Ξανασηκώστε όρθιο τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ! (vids)

Ξανασηκώστε όρθιο τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ! (vids)

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ανταγωνιστικός για 15 λεπτά κόντρα στη διαιτησία του νέου καθεστώτος, όμως, ο νέος… ύπνος Βόβορα, η έλλειψη… πάγκου και η απουσία «άσου» ώθησαν τον Ολυμπιακό να φτάσει στην 3η νίκη στους τελικούς (93-74). Στα 40 πρωταθλήματα παρέμειναν οι πράσινοι, έφθασαν τα 13 οι ερυθρόλευκοι!

Με πίστη, διάθεση και ενέργεια ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στο ΣΕΦ με μοναδικό σκοπό να επιστρέψει τη σειρά πίσω στο ΟΑΚΑ. Ο Νέντοβιτς έγινε γρήγορα διψήφιος, οι περισσότεροι παίκτες του Τριφυλλιού ήταν πνευματικά «εντός» και το Τριφύλλι έμεινε πίσω στο σκορ με μόλις ένα καλάθι στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Μερικές φάσεις δόθηκε «υπέρ» των ερυθρόλευκων και το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό.




Αποκορύφωμα η επικύρωση ενός καρφώματος του Παπανικολάου, ενώ είχε προηγηθεί πεντακάθαρο αντι αθλητικό φάουλ στον Σαντ Ρος, ο οποίος μάλιστα μάτωσε και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ίδιο τέμπο και στη β’ περίοδο και προηγήθηκε με 32-35. Διαιτητές και μερικά φθηνά λάθη από Νέντοβιτς – Κασελάκη επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Βόβορας για τρίτη φορά, φάνηκε «λίγος» να εμποδίσει τους ερυθρόλευκους στο δικό τους μομέντουμ και γρήγορα έμεινε πίσω με διψήφια διαφορά (48-38). Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους στο +15 και τον Νέντοβιτς να αγνοείται.




Αντίδραση έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο 28′ κατεβάζοντας τη διαφορά με 9-0 σερί στους 10 πόντους (63-53). Μάλιστα, οι «πράσινοι» έχασαν δύο ευκαιρίες να κλείσουν κι άλλο την ψαλίδα σε σουτ τριών πόντων των Μποχωρίδη και Νέντοβιτς. Και στο ξεκίνημα του δ’ δεκαλέπτου, ο Παπαπέτρου έχασε κι αυτός ένα σουτ που θα έβαζε τον Παναθηναϊκό ζεστά στη διεκδίκηση της νίκης, όμως, στη συνέχεια ο Σλούκας δεν συγχώρεσε (66-53). Ο Κασελάκης απάντησε για τρεις (66-56). Νέο τρίποντο Σλούκα και λάθος πάσα Μποχωρίδη που έφερε κάρφωμα ΜακΚίσικ, έδωσαν απόσταση ασφαλείας στον Ολυμπιακό (71-56).




Στη συνέχεια το ποτάμι δεν είχε γυρισμό και ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε στην τρίτη του ήττα στους τελικούς που σήμανε και την ολοκλήρωση μιας καταστροφικής σεζόν…

Τα δεκάλεπτα: 28-26, 55-40, 63-53, 93-74

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News