Ζέκα: «Αν νιώσω καλά, θα γυρίσω στον Παναθηναϊκό!»

Βιγιαφάνιες: «Ένας ακόμα αδερφός φεύγει» (pics)

Ο Κάρλος Ζέκα επεσήμανε πως θέλει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Κοπεγχάγη, καθώς νιώθει την ανάγκη να βοηθήσει το σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε ο άλλοτε «πράσινος»:

Για τη ζωή στη Δανία: «Στη Δανία είναι καλύτερη η κατάσταση αυτήν την εποχή με την πανδημία γιατί μπορούμε πλέον να κυκλοφορούμε ελεύθεροι. Ακόμα όμως είναι όλα κλειστά τα μαγαζιά και με το κρυο που κάνει δεν είναι εύκολο να βγαίνουμε από το σπίτι».

Για τα παιχνίδια με την Εθνική: «Θέλω πολύ να έχω συμμετοχή με την Εθνική ομάδα και περιμένω πως και πως τα ματς.Θα τα δώσουμε όλα γιατί θέλουμε πολύ να πετύχουμε με την Εθνική ομάδα. Πρώτα για τους εαυτούς μας και μετά για την Εθνική ομάδα γιατί το αξίζουν οι Έλληνες μια μεγάλη χαρά. Ξέρουμε ότι είμαστε σε δύσκολο όμιλο αλλά θα παλέψουμε μέχρι τέλος γιατί εξαρτάται από εμάς να πετύχουμε για να πάμε στο Μουντιάλ κάτι που το θέλουμε πολύ.

Τα παιχνίδι με την Ισπανία ήταν πολύ σημαντικό για εμάς γιατί ο βαθμός που πήραμε θα μας βοηθήσει πολύ και όποιος καταφέρει εκεί να πάρει βαθμούς θα έχει προβάδισμα. Ξέρουμε όλοι ότι η Ισπανία είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα. Μετά ακολουθούν εμείς και η Σουηδία. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε την Σουηδία και να μαζέψουμε πόντους μετά σε όλα τα υπόλοιπα ματς.

Το ξέρω ότι είναι δύσκολος δρόμος».

Για τα ματς που έρχονται: «Δυο νίκες πρέπει να πάρουμε για να έχει αξία και το αποτέλεσμα στην Ισπανία. Για αυτό πρέπει να δουλέψουμε τώρα. Η ομάδα είναι πολύ καλά και δείξαμε και στο nations league ότι μπορούμε να πάμε παραπάνω. Παλέψαμε μέχρι τέλος και πρέπει να έχουμε σε όλα τα ματς στο κεφάλι μας την νίκη».

Για την Ελλάδα και τους Έλληνες: «Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου και την βλέπω όπως την Πορτογαλία.Μου δόθηκε η τεράστια ευκαιρία να παίξω στην Εθνική ομάδα και όλη την αγάπη που μου έδειξαν οι Έλληνες δεν την έχω ζήσει ούτε στην Πορτογαλία.

Για τη ζωή και την πορεία του: «Δεν ήταν εύκολος ο δρόμος μου αλλά με δουλειά πολύ καταφέρνεις τα πάντα. Εγώ δούλεψα πάρα πολύ για να έχω αυτό που έχω σήμερα. Δούλεψα σκληρά να παίξω στην Εθνική και να γίνω αρχηγός του Παναθηναϊκού. Είμαι χαρούμενος με όσα κατάφερα».

Για τον εθνικό ύμνο: «Όπως νιώθω στην Πορτογαλία, το ίδιο νιώθω και στην Ελλάδα όταν ακούω τον εθνικό ύμνο. Το νιώθω μέσα μου και είναι κάτι που το αισθάνομαι πάρα πολύ και αυτό το είχα πάντα στο μυαλό μου. Ήθελα όταν θα παίζω στην εθνική να λέω τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας γιατί έχω τεράστιο σεβασμό στους Έλληνες αλλά και στους συμπαίκτες μου. Νομίζω για μένα ήταν πολύ σημαντικό να μάθω τον εθνικό ύμνο».

Για τον πατέρα του: «Όταν ακούω τον εθνικό ύμνο είναι η μοναδική φορά που μιλάω με τον πατέρα μου και του λέω να μας βοηθάει. Το νιώθω αυτό μόνο όταν παίζω στην Εθνική. Αν η ιστορία μου μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους θα είμαι περήφανος. Ήταν πολύ δύσκολα για μένα τα παιδικά μου χρόνια όταν σε ηλικία δέκα χρόνων έχασα τον πατέρα μου από ναρκωτικά.

Είδα την ζωή του να καταστρέφεται και όταν είσαι κοντά πονάς πολύ με αυτό. Δεν μπορούσε να σταματήσει ο πατέρας μου τα ναρκωτικά και το πρόβλημα ήταν ότι εγώ ήθελα να τον βοηθήσω και δεν μπορούσα να το κάνω.Αυτός μόνο που μπορούσε να βοηθήσει τον εαυτό του δεν το έκανε.

Αυτό το πρόβλημα δεν το ήξερε σχεδόν κανένας. Με έκανε το πρόβλημα αυτό να γίνω πολύ δυνατός.Να παλέψω για όλους στην οικογένεια μου.Η μάνα μου έπαιξε ένα μεγάλο ρόλο στη ζωή μου και με έχει βοηθήσει.Ήταν μάνα και πατέρας μαζί. Δούλευε πολλές ώρες κάθε μέρα για να έχω εγώ μια καλή ζωή, πολύ σκληρά και αυτό εγώ το έβλεπα. Νομίζω από την μάνα μου το πήρα, όλοι λένε μέσα στο γήπεδο ο Ζέκα τρέχει από εδώ, τρέχει από εκεί αλλά εγώ μεγάλωσα και έβλεπα μια γυναίκα που κάθε μέρα έτρεχε σε όλη της την ζωή. Αυτή την εικόνα την έφερα μέσα στο γήπεδο».

Για τα ναρκωτικά: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να μείνουν μακριά όλοι και κυρίως οι νέοι από τα ναρκωτικά γιατί τίποτα δεν τους προσφέρουν στη ζωή.Δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο για αυτόν που παίρνει ναρκωτικά αλλά και για όλους εκείνους που ζουν τριγύρω και δίπλα τους».

Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τις εκλογές της ΕΠΟ: «Θα είναι καλό που ένας άνθρωπος που γνωρίζει το ποδόσφαιρο και προέρχεται από αυτό θα είναι στην προεδρία.Ξέρει τι θέλουν οι παίκτες και πως λειτουργεί το ποδόσφαιρο. Η παρουσία του Ζαγοράκη θα βοηθήσει την ΕΠΟ θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα».

Για το ενδεχόμενο να γυρίσει στην Ελλάδα: «Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Κοπεγχάγη και ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο να φύγω από την ομάδα πριν τελειώσει. Έχω στο μυαλό μου ότι μακάρι να γυρίσω και να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό γιατί αυτή είναι η ομάδα που θέλω να γυρίσω αν συμβεί αυτό.Δεν υπάρχει όμως λόγος να γυρίσω αν δεν νιώθω εγώ καλά.Θέλω να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα .Δεν θέλω να γυρίσω όμως μόνο για να λέω ότι γύρισα, γιατί έχω γράψει μια καλή ιστορία στον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να την χάσω μόνο και μόνο για να πω ότι γύρισα».

Για τους Έλληνες φιλάθλους με αφορμή τα προκριματικά του Μουντιάλ: «Θα κάνουμε τα πάντα να παλέψουμε να πάμε στο Μουντιάλ αυτό θέλω να ξέρουν οι Έλληνες φίλαθλοι. Να είναι σίγουροι ότι θα τα δώσουμε όλα να πάει η Εθνική εκεί που της αξίζει. Όταν με το καλό γυρίσει και ο κόσμος στα γήπεδα να είναι όλοι εκεί και να μας στηρίζουν».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News