Βρίσκεται στο σωστό δρόμο...

Βρίσκεται στο σωστό δρόμο...

Τα φιλικά παιχνίδια – και ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο – είναι για τους προπονητές και τους παίκτες. Καμία ομάδα δεν κατέκτησε από τον …Ιούλιο το Τσάμπιονς Λιγκ επειδή κέρδισε έναν μεγάλο αντίπαλο στην περίοδο της προετοιμασίας, ούτε …καταστράφηκε επειδή ηττήθηκε σε ένα φιλικό ματς.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο δυνατό παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον με τη θετική του παρουσία στο “Σουκρού Σαράτσογλου”.

[ads2]

Ήταν όμως ένα φιλικό ματς και ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τον …νέο Παναθηναϊκό και τη δυναμική που θα έχει αυτή η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Στραματσόνι έκανε μια μικρή έκπληξη και δοκίμασε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που λειτούργησε καλά μετά από ένα δεκαπεντάλεπτο …προσαρμογής και ακόμα καλύτερα όταν ο “βαρύς” Ιβανόφ μετακινήθηκε στο κέντρο της άμυνας.

Αν και στα …χαρτιά έμοιαζε αμυντικογενής η τακτική του Ιταλού τεχνικού, το Τριφύλλι έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύχθηκε σωστά από τις πτέρυγες με τους Μέστο και Χουλτ, ενώ δημιούργησε αρκετά “ρήγματα” στον αντίπαλο και από τον άξονα με τον εξαιρετικό Λουντ, τον ορεξάτο Ιμπάρμπο και τον δραστήριο Μπεργκ.

Η γενικότερη εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν ικανοποιητική, ενώ το μοναδικό “χτυπητό” πρόβλημα εμφανίστηκε στην αμυντική συμπεριφορά των Πράσινων, καθώς έγιναν αρκετά εύκολα λάθη.

Ο Λεντέσμα έδωσε το …κάτι παραπάνω στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο 45λεπτο διάστημα που είχε δυνάμεις και η θετική παρουσία του έμπειρου Αργεντινού χαφ, έδωσε …ώθηση σε όλη τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Ο άλλοτε αρχηγός της Λάτσιο ήταν σχεδόν αλάνθαστος στα καθήκοντα του πλέιμέικερ, ενώ βοήθησε σημαντικά και ανασταλτικά, έχοντας στο πλευρό του τον ακούραστο Ζέκα. Παράλληλα ο Λουντ ήταν αψεγάδιαστος στο τακτικό κομμάτι, ενώ ο Ιμπάρμπο είχε κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι και θύμισε κάτι από την εποχή…Κάλιαρι.

Στο ματς είδαμε κάποια πράγματα που δούλεψε ο Στραματσόνι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία και κυρίως μια ομάδα με δυνατότητες, η οποία έβαλε δύσκολα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Όμως θα χρειαστεί ακόμα περισσότερη δουλειά και επιμονή, για να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ στα τέλη του μήνα.

novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News