Υποψήφιο το ΟΑΚΑ για την «τελική φάση» της Euroleague

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με τη Φενερμπαχτσέ

Το ΟΑΚΑ είναι ένα από τα υποψήφια γήπεδα για την τελική φάση της φετινής διοργάνωσης!

Όπως διαβάσετε νωρίτερα, η Euroleague κάνει σκέψεις για ένα τουρνουά σε μία πόλη, ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν χωρίς πολλά ταξίδια και μετακινήσεις.

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της EuroLeague Basketball, Εντ Σκοτ, αναφέρθηκε στο πλάνο, λέγοντας:

«Τα σενάρια είναι επί του παρόντος είναι άπειρα όμως η σύνοψη μπορεί να γίνει σε τέσσερις άξονες. Αρχικώς, υπάρχει η σκέψη να συνεχιστεί η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη δομή που έχει το καλεντάρι μας, παίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν, κάθε ομάδα στο γήπεδο της, με το πρόγραμμα που προϋπήρχε. Αν δεν καταστεί δυνατό, η επόμενη εναλλακτική αφορά τα να γίνουν όλα τα παιχνίδια, πιέζοντας το καλεντάρι και δημιουργώντας περισσότερες εβδομάδες διπλών υποχρεώσεων (σ.σ. διαβολοβδομάδες). Τρίτον, αν για λόγους υγείας ή αν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες να γίνουν τα παιχνίδια σε 18 γήπεδα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε ένα ή δυο γήπεδα σε μια πόλη! Στην τελευταία επιλογή, οι σύλλογοι θα καθορίσουν την αλλαγή του φορμάτ της διοργάνωσης για μια πιο άμεση ολοκλήρωση

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα είναι οι αγώνες να διεξαχθούν με κόσμο όμως αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τα ματς κεκλεισμένων των θυρών εγγυώνται τηλεοπτική κάλυψη και online μετάδοση μέσω του Euroleague tv».

Εν συνεχεία ο Σκοτ προχώρησε σε λεπτομέρειες: «Οι παίκτες, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι των ομάδων θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμοι, οι ομάδες θα αρχίσουν μίνι προετοιμασία 14 ημερών ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η παραπάνω διαδικασία θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα. Είναι το διάστημα που χρειάστηκε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην κανονικότητα έπειτα από το λοκ-άουτ της σεζόν 2011-12. Το συγκεκριμένο διάστημα εγγυάται την υγεία των αθλητών.»

Μάλιστα, η «El Pais» αναφέρει πως η Αθήνα είναι ένα από τα φαβορί για τη διεξαγωγή αυτού του μίνι τουρνουά, αν τελικά ανάψει το «πράσινο φως» από την Euroleague και τις ομάδες. Σημειώνεται δε πως αν το τουρνουά γίνει στην ελληνική πρωτεύουσα, τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες θα είναι το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News