Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός 76-69: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός 76-69: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις.

Η κάθε αγωνιστική αφήνει μεγαλύτερη πίκρα από την προηγούμενη. Μετά τους 33 στον Ερυθρό Αστέρα, ήρθε και το «κουφό», να κερδίσει στην Ευρωλίγκα η Ζάλγκιρις του «0-9». Αυτό δεν λέγεται μπάσκετ και ο Δημήτρης Πρίφτης φέρει την υπογραφή αυτής της κάτι… σαν ομάδας που παρουσιάζει. Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φύγει από την Ευρωλίγκα και θα υποφέρει σε αυτήν με την πολιτική «έσοδα – έξοδα». Το επίπεδό του είναι… Eurocup.

Κανονικά, η θέση του πράσινου τεχνικού θα έπρεπε να «τρίζει» από πιο πριν. Ότι δεν λύνεται, «κόβεται». Δεν ανταποκρίθηκε από το καλοκαίρι στις φιλοδοξίες για τη νέα σεζόν. Κατά πόσο ευθύνεται, δεν μπορεί να το προσδιορίσει κανείς. Σίγουρα, δεν έχει το υλικό που θα επιθυμούσε. Δεν περιμένω κάποια εξέλιξη στον Παναθηναϊκό μέχρι το ΣΕΦ τη Δευτέρα.

Δημήτρης Πρίφτης (3/10): Με την πολιτική… «Μέικον και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει», δεν πρόκειται να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Καμία δημιουργία από τους «άσους», ένα «φάντασμα» του Φερέλ να πληρώνεται αδρά και να μην προσφέρει τίποτα και τον πρώην γκαρντ της ΑΕΚ να αναλαμβάνει (τις περισσότερες φορές επιτυχώς) τις επιθέσεις της ομάδας. Αυτό δεν είναι μπάσκετ, κόουτς!

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν 90” πριν τη λήξη, στην τελευταία «ζαριά» για διπλό, ο Έλληνας προπονητής πήρε τάιμ άουτ και η επίθεση κατέληξε σε παράβαση 24 δευτερολέπτων με την μπάλα να μένει στα χέρια του Μέικον. Ασύλληπτα πράγματα!

Κέντρικ Πέρι (3/10): Πολύ… λίγος για βασικός γκαρντ της ομάδας (διότι ο πρώτος… στα χαρτιά Φέρελ είναι άφαντος). Δεν πήρε τίποτε από εκείνον το Τριφύλλι, πέρα από άμυνες.

Ντάριλ Μέικον (7,5/10): Του… βγήκε η γλώσσα στην κυριολεξία. Μεγάλος εκτελεστής ο Αμερικανός, κέρδισε τρεις φορές, τρεις βολές. Προσπάθησε να κρατήσει μόνος τον Παναθηναϊκό στο ματς. Πέτυχε 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ σε 32:43. Έκανε και 5 λάθη, ενδεικτικό της… κατάχρησής του στο ματς!

Γιώργος Παπαγιάννης (5/10): Έμεινε… θεατής, αφού δεν τον αξιοποίησε κανένας. Ο Μεγαρίτης μπορούσε να πετύχει περισσότερα από τους 7 πόντους και τα 6 ριμπάουντ. Αλλά δεν τον πλαισιώνει ένας κλασσικός πασέρ.

Λευτέρης Μποχωρίδης (-): DNP

Ιωάννης Παπαπέτρου (3/10): Σε κακό… μουντ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με 2/13 σουτ. Έλειψε μόλις 3,5 λεπτά από το παρκέ, αλλά απείχε μίλια… μακριά από τον καλό του εαυτό.

Γιόγκι Φέρελ (3/10): Είναι… αστείο αυτό που συμβαίνει με το νεοφερμένο γκαρντ. Βάζει ένα τρίποντο, την ώρα που ο προπονητής του ήταν έτοιμος να τον αποσύρει. Τελικά, έπαιξε μόλις 6 λεπτά απέναντι στο κοντό σχήμα της Ζάλγκιρις (Λεκαβίτσιους). Και σκεφτείτε πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με Ολυμπιακό. Αδιανόητο! Με πόσα πληρώνεται…

Λεωνίδας Κασελάκης (5/10): Σε μια ομάδα που «βούλιαζε» από περίοδο σε περίοδο, ο Κασέλ προσπάθησε να «επιβιώσει». Αναγνωρίζεται η θέλησή του στο ματς στο Κάουνας. Έβαλε 6 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ. Δεν ήταν το πρόβλημα της βραδιάς, δεν ήταν αρνητικός!

Οκάρο Γουάιτ (3/10): Κατώτερος των προσδοκιών ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα.

Τζεχάιβ Φλόιντ (2/10): Δεν μπορεί ο Αμερικανός σε αυτό το επίπεδο.

Τζέρεμι Έβανς (2/10): Τίποτα ιδιαίτερο και από εκείνον.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (4/10): Ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι ο Κουβανός, όμως, στην πορεία η απόδοσή του «έπεσε». Κάπου χάθηκε η λογική στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, μοιραία χάθηκε και εκείνος!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News