Eάν (ξε)πούλαγε ο Παναθηναϊκός τον… Ρομπέρτο!

Eάν (ξε)πούλαγε ο Παναθηναϊκός τον… Ρομπέρτο!

Υποκλίνομαι στην «ικανότητα» του Ολυμπιακού να περνάει προς τα έξω όλες τις κινήσεις της ομάδας χωρίς ν’ ανοίγει ρουθούνι.

Θα είναι ένα… θέμα προς καταγραφή για τον ιστορικό του μέλλοντος, αλλά μια καλή ευκαιρία για να συγκρίνουμε το «ερυθρόλευκο» παρόν με το «πράσινο» παρελθόν.

[ads2]

Για παράδειγμα εδώ και ημέρες διαβάζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα πουλήσει τον Ρομπέρτο με 3-4 εκατ. ευρώ. Σχεδόν όσο έδωσε ο Αλαφούζος τον Χάρη Μαυρία (σ.σ. «έκανα ένα ματς στη ζωή μου κόντρα στον Ολυμπιακό») στη Σάντερλαντ!

Τον Ρομπέρτο που κατά γενική ομολογία, είτε είσαι… «κόκκινος», είτε «κίτρινος», είτε «πράσινος», συμφωνείς ότι πρόκειται για τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού.

Δικαιολογία; Η επιθυμία του Ισπανού να είναι κοντά στην οικογένειά του.

Σεβαστή και η επιθυμία του Ολυμπιακού και η απόφαση του Ρομπέρτο.

Απλά θυμίζω ότι επί σειρά ετών ο Παναθηναϊκός άκουσε τα μύρρια όσα, όταν προσπάθησε (διότι σπανίως τα κατάφερε…) να πουλήσει ποδοσφαιριστή.

Πόσο μάλιστα όταν έχανε κάποιον επειδή τελείωνε το συμβόλαιό του.

Μετά την κατάκτηση του νταμπλ, οι «πράσινοι» πούλησαν με 3 εκατ. ευρώ τον Σεϊταρίδη στην Πόρτο, δίχως να γνωρίζουν τι θα έκανε στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας και ότι θα προέκυπτε ακόμη και ενδιαφέρον από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Μην θυμηθούμε τι γινόταν κάθε φορά που ένας ποδοσφαιριστής τελείωνε το συμβόλαιό του.

Συμφωνώ ότι η κατάκτηση των Πρωταθλημάτων από τον Ολυμπιακό – όπως καταφέρνει να τα πάρει … – αποφορτίζει τέτοιες αποφάσεις. Αλλά είναι τουλάχιστον παράδοξο να πιστεύει κανείς ότι ο Καπίνο θα γίνει αντάξιος αντικαταστάτης του Ρομπέρτο.

sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News