Η υπόσχεση Παππά για τον ΠΑΟ, η ατάκα για Γαύρο και η… βόμβα!

Δείτε πόσα... likes είχε το σχόλιο του Παππά! (pic)

Ο Νίκος Παππάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μίλησε για τον νέο Παναθηναϊκό και τις μεταγραφές που έχουν γίνει, απάντησε στο αν θα πήγαινε ποτέ στο Λιμάνι, ενώ έριξε και μία… βόμβα σχετικά με το μέλλον του στην Εθνική.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού Νίκος Παππάς μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 για Μπουρούση, Παναθηναϊκό, Πεδουλάκη, Ολυμπιακό, Κατσικάρη, Εθνική, NBA αλλά και όλα όσα έχουν σημαδέψει την καριέρα του.

[ads2]

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς μίλησε:

Για τον Μπουρούση: “Αγωνιστικά δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή για τη θέση 5. Αλλά θεωρρώ ότι όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο. Είναι έμπειρος και θα μας βοηθήσει. Είναι της ίδιας συνομοταξίας με εμένα. Είναι αυθόρμητος και μου αρέσει σαν τύπος”.

Για τις μεταγραφές: Η διοίκηση κάνει τεράστια προσπάθεια. Έχει κάνει μεταγραφές από το πάνω ράφι. Πρέπει να ξεκινήσει η χρονιά να δούμε πώς θα δέσουμε. Όλα φαίνονται στο γήπεδο. Νομίζω ξεκινάει όμορφα”.

Για τη νέα Ευρωλίγκα: “Σίγουρα θα είναι καλύτερη Ευρωλίγκα. Περισσότερα παιχνίδια, θα είναι πιο ανταγωνιστική. Εγώ που είμαι νέος μου αρέσει πολύ και είμαι ανυπόμονος. Tο έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, στην αρχή κάποιος να πατάει γκάζι και μετά να κουράζεται”.

Για το Euro: “Δεν είδα πολύ Euro, αλλά μου άρεσε που το πήρε η Πορτογαλία. Μου αρέσει επίσης αυτοί που φεύγουν παρεξηγημένοι μετά να δικαιώνονται. Όπως με τον Σάντος, τον Ρανιέρι, τον Μπουρούση… Μόνο με τον Σάλε δεν ισχύει αυτό (γέλια)”.

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι και τι θα άλλαζε: Όλοι κάνουμε λάθη. Αλλά όταν είναι γνήσια, τα έχεις καλά με την συνείδησή σου. Ίσως να μην πήγαινα τότε στην Μπιλμπάο, γιατί δεν ήμουν πνευματικά έτοιμος τότε”.

Για τα ups and downs της καριέρας του: Το θέμα είναι ο καθένας πως το βλέπει και πως το παρουσιάζει. Εγώ πιστεύω είχα μια σταθερή ανοδική πορεία στις ομάδες που έπαιξα. Πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι ο πρωταθλητισμός. Είναι επίπονη σωματικά και πνευματικά διαδικασία. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα, αλλά το θέμα είναι πώς προβάλλονται”

Για το αν παίζει ρόλο ο χαρακτήρας ενός αθλητή: “Ακόμα και στο αγωνιστικό κομμάτι ο χαρακτήρας επηρεάζει. Αν έχεις μια άγνοια κινδύνου και ένα θράσος βγαίνει και μέσα στο παιχνίδι. Δεν μπορείς να εκτιμάς σε εμένα αυτά τα στοιχεία κι απέξω όταν πάει κάτι στραβά να λένε διάφορα. Πρέπει να κοντρολάρονται αυτά και να αντιμετωπίζονται σωστά. Άμα και εγώ νιώσω ότι είμαι σε ένα περιβάλλον σωστό και μπορώ να νιώσω άνετα μπορώ να αποδώσω στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου“.

Για το αν μπορεί ένας παίκτης να μπει σε καλούπι: “Θεωρώ ότι και ο παίκτης και ο προπονητής πρέπει να προσαρμόζεται στο πλάνο. Είναι ένας μικρός μύθος. Πόσοι παίκτες έχουν κάνει καριέρα γιατί ήταν καλοί στο ένας ένας και πόσοι δεν τα κατάφεραν. Εξαρτάται από τον καθένα. Εγώ δεν έμαθα το μπάσκετ σε ακαδημίες και με προπονητές. Έπαιρνα μια μπάλα με φίλους και πηγαίναμε και παίζαμε στις αλάνες. Κάθε παιδί οφείλει να βρίσκεται σε ένα ανοιχτό και να παίζει μονά και να εξελίσσεται“.

Για τον Διαμαντίδη: “Εγώ τρία χρόνια συνεργάστηκα με το Μήτσο. Έχουν ειπωθεί πολλά είναι ωραία να παίζει μαζί του. Κάθε προπόνηση είναι ένα μικρό μάθημα, πως κινείται και πόσο απλά κάνει να φαίνονται τα πράγματα. Νομίζω ότι κουράστηκε και ο ίδιος. Ο Δημήτρης ήταν ένα πολύ έξυπνο άτομο. Μπορούσε να διαχειριστεί κάθε κατάσταση. Αυτό τον έκανε ξεχωριστό και θα μιλάμε γι’ αυτόν για χρόνια. Είχε πάντα την καλύτερη επιλογή μέσα και έξω από το γήπεδο. Τώρα που έφυγε ο Μήτσος ίσως να απελευθερωθούν παιδιά και να πάρουν πρωτοβουλίες. Μπορεί να υπάρξουν και θετικά που θα βοηθήσουν την ομάδα. Δεν χρειάζεται τέτοιοι παίκτες να αλλοιώνονται και να απομυθοποιούνται με το να γίνουν προπονητές”.

Για το αν είναι έτοιμος να γίνει ηγέτης: Βαριά κουβέντα. Δεν ξέρω τι σημαίνει να είσαι έτοιμος για ηγέτης. Θέλω διάρκεια για να γίνει αυτό. Ακόμη και για τον Διαμαντίδη πέρασαν 10 χρόνια για να γίνει αυτό. Άμα μπορώ και βγω μπροστά θα το δούμε στο γήπεδο”.

Για τη φετινή χρονιά: “Είχα τον τραυματισμό φέτος. Άργησα να μπω, μετά βιάστηκα και όταν δεν μπορείς να προσφέρεις είσαι λίγο πιο ευάλωτος με τα νεύρα σου. Δεν είχε υπομονή μαζί μου ο προπονητής και μου στοίχισε 3 μήνες απραξίας. Πέρα από το κίνητρο για προσωπικούς λόγους. Δούλεψα μόνος μου με προπονήσεις σε πολλές ομάδες και τις ευχαριστώ. Μετά ο Πεδουλάκης με βοήθησε και με έκανε να θέλω να παίξω δίχως αύριο σε αυτά τα παιχνίδια. Ένιωσα να πατάω και πάλι στα πόδια μου. Στην ομάδα έχουμε έναν πρόεδρο που με στήριξε πραγματικά. Δεν με άφησε να σκέφτομαι να φύγω. Με στήριξε, είχα υπομονή, περίμενα. Όποιος κι αν ήταν προπονητής, ακόμη και ο Τζόρτζεβιτς ήμουν σίγουρος ότι θα έπαιζα“.

Για τον Πεδουλάκη: “O κόουτς με κάλεσε, μου είπε δυο κουβέντες αντρίκιες κοιτώντας με στα μάτια. Λύθηκε επί τόπου η όποια προκατάληψη και πραγματικά στο γήπεδο έπαιζα και γι’ αυτό τον άνθρωπο γιατί με επανέφερε στα γήπεδα”.

Για την επόμενη χρονιά: Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ φέτος και πιστεύω θα πάμε πολύ καλά. Έχει επενδύσει σε πολλά παιδιά ο Παναθηναϊκός. Έχει τον Γκόνια, τον Λούντζη είναι πραγματικά ταλαντούχοι και θα βοηθήσουν αργά ή γρήγορα. Είναι πολλά 5 χρόνια χωρίς Final Four. Κοιτάμε πλέον το άμεσο μέλλον. Είναι καλός ο σχεδιασμός. Θεωρώ ότι οι Έλληνες θα έχουν ενεργό ρόλο φέτος. Η ομάδα θα είναι όχι απλά ανταγωνιστική, θα πρωταγωνιστεί”.

Για τον κόσμο: Με κάνει και ανατριχιάζω κάθε φορά που ο κόσμος φωνάζει το όνομά μου. Έχουμε γεμίσει με υποκριτές και κωλομπαράδες. Πιστεύω ότι η ειλικρίνεια εκτιμάται”.

Για την Εθνική και τον Κατσικάρη: “Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τσακωθείς με κάποιον που δεν έχει συνεργαστεί (σε ερώτηση για Κατσικάρη). Από που να τσακωθώ; Από το facebook; Μαζί μου δεν έχει μιλήσει ποτέ. Εγώ ήμουν διαθέσιμος και υγιής για να βοηθήσω την Εθνική. Περίμενα αν υπήρχε κλήση να πάω στην προετοιμασία. Δεν συνέβη. Mε πείραξε που δεν ήμουν στο προολυμπιακό. Από τη στιγμή που είμαι υγιής και θεωρούσα πως μπορούσα να βοηθήσω. Βέβαια δεν αποφασίζω εγώ και ο καθένας έχει την άποψή του”

Για την εθνική Κύπρου: Υπήρξε το θέμα με την Εθνική Κύπρου. Είναι δεύτερη πατρίδα μου, είναι η μητέρα μου από εκεί. Δεν σου κρύβω ότι αν δεν ανοίξει η πόρτα της εθνικής εδώ, μπορεί να πάω να τους βοηθήσω. Θα ήταν τεράστιο επίτευγμα να πάρουν μέρος σε κάποια διοργάνωση. Παιδικό μου όνειρο βέβαια είναι να παίξω στην Ελλάδα. Αλλά έχω φτάσει 26-27, δεν μπορώ να περιμένω για πολύ ακόμα”.

Για το ΝΒΑ: “Όταν είσαι πιτσιρικάς το ΝΒΑ υπάρχει πάντα στο μυαλό σου να παίξεις με τους καλύτερους. Καθήκον σου το να παλέψεις και να φτάσεις να παίξεις με τους καλύτερους. Τώρα ούτε τα φυσικά προσόντα έχω ούτε είμαι κατάλληλος για να παίξω. Και 5 και 2 λεπτά να μου υποσχεθούν στο ΝΒΑ θα πήγαινα. Θα πήγαινα και θα διεκδικούσα να παίξω 30 λεπτά. Από ομάδες μου αρέσουν οι Μπλέιζερς, είχα κάνει ένα ταξίδι εκεί και μου άρεσαν. Έζησα μια προετοιμασία τους και θέλω να πηγαίνουν καλά”.

Για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό: “Kάτσε γιατί πολλά γίνονται τώρα τελευταία (γέλια). Τώρα είμαι ικανοποιημένος στην ομάδα που είμαι. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Μια τέτοια απόφαση δεν είναι απλά δύσκολη και επικίνδυνη. Θα ήταν αχαριστία από πλευράς μου να έκανα ένα τέτοιο βήμα”.

Για Μπαρτζώκα, Σφαιρόπουλο, Ιτούδη: “Eίναι εξαιρετικοί. Είναι σε κορυφαίες ομάδες όλοι τους. Η παρουσία τους βγάζει πάρα πολύ θετικά συναισθήματα και να συνεχίσουν έτσι. Έχω συνεργαστεί καλά με τον Σφαιρόπουλο 3 χρόνια και με τον Μαρκόπουλο, τον Ιβάνοβιτς. Φυσικά και τον Πεδουλάκη που δεν είχα κανένα πρόβλημα. Σε αυτό το κομμάτι μου έχουν χρεώσει περισσότερους προπονητές απ’ ότι πρέπει”.

Για τον Χαραλαμπόπουλο: “Eίναι εξαιρετικό παιδί και προσγειωμένος παίκτης. Όλα είναι στο χέρι του. Μην έχουμε απαιτήσεις είναι 18. Δεν είναι ψαρωμένος. Θεωρώ ότι έχει την πρώτη ύλη και τα υπόλοιπα είναι στο χέρι του”.

Για το αγαπημένο του πρωτάθλημα: “Πρωταθλήματα όπως το ισπανικό και το τούρκικο είναι από τα πιο ανταγωνιστικά”.

Για το αν θα ήθελε να ξαναέπαιζε σε κάποιο ματς και να το άλλαζε: “Σίγουρα στα φετινά παιχνίδια του ΟΑΚΑ θα ήθελα να παίξω εγώ την τελευταία άμυνα. Θα ήθελα να ήμουν παρών και στα παιχνίδια με την Κάχα που έλειπα. Πραγματικά άργησα πολύ να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Ήξερα τι θα κάνει ο Σπανούλης. Αλλά θέλει και λίγο τύχη. Την πατήσαμε”.

Για τα πολιτικά: “Ο αδερφός μου είναι ενεργό μέλος του ΚΚΕ, ο πατέρας μου είναι προς τα εκεί. Εγώ δεν ασχολούμαι. Όπου μπορώ όμως τους βοηθάω”.

Για τον Χάκετ: “Με τον Χάκετ έχουμε πει και δυο κουβέντες παραπάνω. Τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Μου είχε στείλει όταν επέστρεψα από τον τραυματισμό μου”.

Για το ποιους παίκτες του Ολυμπιακού θα ήθελε στον Παναθηναϊκό: “Με τον Μάντζαρη θα ήμουν πολύ καλά αν ερχόταν στον Παναθηναϊκό. Ο Πρίντεζης θα βοηθούσε πραγματικά πολύ. Με τον Αθηναίου που είμαστε και φίλοι.”

Για τον Σπανούλη: “Μακάρι να πετύχαινα τα μισά από αυτά που έχει πετύχει ο Σπανούλης. Πάντα μου άρεσε σαν παίκτης. Τον θαυμάζω”.

Για το σε ποια ομάδα του Παναθηναϊκού θα ήθελε να ήταν μέρος της: “Θα ήθελα πολύ να ήμουν στο ευρωπαϊκό στη Μπολόνια. Το “παντελονάτο” που λέτε και εσείς”.

Για την απόφαση Ντουράντ να πάει στους Γουόριορς: “Θα προτιμούσα να πήγαινε σε άλλη πόλη και να έχτισε κάτι καινούργιο ο Ντουράντ”.

Για τον Γιώργο Παπαγιάνη: “Ο Παπαγιάννης ανήκει στο ΝΒΑ. Έχει όλα τα προσόντα. Αν τον βοηθούσαν και κάποιες συγκυρίες θα ήταν ακόμη ψηλότερα στο draft. Μακάρι να μείνει εκεί 20 χρόνια”.

πηγή: sportdog.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News