ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ - Zιλμπέρτο πάρε σκούπα και άρχισε από τον… Στραματσόνι!

ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ - Zιλμπέρτο πάρε σκούπα και άρχισε από τον… Στραματσόνι!

Ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως και σήμερα θα ανακοινώσει τη συμφωνία με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα για την ανάληψη του νευραλγικού πόστου του τεχνικού διευθυντή.

Ο Βραζιλιάνος επιστρέφει στο «τριφύλλι», έχοντας σαφώς περισσότερη… δουλειά, από τότε που ήρθε ως παίκτης.

[ads2]

Διότι αγωνιστικά το 2008 το «αόρατο τείχος» βρήκε μια ομάδα χιλιοταλαιπωρημένη από την «παράγκα» και τα απομεινάρια της και έπρεπε να ξαναδώσει στον Παναθηναϊκό την χαμένη του ταυτότητα. Με την βοήθεια της διοίκησης και του κόσμου, ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε και έγινε ξανά παντοδύναμος, επέστρεψε στους τίτλους και στις ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Τα όσα συνέβησαν και διαλύθηκε η πολυμετοχικότητα είναι γνωστά…

Πλέον ο Ζιλμπέρτο επιστρέφει για να ξανακάνει τον Παναθηναϊκό μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει.

Εγώ θα έλεγα ότι επιστρέφει για να ξανακάνει τον Παναθηναϊκό μια κανονική ομάδα.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πάρει τη… σκούπα και να αρχίσει να καθαρίζει το τοπίο.

Διότι αυτά που συμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα είναι για γέλια και για κλάματα. Και το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ουδείς «ενοχλείται».

«Ωχ αδερφέ…» εμείς θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Σε όλα τα επίπεδα. Από τη διοίκηση μέχρι τα ΜΜΕ.

Και πάνω απ’ όλους και όλα έχουμε έναν προπονητή που μάς δουλεύει κανονικά και τον κοιτάμε λες και είναι μπουκάλι της… κόκα – κόλα! Λες και είμαστε ιθαγενείς!

Διότι μετά από έξι μήνες στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός αντί να βελτιώνεται παρουσιάζεται προβληματικός, με τον προπονητή να εξαφανίζει ποδοσφαιριστές, για να δημιουργήσει τις συνθήκες απόκτησης άλλων.

Από την πρώτη ημέρα που ήρθε άρχισε να το κάνει και δίχως να το καταλάβουμε δημιουργήθηκε η ανάγκη… εννέα μεταγραφών τον Ιανουάριο.

Τώρα κάνει πάλι το ίδιο για να φέρει καμιά ντουζίνα το καλοκαίρι.

Διότι μέχρι στιγμής διαβάζουμε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τερματοφύλακα, δεξί μπακ, τουλάχιστον ένα αριστερό μπακ, τουλάχιστον ένα στόπερ, τουλάχιστον ένα αμυντικό χαφ, τουλάχιστον ένα χαφ και τουλάχιστον έναν με δύο επιθετικούς. Και ακόμη έχουμε δρόμο μέχρι την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου…

Τελευταίο θύμα του Στραματσόνι είναι ο Σέρχιο Σάντσεθ. Χωρίς να ξέρει κανείς τα πως και τα γιατί, τον «καθάρισε» σαν αυγό. Την πιο ακριβή επένδυση του Παναθηναϊκού, εάν σκεφτούμε ότι το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με αποδοχές υψηλότερες και από αυτές του Εσιέν.

Ο Ιταλός λειτουργεί με κριτήρια που μόνο αυτός αντιλαμβάνεται. Και δεν αναφέρομαι στο γεγονός ότι μόλις ανέλαβε δοκίμασε τον Μαρινάκη και μόλις ο μικρός έκανε ένα καλό ματς (Βέροια), τον «έφαγε» για να δοκιμάσει τον Βέμερ και μόλις κατάλαβε περί τίνος πρόκειται ζήτησε να του φέρουν ένα δικό του δεξί μπακ.

Ούτε αναφέρομαι στον Εσιέν, ο οποίος με δεδομένα τα προβλήματα που είχε, έδειξε μια σταθερή βελτίωση, μέχρι που επέλεξε να τον βάλει δέκα συνεχόμενα ματς και το παλικάρι έκαψε φλάτσες. Και εκ τότε πάει και αυτός!

Ούτε για τον Καλτσά και τον Βλαχοδήμο που μόλις πήγαν να πάρουν τα πάνω τους, τους «κατάπιε» το… θηρίο, Μαμούτε!

Ούτε για την απόφασή του να ανανεωθούν τα συμβόλαια των Μαρινάκη και Ταυλαρίδη τους οποίους δεν εκτιμάει ποδοσφαιρικά!

Ούτε για την τακτική του να πηγαίνει σε όλους όσους δεν υπολογίζει και να τους λέει ότι τους θέλει και του χρόνου!

Ο Στραματσόνι λειτουργεί επικινδύνως για τον Παναθηναϊκό. Και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται η ίδια η ομάδα.

Τώρα εάν δεν το αντιλαμβάνονται αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες της ομάδας είναι ένα θέμα.

Τουλάχιστον ο Ζιλμπέρτο είναι ένας άνθρωπος με γνώση του αντικειμένου και έτσι θα έχει ενδιαφέρον η προσέγγισή του.

Διότι βλέπω να παίρνει την σκούπα και ν’ αρχίσει το «καθάρισμα». Από τον προπονητή που λειτουργεί ως μάνατζερ, μέχρι το ιατρικό επιτελείο και χίλια άλλα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στην ομάδα, αλλά ουδείς μιλάει.

Λες και ο Παναθηναϊκός είναι Πρωταθλητής για δέκα σερί χρόνια και όλα βαίνουν καλώς…

Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News