Ζει αυτό που φοβόταν ο Εξάστερος

Ζει αυτό που φοβόταν ο Εξάστερος

Σε ένα από τα προηγούμενα άρθρα είχαμε αναφέρει πως ο Σάσα Τζόρτζεβιτς «ρισκάρει γιατί δεν θέλει ημίμετρα». Η απόφαση του Σέρβου προπονητή να πορευτεί με το υπάρχον ρόστερ για το επόμενο διάστημα (μέχρις ότου βρει αυτό που του ταιριάζει απόλυτα) ήταν η ενδεδειγμένη σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ομάδας με τον τρόπο που θέλει.

Όχι όμως κι εκείνη που δεν θα δημιουργούσε κάθε είδους γκρίνια, σε περίπτωση που κάποιος από τους περιφερειακούς παίκτες τραυματιζόταν.

[ads2]

Ό,τι δηλαδή συνέβη χθες (11/1) το βράδυ με τον Νίκο Παππά. Ο 25χρονος γκαρντ θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες λόγω θλάσης στο δεξί γαστροκνήμιο, κι ήδη στο «πράσινο στρατόπεδο» αναζητούν τρόπους να καλύψουν το κενό του εκ των έσω.

Η προσφορά του στο παρκέ μπορεί να μην ήταν ανάλογη με αυτή της περσινής αγωνιστικής περιόδου (λογικό αφού προερχόταν από μακρά αποχή), αλλά η παρουσία του και μόνο στη δωδεκάδα ήταν ένα «συν» για τον -λειψό αριθμητικά- Παναθηναϊκό. Το αριθμητικό πρόβλημα που έχει το «τριφύλλι» γίνεται πλέον ακόμη πιο έντονο, σε ένα σημείο της σεζόν που κάθε λάθος μετράει κι ενδεχομένως να μην είναι εύκολο να διορθωθεί στην πορεία.

Εν προκειμένω, ο Νίκος Παππάς θα απουσιάσει από τα παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρα (14/1), Άρη (17/1) και Λοκομοτίβ Κουμπάν, κάνοντας παράλληλα αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, που θα γίνει στις 25/1 στο ΣΕΦ. Πρόδηλο είναι πως τα… κουκιά είναι μετρημένα πλέον για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έψαχνε εδώ και καιρό τρόπους να αποφορτίσει τους περιφερειακούς του.

Για το επόμενο διάστημα όχι μόνο δεν θα καταφέρει να το κάνει, αλλά θα τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο. Χώρια του ότι ενδεχομένως να μην έχει τον 25χρονο γκαρντ ούτε στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», εκεί όπου δεν αποκλείεται να κριθεί -σε μεγάλο βαθμό- η πρωτιά στη regular season.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επέλεξε να πορευτεί με τέσσερις γκαρντ στον α” γύρο του Top 16. Πλέον, εύχεται κι ελπίζει να μην το «πληρώσει», αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Όπως και να έχει, από εδώ και πέρα, θα υπάρχουν πολλά «αλλά» σε κάθε πρόταση του Παναθηναϊκού που θα περιλαμβάνει τη δικαιολογία της έλλειψης ενέργειας. Κι αυτό θα βαραίνει τον προπονητή του…

prasinanea.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News