Υπόθεση Άντριους: Οι προτάσεις του Παναθηναϊκού, η δήλωση και η στάση του παίκτη

Παναθηναϊκός: Ο παίκτης που βελτιώνεται και βγαίνει μπροστά

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς επανέλαβε μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό ότι ο Άντριου Άντριους δεν υπολογίζεται.

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν έχει σε εκτίμηση τον Αμερικανό και προτιμάει να χρησιμοποιεί άλλους παίκτες στη θέση του.

To γυαλί ράγισε οριστικά στον αγώνα με την Μακάμπι όπου ο Αμερικανός ήταν στην αποστολή όμως δεν χρησιμοποιήθηκε, ύστερα από απόφαση του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Έτσι από εγωισμό αποφάσισε να μην υπογράψει και να μην αφήσει τη θέση του στο πρωτάθλημα προτιμώντας να μην παίζει πουθενά και να στερήσει την θέση από κάποιον άλλον παίκτη.

Οι προτάσεις του Παναθηναϊκού

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η πλευρά του Παναθηναϊκού μιλάει σχεδόν σε καθημερινή βάση με την πλευρά του παίκτη με σκοπό να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ συνεργατικός με την πλευρά του Αμερικανού ενώ και ο Αμερικανός ήθελε αρχικά να βρεθεί μία λύση.

Έτσι ο παίκτης έψαξε για κάτι καλύτερο αλλά οι προτάσεις που ήρθαν ήταν από ομάδες του Eurocup ενώ και η πρώην ομάδα του η Μπούρσασπορ του έκανε μία πρόταση ανάλογη του Τριφυλλιού.

Μία ακόμα λύση που του πρόσφεραν οι Πράσινοι ήταν να δοθεί κάπου δανεικός και το καλοκαίρι να επανεξεταστεί η περίπτωση του.

Αυτό που ήθελαν οι άνθρωποι το Τριφυλλιού ήταν ο Άντριους να υπογράψει το χαρτί ώστε να αδειάσει μία θέση ξένου.

Η δήλωση του Άντριους

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης έχει προσχωρήσει σε δήλωση στο Eurohoops όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα έβαζε την υπογραφή του μόνο αν έπαιζε στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά:

«Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για την κατάσταση. Δεν έχω μιλήσει γιατί ξέρω σαν επαγγελματίας ότι τίποτα από αυτά δεν είναι προσωπικό, είναι business.

Αλλά αφού αμφισβητείται η εντιμότητά μου σαν άνθρωπος, θα μιλήσω.  Το καλοκαίρι επέλεξα τον Παναθηναϊκό πάνω από άλλες προτάσεις από Ευρωλίγκα για την ευκαιρία να παίξω στην δεύτερη καλύτερη λίγκα του κόσμου.

Έτσι το αντιμετώπισα, πήγαινα νωρίς και έφευγα αργά από τις προπονήσεις καθημερινά, ώστε να συνεισφέρω στην ομάδα, όταν θα μου δινόταν η ευκαιρία.

Καταλαβαίνω ότι όλα είναι business. Όταν η ομάδα με προσέγγισε για το έγγραφο του ελληνικού πρωταθλήματος, μου ξεκαθάρισαν ότι αυτό δεν θα επηρέαζε την κατάσταση στην Ευρωλίγκα.

Αλλά, πριν υπογράψω, ήμουν ήδη εκτός του ρόστερ. Έτσι, ενημέρωσα την ομάδα πως θα υπέγραφα (5η αγωνιστική της Basket League) μόνο αν μου δινόταν η ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου σε άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας, πριν την προθεσμία των μεταγραφών (17η αγωνιστική).

Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να μου δώσει την ευκαιρία να με βοηθήσει να βρω άλλη ομάδα, παρά την καλή απόδοσή μου, όταν είχα την ευκαιρία.

Είχα πει εκ των προτέρων στους συμπαίκτες μου ότι δεν θα υπογράψω το έγγραφο και εκείνοι με στήριζαν συνεχώς. Ανεξάρτητα από την κατάσταση, στηρίζω τους συμπαίκτες μου γιατί θέλω όλοι να κερδίζουν.

Κανένας στα αποδυτήρια δεν θα πει κάτι διαφορετικό. Ο επαγγελματισμός μου και η εργασιακή ηθική μου μιλούν από μόνα τους.

Βλέπω όλα τα σχόλια των συναδέλφων μου και των φιλάθλων που εξέφρασαν την υποστήριξή τους και την πεποίθηση ότι ανήκω στην Ευρωλίγκα, το εκτιμώ.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News