεί να διαρραγεί από ένα γεγονός. Θεωρώ πως τα δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό συμπεριφέρθηκα με απόλυτο σεβασμό σε ό,τι αφορά την ομάδα και τη διοίκηση. Με όποιον άνθρωπο συνεργάστηκα.

Νομίζω ότι αυτό μπορεί ο καθένας να το καταλάβει από τον τρόπο λειτουργίας στο προπονητικό κέντρο. Έχω πει και στο παρελθόν πως όσο περίεργα κι αν είναι κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο. οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν. Κι ο καθένας ακολουθεί μετά τον προσωπικό δρόμο. Εγώ θεωρώ ότι σε μια διαδρομή πάντα θα έχεις σωστά και λάθη. Θα διαφωνήσω κάθετα και απόλυτα, ότι ένα γεγονός μπορεί να κρίνει την παρουσία σου σε μία ομάδα. Δεν είναι η πραγματικότητα”.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός κανάλι: Τι κανάλι και η ώρα μετάδοσης

Το παιχνίδι, το οποίο θα ξεκινήσει στις 21.30 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το NOVASPORTS 1.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News