Ζντοβτς: «Δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί, αν χάσουμε και από τον Παναθηναϊκό»

Ζντοβτς: «Δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί, αν χάσουμε και από τον Παναθηναϊκό»

Για την πίεση που έχει προκύψει στη Ζαλγκίρις Κάουνας, απόρροια του 0-9 στη φετινή Euroleague, μίλησε ο προπονητής των Λιθουανών, Γιούρι Ζντοβτς, τονίζοντας ότι η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό είναι «must-win».

«Είναι ένα ματς που πρέπει να κερδίσουμε. Έχουμε μεγάλη πίεση. Έχουμε βελτιωθεί σε κάποιους τομείς, αν είχαμε παίξει πιο έξυπνα στη Μαδρίτη θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το ματς. Κάποιες φορές σκέφτομαι τι θα γίνει αν χάσουμε ξανά και φτάσουμε στο 0-10, αλλά πιστεύω ότι τα πάντα είναι στα χέρια μας. Η πίεση έρχεται από παντού, από τους δημοσιογράφους, τους θεατές και μεγαλώνει. Αλλά αν δεν μπορούμε να την αντέξουμε, τότε ας σταματήσουμε να παίζουμε», είπε ο Σλοβένος τεχνικός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, ξέρω τους Έλληνες πολύ καλά και θα κάνουν τα πάντα για να επικρατήσουν αύριο. Εχουν πολλούς έμπειρους παίκτες, γνωρίζω τον προπονητή τους, και αν θέλουμε να κερδίσουμε, θα πρέπει να δούμε πρώτα το δικό μας παιχνίδι».

Τέλος, αφού χαρακτήρισε τον Ντάριλ Μέικον ως έναν «σκόρερ», πρόσθεσε πως: «Εχουν 2-3 παίκτες που κρατάνε την μπάλα για μεγάλο διάστημα και μπορούν να σκοράρουν πολλούς πόντους. Το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε έναν παίκτη που θα μας βάλει πολλούς πόντους».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News