Υποχρέωση το 2/2 αυτή την εβδομάδα

Υποχρέωση το 2/2 αυτή την εβδομάδα

Τι μπορεί να κάνει σήμερα ο Παναθηναϊκός με τον Απόλλωνα; Δεν αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα -μιλάμε για το παιχνίδι και την τακτική που θα ακολουθήσει ο Λάζλο Μπόλονι.

Ο Ρουμάνος μας έχει αναλύσει τα πιστεύω του και σιγά-σιγά οι πράσινοι όλο και περισσότερο θα παιδεύονται να πρεσάρουν, θα παίζουν ψηλά (αλλά όχι …χαζά, όπως επί Πογιάτος) θα προσπαθήσουν να τρέξουν την μπάλα στο πλάι και να κάνουν κατοχή -κι ό,τι βγει.

Βασικά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι τόσο χαμηλό που μονάχα τον Μαουρίτσιο και τον Καρλίτος να έχεις σε υποφερτή κατάσταση αρκεί να κάνεις σχεδόν σε κάθε αγώνα επίδειξη δύναμης, το είδαμε στη Λαμία π.χ με τον Βιγιαφάνιες που μέσα σε έξι λεπτά πρόλαβε να μοιράσει σέντρα πάρε-βάλε και να επιχειρήσει δύο σουτ υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις.

Τουλάχιστον την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα έδειξε σφυγμό, επί Ισπανών ο Παναθηναϊκός φαίνονταν χαμένος: οι χαφ πελαγοδρομούσαν, οι αμυντικοί έβλεπαν εφιάλτες, ο Καρλίτος ήταν αποκομμένος και μόνος.

Το τριφύλλι στη Λαμία περιγραφόταν ως ομάδα σε κρίση, αλλά με το που έγινε το 2-0 κι οι παίκτες ηρέμησαν, οι οικοδεσπότες έψαχναν τη μπάλα καθώς παιδιά όπως ο Μολό, ο Ζαγαρίτης, ο Βιγιαφάνιες είχαν πάρει το πράγμα προσωπικά κι ήθελαν να δείξουν στον προπονητή τους ότι πρέπει να τους εμπιστεύεται περισσότερο. Αυτό καλούνται να κάνουν στα προσεχή δύο εντός έδρας παιχνίδια ώστε η ομάδα να πάει κεφάτη στη δοκιμασία του Φαλήρου στις 21 Νοέμβρη.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News