Ζέκα: Για πάντα εδώ...

Ζέκα: Για πάντα εδώ...

Ο κάπταιν Ζέκα μίλησε στη NOVA για τη νέα σεζόν, το …πάθημα από τη Γκαμπάλα, τις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για την ανανέωση του συμβολαίου του και τις σκέψεις για να κλείσει την καριέρα του στο Τριφύλλι!

Ο Πορτογάλος κρατάει …χαμηλά τον πήχη, θέλει να δει πράξεις στο γήπεδο και υπόσχεται σκληρή δουλειά, δηλώνει εντυπωσιασμένος από την παρουσία των νεαρών παικτών και εξηγεί τι γίνεται με τη διαδικασία απόκτησης ελληνικής υπηκοότητας.

[ads2]

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζέκα στο novasports.gr:

Για τη νέα σεζόν:

«Ξεκινάει η νέα χρονιά για εμάς και στόχος μας είναι να κάνουμε καλύτερη πορεία από πέρυσι. Αυτό θέλουμε και αυτό πρέπει να κάνουμε. Η ομάδα πηγαίνει καλά και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, γιατί έχουμε σημαντικά παιχνίδια για εμάς σε όλη τη σεζόν».

Για το αν είναι πρώτος στόχος η Ευρώπη:

« Στο μυαλό μου είναι το επόμενο παιχνίδι και το επόμενο παιχνίδι είναι για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οπότε, αυτό που σκεφτόμαστε τώρα είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδι, γιατί εκεί παίζουμε όλη μας τη χρονιά. Θέλουμε να προκριθούμε, αλλά και να κάνουμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα».

Για το γεγονός ότι κρατούν «χαμηλούς τόνους» σε σχέση με την περσινή σεζόν:

« Δεν θέλουμε να πούμε πολλά λόγια, αλλά να δουλέψουμε και να δείξουμε μέσα στο γήπεδο τι μπορούμε να κάνουμε. Οι πράξεις μας στο γήπεδο έχουν σημασία και όχι οι υποσχέσεις και τα πολλά λόγια. Θέλουμε να δείξουμε στα παιχνίδια τι μπορούμε και εκεί θα μπορέσει να μας δει ο κόσμος ».

Για την παρουσία των νεαρών παικτών από την Ακαδημία στις προπονήσεις:

« Αρχίζει η νέα σεζόν για την ομάδα και υπάρχουν πολλά πρόσωπα. Αρκετές μεταγραφές, αλλά και πολλοί παίκτες από την Ακαδημία, κάτι που είναι καλό για την ομάδα, καθώς είναι σημαντικό να διαθέτεις παίκτες από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Με έχουν εντυπωσιάσει, γιατί δουλεύουν σκληρά και κάνουν πολλή καλή δουλειά. Το πιο σημαντικό είναι ότι θέλουν να μάθουν. Είμαστε χαρούμενοι με την παρουσία τους και ελπίζω να πετύχουν μαζί μας».

Για το αν αισθάνεται ότι ως αρχηγός, έχει μεγαλύτερη ευθύνη έναντι των υπόλοιπων συμπαικτών του:

« Όλοι μας έχουμε ευθύνη προς τον σύλλογο. Εγώ περισσότερη από κάποιους άλλους παίκτες, αλλά είναι και αυτό μέρος της δουλειάς μου. Να κρατώ την ομάδα ενωμένη και να κάνω τους νέους συμπαίκτες μου να αισθάνονται καλά και ευπρόσδεκτοι και να γίνουν μέρος της ομάδας».

Για το αν το …πάθημα από την Γκαμπάλα, έχει γίνει «μάθημα»:

« Είναι κάτι που δεν θέλω καν να σκέφτομαι. Τι να πω … Πρέπει να το ξεπεράσουμε… Πλέον δεν μπορούμε να έχουμε άλλες δικαιολογίες. Οι οπαδοί μας δεν έχουν άλλη υπομονή για τέτοια πράγματα, γιατί αν αποκλειστούμε, τότε θα έχουν τελειώσει όλα. Καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν υπομονή. Κι εμείς δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε μια παρόμοια κατάσταση. Νομίζω πως όταν θα έρθει η στιγμή για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα είμαστε έτοιμοι».

Για τις προσδοκίες που έχουν οι Πράσινοι:

« Δεν μπορούμε να μιλάμε πολύ, από τη στιγμή που εμείς, οι παίκτες, δεν έχουμε κερδίσει τίποτα γι’ αυτόν τον σύλλογο. Δυστυχώς. Το μοναδικό πράγμα που μπορούν όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα να υποσχεθούν, είναι ότι δουλεύουμε και θα δουλεύουμε σκληρά. Αν κάποιος δεν δουλεύει σκληρά, τότε δεν βρίσκεται στο σωστό μέρος. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στη θέση που θα έπρεπε να είναι. Δεν υποσχόμαστε τίποτα. Ας αρχίσουμε τη σεζόν και ας πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, γιατί όταν δημιουργείς υψηλές προσδοκίες και μετά πηγαίνεις χειρότερα- όπως έγινε πέρυσι- δεν έχεις κάνει τίποτα. Δεν πρέπει να μιλάμε, αλλά να κάνουμε πράξεις στο γήπεδο. Αυτό θέλω να κάνει αυτή η ομάδα στο γήπεδο».

Για τις συζητήσεις με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την ανανέωση του συμβολαίου του:

« Μιλάμε για την ανανέωση. Τώρα έχουν σταματήσει για λίγο οι συζητήσεις, γιατί συνέβησαν άλλα πράγματα στη ζωή μου, τα οποία δεν είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο. Εγώ και το κλαμπ, είμαστε σε καλό δρόμο για να κλείσουμε αυτό το θέμα και θα δούμε τι θα γίνει. Όμως νομίζω ότι θα είναι κάτι πολύ εύκολο να γίνει».

Για το αν σκέφτεται να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό:

« Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος που βρίσκομαι εδώ. Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο. Ποτέ δεν πίστευα στη ζωή μου ότι θα ήμουν παίκτης αυτής της τεράστιας ομάδας και ιδιαίτερα αρχηγός της, καθώς και ότι θα άρχιζα τον έκτο χρόνο παρουσίας μου στον Παναθηναϊκό. Θα ήταν λογικό να σκεφτώ ότι θα μπορούσα να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό. Αν ο κόσμος παραμείνει χαρούμενος με την παρουσία μου… Αγαπώ την ομάδα, αγαπώ τον κόσμο, αγαπώ τη χώρα, άρα γιατί όχι; Ξέρετε ότι μερικές φορές στο ποδόσφαιρο, τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα έχεις προγραμματίσει, όμως σε αυτή τη φάση της ζωής μου είμαι χαρούμενος εδώ και εδώ θέλω να μείνω».

Για το θέμα της απόκτησης Ελληνικής υπηκοότητας:

« Τακτοποιούμε τις εκκρεμότητες αναφορικά με το γραφειοκρατικό κομμάτι και με βοηθά πολύ και ο σύλλογος. Πρόσφατα παρέδωσα κι άλλα χαρτιά που ήταν απαραίτητα για τη διαδικασία. Δεν είναι κάτι εύκολο, όμως ελπίζω να κλείσει σύντομα αυτή η υπόθεση ».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News