Ξανά...Panathinaikos!

Γι' αυτό θέλει όλο το ποσοστό του Μπεργκ

O Παναθηναϊκός που πρέπει να ξαναγίνει… Panathinaikos και η ευκαιρία που του δίνει το ματς με την ΑΪΚ!

Λίγες ώρες έμειναν για να ριχτεί και πάλι ο Παναθηναϊκός στη μάχη της Ευρώπης. Εκεί που ανήκει, εκεί που τόσο του έλειψε, εκεί όπου η απουσία του τόσο μας πόνεσε όλους. Δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια.

[ads2]

Οι πράσινοι και πρέπει και μπορούν να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ στο φυσικό τους χώρο. Να κάνουν το πρώτο βήμα με τους Σουηδούς και να πάνε παρακάτω.

Ο αγώνας με την ομάδα της Στοκχόλμης είναι μια καλή ευκαιρία και για να προκριθείς αλλά και για να αρχίσεις να κερδίζεις ξανά τον κόσμο σου. Μακριά από εδώ λογικές για «ματς της πλάκας», αλλά όπως και να το κάνουμε η εξέλιξη του συγκεκριμένου αγώνα ΜΟΝΟ από το τριφύλλι εξαρτάται και καμία AΪΚ δεν μπορεί να σε προβληματίσει. Μόνο ο… Παναθηναϊκός μπορεί να αγχώσει και να απειλήσει τον… Παναθηναϊκό.

Πάντως, το θετικό με τα όσα βλέπουμε μέχρι τώρα είναι ότι σε επίπεδο νοοτροπίας το περσινό πάθημα μοιάζει να έχει γίνει μάθημα. Φυσικά και καθρέφτης είναι το γήπεδο και το βράδυ της Πέμπτης θα ξέρουμε περισσότερα. Βλέπουμε ωστόσο τόσα στα λόγια και στις συμπεριφορές των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων του συλλόγου, όσο και στο βαθμό ετοιμότητας της ομάδας και το επίπεδο του ρόστερ, πως άπαντες έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έρχεται ξανά στην Ευρώπη με σκοπό να… ΜΕΙΝΕΙ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Όσο για τον τίτλο που χρησιμοποίησα σαφώς και το άλλοτε δεν έχει να κάνει με ομάδες επιπέδου ΑΪΚ. Ωστόσο από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Και να το κάνεις όπως παλιά. Με στιλ και με άνεση.

Το είπαμε και πιο πάνω. Είναι πολλά τα χρόνια που είμαστε «εκτός» και δεν πάει άλλο. Από την εποχή της πολυμετοχικότητας (τότε ντε που «μικραίναμε» στην Ευρώπη όπως σας παραμύθιαζαν οι γνωστοί -άγνωστοι) έχεις να κάνεις πορεία. Φυσικά είχες κάνει και πιο πριν και πιο μεγάλες μάλιστα. Μετά δεν ξανάκανες (συχνά δεν έπαιζες καν) και αυτό πρέπει να σβήσει. Πάμε σαν άλλοτε λοιπόν. Σαν… Panathinaikos! Καλή επιτυχία στην ομάδα μας, με το καλό να έρθει ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να φύγει χορτάτος. Το έχουμε όλοι ανάγκη, μα πάνω απ’ όλους και απ’ όλα ο ίδιος ο σύλλογος.

ΥΓ: Μια – δυο πληροφορίες διότι η άγνοια, αλλά και η ενημέρωση από ανθρώπους που ούτε γνωρίζουν αλλά ούτε και ρωτάνε για τα βασικά, οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα και (έξτρα) γκρίνια . Το περίφημο πλεξιγκλάς στη «13» δεν θα είναι αυτό που είδατε με την Τσβόλε και που θα δείτε αύριο. Πειραματικά μπήκε, κάτι σαν πρόβα δηλαδή. Απλά επειδή χρειάζεται χρόνος για να βγει και χρόνος… δεν υπάρχει θα μείνει και με την ΑΙΚ. Στα έξι μέτρα που είναι σήμερα θα μπαίνει ΜΟΝΟ στα ντέρμπι. Σε όλα τα υπόλοιπα ματς θα είναι στα τρία, κάτι που έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό.

ΥΓ1: Επίσης, η εικόνα με τα καθίσματα στο πέταλο που κυκλοφόρησε σε μια φωτογραφία και που θα (ξανά) δείτε αύριο θα είναι για πρώτη και… τελευταία φορά. Οι οργανωμένοι του τριφυλλιού θα έχουν στη «φωλιά» τους ένα σχέδιο που οι ίδιοι έχουν επιλέξει και που θα σχηματιστεί με τα καρεκλάκια στο επόμενο ματς.

ΥΓ2: Μόνο από το ύφος και την φρασεολογία του ΠΑΣ στην ανακοίνωσή του καταλαβαίνει κανείς πόσο λάθος ήταν η (αρχική) απόφαση να φιλοξενηθούν στη Λεωφόρο. Όχι πως χρειαζόταν να φτάσουμε ως εδώ, απλά για όποιον δεν καταλαβαίνει ούτε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ το γράφω.

πηγή: sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News