Ξεκινάει και πάλι από το «μηδέν»

Τα δεδομένα για τον επόμενο προπονητή - Λίγες οι επιλογές

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθούσε, τσέκαρε κι αξιολογούσε εδώ κι έξι χρόνια τον προπονητή Γιώργο Βόβορα.

Το καλοκαίρι εκτίμησαν στο σύλλογο ότι μπορούσε να τους κάνει τη δουλειά, έχοντας μάλιστα πολύ καλές συστάσεις από Πεδουλάκη, Πασκουάλ, Πιτίνο και των παικτών που νταλαβερίστηκαν μαζί του.

Σε αυτή την ιδιάζουσα φάση που βιώνει ο Παναθηναϊκός (είτε κάνοντας εκπτώσεις στις ανέκαθεν υψηλές προσδοκίες του, είτε επειδή ιχνηλατεί μια ρότα στο άγνωστο κι όπου τον βγάλει), ο Βόβορας είχε την ανάγκη της εμπιστοσύνης και της στήριξης του κόσμου μια φορά και…δέκα φορές την ανάγκη εμπιστοσύνης της διοίκησης!

Κανείς προπονητής δεν υπογράφει ισόβιο συμβόλαιο, απλώς επειδή οι πράσινοι έχουν πικρά εμπειρία από το διαρκές πήγαινε-έλα προπονητών μετά το 2012 περιμέναμε από Αλβέρτη, Διαμαντίδη και Καλαϊτζή (που γνωρίζουν κιόλας το παιχνίδι και το πράσινο περιβάλλον) ότι θα ύψωναν ασπίδα στον κόουτς. Αλλά… Δύο πράγματα δεν σηκώνει ο φετινός Παναθηναϊκός: Γκρίνια και απαιτήσεις.

Το πρώτο είναι συνήθως αποτέλεσμα του δεύτερου, είναι συνήθως προϊόν του μότο «ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να νικά» που έχουν στο μυαλό τους κάποιοι. Αρκούσαν 2-3 προβληματικές εμφανίσεις ώστε όλος ο οργανισμός να βγει στη σέντρα κι αντί για την κριτική να αρχίσει το…ξέσκισμα που φέρνει το κλαμπ ενώπιον ενός ακόμα…νέου ξεκινήματος.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News