«Υπήρχε έντονη συναισθηματική φόρτιση στα αποδυτήρια και στο ΟΑΚΑ»

Έδειξαν τον ουρανό Σίνγκλετον-Τζέιμς (pics)

Ο συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο του Παναθηναϊκού Superfoods, Γιώργος Βόβορας, μίλησε για την προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου, αλλά και το «πράσινο» 2-1 στη σειρά των τελικών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βοηθός προπονητή του Τσάβι Πασκουάλ, Γιώργος Βόβορας, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

– Τελικά τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμυνα; Αυτή, άλλωστε, ήταν που έκανε τη διαφορά και στον τρίτο τελικό.

«Η νοοτροπία θα έλεγα καλύτερα. Σήμερα ήταν μία πολύ συναισθηματική ημέρα για τον σύλλογο. Χάθηκε ένας άνθρωπος που είχε δώσει τα πάντα και μέσα στο κλειστό και κυρίως στα αποδυτήρια υπήρχε έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Αυτό που προσπαθήσαμε ήταν να διαχειριστούμε αυτή τη φόρτιση μέσα από την άμυνα μας. Σίγουρα η άμυνα ήταν αυτή που μας έδειξε το δρόμο για να φτάσουμε στη νίκη».

– Το γενικό πλάνο του Παναθηναϊκού για το Game 3 ποιο ήταν;

«Έχουμε διαφορετικά συστήματα και τρόπους αντιμετώπισης σε κάθε αγώνα. Προσπαθήσαμε πάντως να εκμεταλλευτούμε τα μις-ματς που δημιουργούμε ανάλογα με τα σχήματα που έχουμε σε κάθε πεντάδα. Με την άμυνα των αλλαγών που παίζει ο Ολυμπιακός, προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε τα αθλητικά μας γκαρντ στο ένας εναντίον ενός. Όλα όμως ξεκινούν από την άμυνα και προσπαθούμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό μέσα από αυτή. Από την άμυνα αρχίζουν όλα και μετά διαβάζουμε το παιχνίδι».

– Θεωρείς ότι η νίκη στον τρίτο τελικό, που έδωσε στον Παναθηναϊκό και πάλι το προβάδισμα στη σειρά (2-1), ήταν νίκη τίτλου;

«Όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και στα πλέι οφ της Euroleague, έχει αποδειχθεί ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάναμε το 2-1 που είναι σημαντικό, αλλά την Πέμπτη (14/6) πρέπει να πάμε στο ΣΕΦ με τη νοοτροπία ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο Ολυμπιακός θα παίζει το τελευταίο του χαρτί. Η σημερινή ήταν μία πολύτιμη νίκη, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα».

– Ο Κέι Σι Ρίβερς μετά από καιρό έπιασε και πάλι υψηλή απόδοση στην επίθεση και ο Παναθηναϊκός είδε στο πρόσωπο του Αμερικανού ένα νέο παίκτη να πρωταγωνιστεί. Αυτό δείχνει και το βάθος πάγκου του Παναθηναϊκού;

«Σίγουρα αυτή η ομάδα χτίστηκε με μία νοοτροπία. Στις επιλογές των ξένων που κάναμε στην τελευταία φάση του πρωταθλήματος δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα γκαρντ, προκειμένου να έχουμε πολλές επιλογές και σχήματα. Σίγουρα ο Ρίβερς είναι ένας παίκτης που το τελευταίο διάστημα είχε την προσοχή πάνω του επειδή δεν είχε καλό ρυθμό. Ωστόσο, σήμερα βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνα, ανέβασε την ενέργεια του και σιγά-σιγά και στροφές στην επίθεση. Άλλωστε είναι ένας χαρισματικός παίκτης στην επίθεση και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Ήταν θέμα χρόνου να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι στο επιθετικό κομμάτι».

– Πριν τους τελικούς με τον Ολυμπιακό πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για «σκούπα» του Παναθηναϊκού και με άνεση. Είδαμε τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το break και αμέσως εσείς να απαντάτε και σήμερα να φτάνετε στο 2-1. Υπάρχει η πιθανότητα υποτίμησης του αντιπάλου; Επίσης θεωρείς ότι η ομιλία του Γιαννακόπουλου στην προπόνηση μετά το 1-0 του Ολυμπιακού ήταν αυτή που αφύπνισε τους παίκτες;

«Σε καμία περίπτωση. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και έχουμε παίξει πολλές φορές εφέτος. Δε θα μπορούσαμε να τον υποτιμήσουμε. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι στο πρώτο παιχνίδι ή καλύτερα δε χρησιμοποιήσαμε σωστά την ενέργεια του κόσμου και της έδρας και αυτό ήταν που μας στοίχισε. Ο πρόεδρος ήρθε και μίλησε στους παίκτες σε μία προσπάθεια να τους αφυπνίσει. Τους είπε ότι πρέπει να παίξουμε σαν Παναθηναϊκός και αν παίξουμε γνωρίζοντας το τότε έχουμε δυνατότητα να κερδίσουμε και στο ΣΕΦ και εδώ, όπως και έγινε. Όλοι πάντως κατάλαβαν ότι για να πάρεις τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να παίξεις άμυνα. Αλλάξαμε νοοτροπία και το πετύχαμε».

– Η νίκη στον τρίτο τελικό ήταν αφιερωμένη στον Παύλο Γιαννακόπουλο;

«Όπως προείπα υπήρχε έντονη συναισθηματική φόρτιση στα αποδυτήρια και στο ΟΑΚΑ. Ακόμη και οι παίκτες που δεν είχαν ζήσει τον κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο γνώριζαν το μέγεθος του. Ήταν ο συντελεστής της δημιουργίας ενός Παναθηναϊκού που έφτασε να είναι από τα μεγαλύτερα club στην Ευρώπη. Όλοι υπερέβαλαν εαυτό και ο ένας ενέπνεε τον άλλο. Από το πρώτο τζάμπολ θέλαμε να βγάλουμε αυτή την ενέργεια και τελικά το πετύχαμε, φτάνοντας στη νίκη που χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν αφιερωμένη στον κύριο Παύλο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News