Ζεστό χρήμα κατευθείαν από το EURO...

Η παρουσία του Μάρκους Μπεργκ στα γήπεδα της Γαλλίας του στερεί τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, αλλά φέρνει χρήματα στα ταμεία.

Η παρουσία του Μάρκους Μπεργκ στο Euro 2016 είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ενόψει της νέας χρονιάς, μιας και δεδομένα δεν θα δώσει το παρών στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του «τριφυλλιού» στην Ολλανδία από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 8 Ιουλίου.

[ads2]

Από την άλλη, ωστόσο, προσφέρει στον Παναθηναϊκό ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό την εποχή που ζούμε. Κι αυτό γιατί οι ομάδες «αποζημιώνονται» από την UEFA για την παρουσία παικτών τους στα προκριματικά και την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Βάσει των χρημάτων που δόθηκαν στο Euro 2012, o Παναθηναϊκός θα έπαιρνε περίπου 150.000 ευρώ, αν η Σουηδία αποκλειστεί στη φάση των ομίλων (κάθε μέρα που παρατείνει την παραμονή του στα γήπεδα της Γαλλίας θα αυξάνεται και το ποσό).

Παράλληλα, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε και περίπου 75.000 ευρώ από τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, μιας και έπαιζε στο «τριφύλλι» κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Από τη στιγμή, όμως που φέτος τα χρήματα που δίνει η UEFA έχουν αυξηθεί, τότε συνολικά ο Παναθηναϊκός αναμένεται να βάλει στα ταμεία του πάνω από 250.000 ευρώ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News