Η υπόθεση Σιμάο και ο Παναθηναϊκός...

Προγνωστικά Πάμε Στοίχημα

Ο Σιμάο που θέλει να φύγει, η Λεβάντε που θέλει να τον διώξει, το προαιώνιο ζήτημα της αποζημίωσης και η στάση του Παναθηναϊκού για τον Μοζαμβικανό αμυντικό χαφ.

Η επιλογή του Σιμάο Μάτε για τη θέση του βασικού αμυντικού χαφ θα συγκέντρωνε αρκετά πλεονεκτήματα για τον Παναθηναϊκό. Ο Μοζαμβικανός ξέρει την ομάδα, τις απαιτήσεις, έχει αγωνιστεί σε συνθήκες πρωταθλητισμού και είναι αγαπητός στους φιλάθλους, οπότε δεν θα αμφισβητηθεί, όπως θα συμβεί με έναν ποδοσφαιριστή ανάλογου βεληνεκούς.

[ads2]

Ένα ζήτημα είναι εάν ο 28χρονος αμυντικός χαφ ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Αντρέα Στραματσόνι. Κυρίως όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, παρότι μετά από μία τετραετία στην Ισπανία, δεν έχει σχέση με τον ποδοσφαιριστή που έφυγε από την Αθήνα το καλοκαίρι του 2012.

Το σίγουρο είναι πως ο Σιμάο Μάτε δεν πρόκειται να μείνει στη Βαλένθια, αφού η διοίκηση της Λεβάντε επιθυμεί να απαλλαγεί από τις υψηλές αποδοχές του. Από την άλλη, ο ίδιος δεν θέλει να αγωνιστεί στη Segunda Division, μετά τον υποβιβασμό που επήλθε στη φετινή σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύεται έως τις 30 Ιουνίου του 2017, δηλαδή για άλλη μία σεζόν.

Επιπροσθέτως, η σχέση του Σιμάο με τους ιθύνοντες της Λεβάντε έχει επιδεινωθεί, μετά από ένα ξενύχτι που είχε πραγματοποιήσει με τρεις συμπαίκτες του στις αρχές Απριλίου. Οι τέσσερις παίκτες είχαν εντοπιστεί τα ξημερώματα μιας Κυριακής, να παίρνουν πρόγευμα στις 7:30, μετά από νυχτερινή έξοδο και ενώ η προπόνηση ήταν προγραμματισμένη για τις 11:30.

Για τους προαναφερόμενους λόγους, οι δύο πλευρές θα ήταν ευτυχείς να λύσουν τη συνεργασία τους, όμως έχει προκύψει το προαιώνιο πρόβλημα σε τέτοιου είδους διευθετήσεις: ποιος θα κερδίσει τα περισσότερα. Ο Σιμάο έχει ζητήσει αποζημίωση για να φύγει και η Λεβάντε θέλει να αποκομίσει οικονομικό όφελος από την πώληση. Οπότε, η λύση του συμβολαίου δεν πρόκειται να αποτελέσει μία εύκολη διαδικασία.

Η εμπλοκή του Παναθηναϊκού…

Στην εξίσωση έχει εμπλακεί εσχάτως ο Παναθηναϊκός, αφού στη διάρκεια της παραμονής στην Αθήνα πριν από μερικές ημέρες, ο Μοζαμβικανός είχε συνάντηση με στελέχη της ΠΑΕ. Ο Ζιλμπέρτο έχει άποψη για τον Σιμάο και έχει εγκρίνει τη μεταγραφή, ενώ η εισήγηση του Στραματσόνι δεν έχει γνωστοποιηθεί. Όσο για τον Αφρικανό παίκτη, πέρασε καλά στην Αθήνα και αγωνιστικά καλύπτεται από το πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε.

Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πληρώσει τη Λεβάντε, για να αγοράσει τον Σιμάο. Οι οικονομικές δυνατότητες έχουν καταστεί σαφείς στον ποδοσφαιριστή, οπότε για να απασχολήσει περαιτέρω, πρέπει να αποδεσμευτεί ή να εξασφαλίσει το δανεισμό του. Δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία και κατά συνέπεια, εξετάζονται άλλοι αμυντικοί χαφ, όπως ο Μεχντί Λασέν.

Αλλά, ακόμα και αν ο Σιμάο φύγει από τη Λεβάντε, πάλι είναι αμφίβολο εάν ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να τον καλύψει οικονομικά. Πρόκειται για διεθνή Μοζαμβικανό, σε καλή ηλικία και με “γεμάτες” σεζόν με καλά στατιστικά στην Primera Division. Οπότε, με δεδομένο πως το κασέ του είναι προσιτό στις μεσαίες ισπανικές ομάδες, θα προσελκύσει ενδιαφέρον για να μείνει στην Ισπανία…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News