Υποψήφιος για αντί-Μακέντα ο Ζονάτας!

Παναθηναϊκός: «Μεταγραφές» και στο ιατρικό επιτελείο

Ο Φεντερικό Μακέντα είναι από τα ονόματα που “παίζει” να αποχωρήσουν το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό.

Σε περίπτωση που όντως συμβεί αυτό, ο Τσάβι Ρόκα θα ψάξει για αντικαταστάτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Καρλίτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από αυτούς που τσεκάρει ο Ισπανός είναι ο Ζονάτας της Έλτσε, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της χρονιάς.

Ο 31χρονος Βραζιλιάνος φορ είχε απασχολήσει και πέρσι, όταν αποχώρησε από το Ανόβερο, ωστόσο δεν τα βρήκε στο οικονομικό με τον Νταμπίζα, βγαίνοντας τόσο αυτός, όσο και ο Παναθηναϊκός, χαμένοι της υπόθεσης. Αρχικά, ο Παναθηναϊκός γιατί δεν απέκτησε μία αξιόπιστη εναλλακτική του Μακέντα, αν και αυτό έδωσε χώρο στον Περέα να δείξει ότι είναι ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ, ενώ και ο ίδιος ο Ζονάτας έμεινε ελεύθερος ως τον Γενάρη όταν και υπέγραψε στην Έλτσε για μόλις 100.000 ευρώ για έξι μήνες.

Mέχρι τη διακοπή λόγω του COVID19, ο έμπειρος φορ είχε 6 συμμετοχές (κυρίως ως αλλαγή) και συνολικά 228 αγωνιστικά λεπτά με 2 γκολ (ένα γκολ/114 λεπτά). Η Έλτσε θέλει να τον κρατήσει και για του χρόνου, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέσω αυτής της ομάδας εκτόξευσε τις μετοχές του τη σεζόν 2014-15 έχοντας 36 συμμετοχές με 14 γκολ και 7 ασίστ.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και σε Μπρέσια, Κρουζέιρο, Κορίνθιανς, Τορίνο, Πεσκάρα, Άλκμααρ, Σοσιεδάδ, Λατίνα και Ρούμπιν Καζάν έχοντας συνολικά, στην καριέρα του, 90 γκολ και 31 ασίστ σε 266 παιχνίδια.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News