Υπόθεση Λινγκρ: Η Σλάβια γλίτωσε το «κραχ» το καλοκαίρι - Πουλάει παίκτες, η σχέση με ΠΑΟ!

Υπόθεση Λινγκρ: Η Σλάβια γλίτωσε το «κραχ» το καλοκαίρι - Πουλάει παίκτες, η σχέση με ΠΑΟ!

Μια εξαιρετική περίπτωση για τον Παναθηναϊκό αποτελεί εκείνη του Όντρεϊ Λινγκρ, το όνομα του οποίου κυκλοφορεί για το Τριφύλλι σε δημοσιεύματα της Δευτέρας στην Τσεχία. 

Αρχικά, να ξεκαθαριστεί πως η σχέση του Παναθηναϊκού με την Σλάβια Πράγας είναι αρκετά καλή και δεν «διαταράχθηκε» από τους αγώνες του Αυγούστου.




Υπήρξε η διαιτησία που σαφέστατα έκρινε την ομάδα που πήρε, τότε, το εισιτήριο, αλλά αυτό δεν έφερε σε «σύγκρουση» τους δυο συλλόγους. Υπήρξε αλληλοσεβασμός, ενώ και οι Τσέχοι αναγνώρισαν τον Παναθηναϊκό «ως το μεγαλύτερο κλαμπ της χώρας».

Αν ισχύουν οι πληροφορίες για τον Λινγκρ, ο Παναθηναϊκός έχει καλές πιθανότητες να τον αποκτήσει, μιας και η Σλάβια γενικά, πουλάει ποδοσφαιριστές. Το καλοκαίρι του 2022, εκείνη ήρθε αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα, ο Τύπος έγραφε εκείνη την περίοδο, πως αν η ομάδα του Τρπισόφσκι δεν πάρει την πρόκριση κόντρα στο Τριφύλλι και δεν εξασφαλίσει έσοδα, τότε, αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύλλογο. Τελικά εκείνη κατάφερε να μπει στους ομίλους (απέκλεισε και την Ράκοβ), αλλά στη συνέχεια η πορεία της ήταν απογοητευτική.




Το περασμένο καλοκαίρι πούλησε τους Μπαχ και Μούσα και συγκέντρωσε το ποσό των 12 εκατ. ευρώ. Στα… πιο φρέσκα «κουλούρια», ο Γίρα Σορ (από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της ομάδας) πήρε μεταγραφή στην Γκενκ, ενώ ο Όντρεϊ Κάραφιατ μετακόμισε στην Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Όσον αφορά τον Λινγκρ, εκείνος θεωρείται μέσα στα 4 «αστέρια» της ομάδας μαζί με τους Ολαγίνκα, Χόλες και Μαζοπούστ.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024 με market value στα 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt. Ίσως, και με κάποιο ποσοστό μεταπώλησης, το Τριφύλλι να έχει κάποιες πιθανότητες να πετύχει «χρυσή» συμφωνία με την Σλάβια (δεν της κόστισε σχεδόν τίποτε να εντάξει τον παίκτη στο ρόστερ της).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News