Ζέκα: «Έμπαινα στη θέση των οπαδών – Αυτό δεν καταλάβαιναν»

Ζέκα: «Έμπαινα στη θέση των οπαδών - Αυτό δεν καταλάβαιναν»

Ο Κάρλος Ζέκα μίλησε στην πορτογαλική ιστοσελίδα “TVi24” και αναφέρθηκε εκτεταμένα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

Σκοπεύετε να τερματίσετε την καριέρα σας στον Παναθηναϊκό και να ζήσετε στην Αθήνα;

Η ζωή αλλάζει και σήμερα δεν μπορώ να το πω σίγουρα πια. Έχω την κόρη μου και την υπόλοιπη οικογένεια στην Πορτογαλία. Είμαι έξω από τη χώρα για εννέα χρόνια και δεν έχω ζήσει με την κόρη μου για τέσσερα χρόνια. Είμαι μακριά. Αυτό που θέλω τώρα είναι να τελειώσω την καριέρα μου, να επιστρέψω στην Πορτογαλία και να απολαύσω την οικογένειά μου, τη μητέρα μου, τον αδερφό μου και τους φίλους μου. Αν μπορούσα να ζήσω με την κόρη μου στην Ελλάδα, θα έμενα στην Αθήνα. Αλλά όχι έτσι, σήμερα σκέφτομαι να γυρίσω στην πατρίδα μου.

Ο Ζέκα πήγε σε έναν Παναθηναϊκό γεμάτο προβλήματα. Για ποιο λόγο αποφασίσατε να φύγετε μετά από έξι σεζόν;

Ήταν και αυτό (σ.σ. προβλήματα) και θέμα ευκαιρίας. Το κλαμπ χρειάζοταν χρήματα και οι πωλήσεις ήταν ευπρόσδεκτες. Η πρόταση της Κοπεγχάγης για μένα ήταν καλύτερη, είδαμε ότι ήταν καλό και για τα δύο μέρη και έτσι συμφωνήσαμε. Μου πήρε πολύ χρόνο να αποφασίσω γιατί είμαι τόσο συναισθηματικά δεμένος στον Παναθηναϊκό. Είναι η ομάδα μου. Στην Πορτογαλία ήμουν πάντα οπαδός της Σπόρτινγκ, αλλά σήμερα βλέπω τον Παναθηναϊκό ως την ομάδα που υποστηρίζω, περισσότερο και από την Σπόρτινγκ. Ήταν το κλαμπ όπου ήμουν πολύ χαρούμενος που έπαιξα, ένιωσα πραγματικά μέρος του. Για αυτό ηταν δύσκολο να αποφασίσω. Ο μισθός μου ήταν από τους υψηλότερους στον σύλλογο και πήραμε την απόφαση μαζί.

Ο Παναθηναϊκός έχει ζωηρούς υποστηρικτές, στα εύκολα και τα δύσκολα. Πώς ήταν η σχέση σας με αυτούς;

Πάντα είχα πολλή υποστήριξη από τους οπαδούς και σε περιόδους που τα πράγματα πήγαν στραβά ήμουν ένας από αυτούς που έβγαιναν μπροστά. Εγώ και τρεις ή τέσσερις ακόμη. Ήμουν ο αρχηγός της ομάδας και έπρεπε να τους δώσω απαντήσεις, να τους δείξω ότι υπήρχαν προθέσεις να αλλάξουν τα πράγματα. Υπήρχαν πραγματικά τεταμένες στιγμές, πάρα πολλές. Άρχισα να προσπαθώ να μπω στη θέση τους. Συνήθιζαν να κερδίζουν και τώρα καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν προβλήματα στο κλαμπ. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι να μην βλέπει ότι ένας παίκτης δε δίνει τα πάντα στο γήπεδο. Εάν τρέχεις και πολεμάς σε χειροκροτούν. Νομίζω ότι το έβλεπαν πάντα σε μένα, είπαν ότι ήμουν πολεμιστής και δεν τα παρατήρησα ποτέ.

Επισκέφθηκαν τις προπονήσεις;

Ναι ναι. Είχα δύσκολες καταστάσεις. Κάναμε προπόνηση, έμπαιναν και τη σταματούσαν για να μας μιλήσουν. Υπήρχαν στιγμές που τα πράγματα ήταν τεταμένα, αλλά κάποιος είχε πάντα ρόλο “πυροσβέστη” (γέλια). Ήταν μια δύσκολη στιγμή, ξέραμε ότι στην Ελλάδα είναι έτσι. Δεν ήρθαμε ποτέ στα χέρια, αλλά ήταν δύσκολο.


Eλέγξτε επίσης

Η βαθμολογία της Superleague - Η θέση του Παναθηναϊκού (8η αγωνιστική)

Έξαλλοι οι παίκτες: “Δεν μας σέβονται”

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τους παίκτες του Παναθηναϊκού με τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.