Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ. : Κάτι παραπάνω από ντέρμπι…

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ. : Κάτι παραπάνω από ντέρμπι…

Πολλά και διάφορα περιλαμβάνει το μενού του Σαββατοκύριακου για τους φίλους του ποδοσφαίρου. Το ποδοσφαιρικό κουπόνι είναι διαθέσιμο και στο Πάμε Στοίχημα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τη τύχη μας (ασφαλώς με σύνεση) και ίσως αν είμαστε τυχεροί να αποκομίσουμε κάποια κέρδη. Ασφαλώς, η ιστοσελίδα μας παρούσα όπως πάντα, θα σας βοηθήσει και αυτή με τις δικές της δυνάμεις για να κάνετε κάτι τέτοιο.

Όμως, ας περάσουμε στο “κυρίως πιάτο” του σημερινού μας άρθρου. Στις 17/10 αντιμετωπίζει η Λίβερπουλ εντός έδρας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σίγουρα, η φετινή Premier League αναμένεται άκρως συναρπαστική για διάφορους λόγους. Κυρίως, ένας εξ’ αυτών είναι η έλευση τόσων σπουδαίων προπονητών στους Αγγλικούς συλλόγους. Κατά συνέπεια όπως μπορούμε να συμπεράνουμε πέραν όλων των άλλων θα έχουμε και κόντρα δύο σπουδαίων προπονητών.

Απ’ τη πλευρά των “Κόκκινων” ο Κλοπ, ο οποίος έχει αναγεννήσει την ομάδα και πέρυσι την έφτασε ως και τον τελικό του Europa League. Απ’ την άλλη πλευρά, ο Ζοσέ Μουρίνιοπου έπειτα από την λήξη της εποχής του σπουδαίου και αναντικατάστατου, Σερ Άλεξ, έχει το δύσκολο έργο για τους “Κόκκινους Διαβόλους” να φέρει ξανά σιγουριά και εμπιστοσύνη στον πάγκο τους, κάτι που με τους προηγούμενους προπονητές η Γιουνάιτεντ δεν το κατάφερε, γι’ αυτό και αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον.

Η κόντρα των πάγκων αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, όμως το παιχνίδι που αναλύουμε έχει και άλλες παραμέτρους! Μία εξ’ αυτών, η προϊστορία. Σίγουρα, οι αριθμοί δεν παίζουν μπάλα, όμως θαρρώ πως έχουν και εκείνοι τη σημασία τους και καλό είναι να δούμε μερικά στατιστικά!

Σε 97 αγώνες πρωταθλήματος εντός έδρας η Λίβερπουλ έχει το προβάδισμα, καθώς έχει επικρατήσει τις 45 εξ’ αυτών. Η Μάντσεστερ απ’ την άλλη έχει φύγει 28 φορές ως νικήτρια απ’ την πολύ δύσκολη αυτή έδρα, ενώ 24 παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς κάποια απ’ τις δύο ομάδες να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε πως η Λίβερπουλ έχει μία σχετική υπεροχή σε αυτό τον τομέα -στα εντός έδρας ματς τονίζω- όμως και η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κατά καιρούς όπως δείχνουν τα στατιστικά “βάζει δύσκολα” στην ομάδα του Κλοπ.

Η συνάντηση πάντως απέναντι στους σπουδαίους προπονητές δεν ξεκίνησε καλά για τον Μουρίνιο, αφού παρόλο που η Σίτι είχε έναν τραγικό Μπράβο (τον τερματοφύλακα απόκτημα της Μπαρτσελόνα και αντικαταστάτη του Χαρτ) εν τέλει προ μερικών εβδομάδων κατάφερε να φύγει νικήτρια μέσα απ’ τον Ολντ Τράφορντ, όμως από τότε έχει δείξει σημάδια βελτίωσης (η Γιουνάιτεντ).

Ευρωπαϊκούς στόχους έχει μόνο η Μάντσετερ Γιουνάιτεντ, καθώς η Λίβερπουλ δεν συμμετέχει πουθενά. Απ’ την άλλη οι “Κόκκινοι Διάβολοι” έχουν ξεκινήσει όχι και ιδιαίτερα καλά στον όμιλό τους στο Europa League, καθώς έπειτα από τρία παιχνίδια στον πρώτο όμιλο της εν λόγω διοργάνωσης βρίσκονται τρίτοι με 3 βαθμούς πίσω απόΦενερμπαχτσέ και Φέγενορντ που έχουν αντίστοιχα 4 και 3. Οι ισορροπίες σε αυτό τον όμιλο με την ως τώρα εξέλιξή του αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ακόμα και η Λούχανσκ απ’ την Ουκρανία έχει πάρει ένα βαθμό και είναι και εκείνη στο παιχνίδι της πρόκρισης, οπότε τίποτα δεν είναι εύκολο για καμία εξ’ αυτών των ομάδων.

Όπως και να έχει, μπορούμε να θυμηθούμε εκπληκτικούς παίκτες εκατέρωθεν όπως και αναμετρήσεις. Ποιος μπορεί να ξεχάσει μύθους όπως ο Μπέκαμ, ο Μπαρτέζ, ο Τζέραρντ, ο Όουεν, ο Ρίσε, ο Σκόουλς και τόσους άλλους που είχαμε την ευκαιρία τα παλαιότερα χρόνια να τους βλέπουμε να μπαίνουν στο γήπεδο και να πραγματοποιούν τιτάνιες κόντρες…

Σίγουρα, πλέον τέτοια ονόματα δεν διαθέτει καμία εκ των δύο ομάδων και μπορεί παίκτες όπως ο Ζλάταν να κάνουν τη διαφορά για το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως το στοιχείο που έχει δώσει ο Κλοπ στη Λίβερπουλ είναι η απόλυτα ομαδική δουλειά και η πίστη-πειθαρχία πως τελικά ακόμα και αν όλα της πάνε στραβά μπορεί να καταφέρει το στόχο της και γι’ αυτό παλεύει μέχρι κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Χαρακτηριστικό των λεγομένων μου είναι και ο περσινός αγώνας για τον θεσμό του Europa League απέναντι στην πρώην ομάδα του Κλοπ, την Μπορούσια Ντόρτμουντ με την ανατροπή εν τέλει να έρχεται στις καθυστερήσεις.

Μιλάμε για δύο τεράστιους συλλόγους που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα ιστορία στο Ευρωπαϊκό, αλλά και Αγγλικό ποδόσφαιρο. Η μονομαχία αναμένεται συναρπαστική και έστω και αν υπάρχει το προβάδισμα της έδρας κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα. Μένει μόνο να δούμε ποια ομάδα θα μπει πιο αποφασισμένη με σεβασμό, αλλά και χωρίς φόβο για τον αντίπαλο με πίστη για το θετικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας θεωρώ πως θα κριθεί με διαφορά ενός γκολ εκτός απροόπτου και το “κλειδί” θα είναι και η μάχη του κέντρου. Όλα αυτά τα “συστατικά” σε συνδυασμό με την τύχη που είναι καθοριστικός παράγοντας σε όλα θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ Λίβερπουλ  και Μάντσετερ Γιουνάιτεντ που θα απολαύσουμε την προσεχή Δευτέρα.

Εμείς απλά να ευχηθούμε καλή τύχη και στις δύο ομάδες πρώτα και έπειτα (και κυριότερα θα συμπληρώσω) και στους παίκτες που θα επιλέξουν κάποιον αγώνα για στοίχημα με τις ολόψυχες ευχές μας να οδηγηθούν όλοι (η έστω όσο περισσότεροι γίνεται) επί του πολυπόθητου και αναγκαίου ιδιαιτέρως στις μέρες μας, ταμείου!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News